Libya tezkeresine tepki: Tarih sizi affetmeyecek!

GÜNDEM 03.01.2020 - 13:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Libya tezkeresine tepki: Tarih sizi affetmeyecek!

Libya’ya asker gönderme kararının AKP’nin sorumsuz dış politikasının alışılagelmiş bir hamlesi olduğunu söyleyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Mehmetçiğimizi çöllere sürükleyenleri tarih asla affetmeyecek” dedi.

haberimizvar.net-AKP, MHP ve BBP oylarıyla meclisten geçen Libya tezkeresine Antalya’dan tepki geldi. Libya’ya asker gönderme kararının “Ben yaptım oldu, bitti” diyen Saray rejiminin sorumsuz ve sorunlu dış politikasının alışılagelmiş bir hamlesi olduğunu söyleyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Mehmetçiğimizi çöllere sürükleyenleri tarih asla affetmeyecek” dedi. İlçe Başkanı Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyen, dış politikada her şeyden önce diplomasiyi öne çıkartan bir partiyiz. Diplomasinin geride bırakıldığı, önü arkası düşünülmeden atılan adımların bölgemizi nasıl bir ateş çemberine dönüştürdüğünü hep birlikte görmekteyiz”. ‘AKP’NİN MACERAPEREST HAMLELERİ’ Irak’tan Suriye’ye, AKP’nin maceraperest dış politika hamlelerinin açtığı yaraların bir türlü kapanmak bilmediğini vurgulayan Şahin, “Bir de bunların üzerine Libya Tezkeresi’ni çıkardılar. Bizi zorla Libya’daki iç savaşa taraf etmek istiyorlar. Vaktiyle ‘Libya’da ne işimiz var’ diyenlerin, iki gün sonra Libya’yı ikiye bölen sürece nasıl ortak olduğunu hep birlikte izlemiştik. Şimdi kendi yarattıkları iç savaşa bizi vatan evlatlarını ortak etmek istiyorlar. CHP olarak, onurlu bir şekilde bu maceraperest karara karşı ‘hayır’ dedik. Biz dik duruşumuzu gösterdik. Mehmetçiğimizi Libya çöllerine sürükleyenleri tarih asla affetmeyecek” ifadelerini kullandı.
Libya’ya asker gönderme kararının AKP’nin sorumsuz dış politikasının alışılagelmiş bir hamlesi olduğunu söyleyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Mehmetçiğimizi çöllere sürükleyenleri tarih asla affetmeyecek” dedi.

haberimizvar.net-AKP, MHP ve BBP oylarıyla meclisten geçen Libya tezkeresine Antalya’dan tepki geldi. Libya’ya asker gönderme kararının “Ben yaptım oldu, bitti” diyen Saray rejiminin sorumsuz ve sorunlu dış politikasının alışılagelmiş bir hamlesi olduğunu söyleyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Mehmetçiğimizi çöllere sürükleyenleri tarih asla affetmeyecek” dedi. İlçe Başkanı Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyen, dış politikada her şeyden önce diplomasiyi öne çıkartan bir partiyiz. Diplomasinin geride bırakıldığı, önü arkası düşünülmeden atılan adımların bölgemizi nasıl bir ateş çemberine dönüştürdüğünü hep birlikte görmekteyiz”.

‘AKP’NİN MACERAPEREST HAMLELERİ’

Irak’tan Suriye’ye, AKP’nin maceraperest dış politika hamlelerinin açtığı yaraların bir türlü kapanmak bilmediğini vurgulayan Şahin, “Bir de bunların üzerine Libya Tezkeresi’ni çıkardılar. Bizi zorla Libya’daki iç savaşa taraf etmek istiyorlar. Vaktiyle ‘Libya’da ne işimiz var’ diyenlerin, iki gün sonra Libya’yı ikiye bölen sürece nasıl ortak olduğunu hep birlikte izlemiştik. Şimdi kendi yarattıkları iç savaşa bizi vatan evlatlarını ortak etmek istiyorlar. CHP olarak, onurlu bir şekilde bu maceraperest karara karşı ‘hayır’ dedik. Biz dik duruşumuzu gösterdik. Mehmetçiğimizi Libya çöllerine sürükleyenleri tarih asla affetmeyecek” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.