Likya Yolu Ultra Maratonu sana erdı

SPOR 24.09.2023 - 09:51, Güncelleme: 24.09.2023 - 09:51
 

Likya Yolu Ultra Maratonu sana erdı

Kemer Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü destekleriyle Uzunetap tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu (LYUM) yarışları tamamlandı.

haberimizvar.net- Yarış sonrası dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporcuların ödüllerini Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin verdi. Dünyanın en teknik ve zorlu ultra maraton parkurlarından biri olarak gösterilen yarışlara, 125'i yabancı olmak üzere toplam 400 sporcu katıldı. Tekirova, Kemer (Antalya) merkez olmak üzere tarihi Likya Yolu üzerinde koşulan yarışta sporcular, 20, 37 ve 57 kilometrelik LYUM etaplarında dereceye girebilmek için mücadele etti. Toplam 509 kilometre uzunluğundaki Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 57 kilometrelik bölümünü kapsayan Likya Yolu Ultra Maratonu (LYUM), parkurunun içinde barındırdığı ayırt edici özellikler ile dünyadaki benzersiz ultra maraton destinasyonlarından biri olarak tanımlanıyor. Kadınlar ve erkeklerde farklı yaş kategorilerinde yapılan yarışlarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Tekirova Mahalle meydanında düzenlenen ödül töreninde sporculara ödüllerini vererek, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun selamını iletti. Yarışta alınan genel sonuçlara göre, kadınlarda 57 K kategorisinde Viktoria Melnikova, birinci olurken, Elena Polyakova Kırık ikinci oldu. Erkeklerde ise Stefan Cortali birinci olurken, Alper Merdoğlu ikinci, Aydın Akyokuş ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlar 37 K kategorisinde Svetlana Zakhvtaeva birinci oldu. Nüşabe Paşazade ikinciliği elde ederken, Anastasiia Nikitiuk üçüncü oldu. Erkeklerde ise Przemyslaw Gorak birinci oldu. Jason Reardon ikinci, Yevhenii Bespoiasko üçüncü oldu. Kadınlar 20 K kategorisinde ise Hülya Kıvrak birinci oldu. Ekaterina Kloptsova ikinci, Anastasiia Eliseeva üçüncü oldu. Erkeklerde ise Lurii Kloptsov birinci oldu. Navli Shaimukhametov ikinci, Enes Erol ise üçüncü oldu.
Kemer Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü destekleriyle Uzunetap tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu (LYUM) yarışları tamamlandı.

haberimizvar.net- Yarış sonrası dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporcuların ödüllerini Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin verdi.

Dünyanın en teknik ve zorlu ultra maraton parkurlarından biri olarak gösterilen yarışlara, 125'i yabancı olmak üzere toplam 400 sporcu katıldı.

Tekirova, Kemer (Antalya) merkez olmak üzere tarihi Likya Yolu üzerinde koşulan yarışta sporcular, 20, 37 ve 57 kilometrelik LYUM etaplarında dereceye girebilmek için mücadele etti.

Toplam 509 kilometre uzunluğundaki Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 57 kilometrelik bölümünü kapsayan Likya Yolu Ultra Maratonu (LYUM), parkurunun içinde barındırdığı ayırt edici özellikler ile dünyadaki benzersiz ultra maraton destinasyonlarından biri olarak tanımlanıyor.

Kadınlar ve erkeklerde farklı yaş kategorilerinde yapılan yarışlarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Tekirova Mahalle meydanında düzenlenen ödül töreninde sporculara ödüllerini vererek, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun selamını iletti.

Yarışta alınan genel sonuçlara göre, kadınlarda 57 K kategorisinde Viktoria Melnikova, birinci olurken, Elena Polyakova Kırık ikinci oldu. Erkeklerde ise Stefan Cortali birinci olurken, Alper Merdoğlu ikinci, Aydın Akyokuş ise üçüncülüğü elde etti.

Kadınlar 37 K kategorisinde Svetlana Zakhvtaeva birinci oldu. Nüşabe Paşazade ikinciliği elde ederken, Anastasiia Nikitiuk üçüncü oldu. Erkeklerde ise Przemyslaw Gorak birinci oldu. Jason Reardon ikinci, Yevhenii Bespoiasko üçüncü oldu.

Kadınlar 20 K kategorisinde ise Hülya Kıvrak birinci oldu. Ekaterina Kloptsova ikinci, Anastasiia Eliseeva üçüncü oldu. Erkeklerde ise Lurii Kloptsov birinci oldu. Navli Shaimukhametov ikinci, Enes Erol ise üçüncü oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.