Limanı bırak emekçiye bak

GÜNDEM 22.12.2021 - 12:49, Güncelleme: 22.12.2021 - 12:49
 

Limanı bırak emekçiye bak

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Antalya Milletvekili Bülbül, "Antalya'da turizm isçileri patronların insafına bırakılıyor. Tarım işçilerinin durumu vahim. Limanı satmadan önce bu sorunları çözün" dedi

haberimizvar.net- HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül,  turizm ve tarım sektöründe çalışanların sorunlarına dair TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Bülbül konuşmasında, " Antalya'da âdeta vahşi kapitalizm koşulları yaşanmakta. Özellikle turizm iş kolundaki rehber, tercüman, şoför, güvenlik görevlisi, garson, otel görevlisi gibi çalışanlar sendikal haktan yoksun bir şekilde, görevleri tanımsız, işinin karşılığı ve ücretleri son derece tanımsız" dedi. ÖNCE SORUNLARI ÇÖZÜN  Tarım emekçilerini sorunların da değinen Bülbül, "Yine, tarım emekçileri, tarım iş kolunda mevsimlik işçi, gündelikçi olarak çalışan, sera kiralayan emekçiler de aynı vahşi kapitalizm koşullarında yaşamaktadırlar. Antalya'yla ilgili liman satışı gündemdeyken bu konunun yeniden görüşülmesi ve bu görevlere tanım ve bu işin karşılığının da ücret olarak belirlenmesinde yarar var" diye konuştu.
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Antalya Milletvekili Bülbül, "Antalya'da turizm isçileri patronların insafına bırakılıyor. Tarım işçilerinin durumu vahim. Limanı satmadan önce bu sorunları çözün" dedi

haberimizvar.net- HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül,  turizm ve tarım sektöründe çalışanların sorunlarına dair TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Bülbül konuşmasında, " Antalya'da âdeta vahşi kapitalizm koşulları yaşanmakta. Özellikle turizm iş kolundaki rehber, tercüman, şoför, güvenlik görevlisi, garson, otel görevlisi gibi çalışanlar sendikal haktan yoksun bir şekilde, görevleri tanımsız, işinin karşılığı ve ücretleri son derece tanımsız" dedi.

ÖNCE SORUNLARI ÇÖZÜN 

Tarım emekçilerini sorunların da değinen Bülbül, "Yine, tarım emekçileri, tarım iş kolunda mevsimlik işçi, gündelikçi olarak çalışan, sera kiralayan emekçiler de aynı vahşi kapitalizm koşullarında yaşamaktadırlar. Antalya'yla ilgili liman satışı gündemdeyken bu konunun yeniden görüşülmesi ve bu görevlere tanım ve bu işin karşılığının da ücret olarak belirlenmesinde yarar var" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.