Livaneli’den Berkin Elvan mesajı: Yattığın yer incitmesin!

GÜNDEM 06.01.2020 - 15:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Livaneli’den Berkin Elvan mesajı: Yattığın yer incitmesin!

6 yıl önce Gezi protestoları sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle ölen Berkin Elvan’ı doğum gününde anan Zülfü Livaneli, “Yattığın yer incitmesin Berkin’im” mesajı yayınladı.

haberimizvar.net- Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, yaşasaydı 21 yaşında olacak olan Berkin Elvan’ın doğum gününü, “Yattığın yer incitmesin Berkin’im” mesajıyla andı. Gezi Parkı protestoları sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle 15 yaşında hayata veda eden Berkin Elvan, 5 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi nedeniyle aylarca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetti. Berkin Elvan’ın ölümü üzerine çeşitli iddialar ortaya atıldı ve protestolar düzenlendi.   MEZARI BAŞINDA ANILDI   Polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan dün Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Dakikalar boyunca oğlunun mezarı başında gözyaşı döken acılı anne Gülsüm Elvan, “Doğum gününü bu mezar başında mı kutlayacaktık Berkinim? Birlikte çok güzel hayallerimiz vardı. Yaşasaydı 21 yaşında olacaktı bugün. 14 yaşındayken 269 gün yaşam mücadelesi vererek öldü. Ama Berkin insanların yüreğinde büyüdü. Bu acıyı bize yaşatanların vicdanı rahat mı? Bizim tek isteğimiz Berkin’i öldüren polisin yargılanmasıdır” dedi.   DİLEK FENERİ UÇURULDU   Baba Sami Elvan da, “En güzel günümüzde, en kötü günümüzü yaşıyoruz. Berkin yaşasaydı belki İstanbul Üniversitesi’nde okuyup orada yemekhane zamlarına karşı yapılan eyleme destek verecekti. Oğlumun yaşamasına izin vermediler. Biz hukuksal anlamda tüm mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Mezarı başındaki anmadan sonra ailesi, sıra arkadaşları ve çok sayıda kişi Berkin Elvan’ın vurulduğu Okmeydanı Gaziler Sokağı’nda buluştu. Polis, çok sayıda zırhlı aracı mahallenin giriş ve çıkışlarına konumlandırdı. Anma başlamadan önce anne Gülsüm Elvan polisin tutumuna tepki göstererek “Bu yaptıklarınızdan utanın, size acıyorum” dedi. Anmada arkadaşları Elvan için dilek feneri uçurdu. (
6 yıl önce Gezi protestoları sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle ölen Berkin Elvan’ı doğum gününde anan Zülfü Livaneli, “Yattığın yer incitmesin Berkin’im” mesajı yayınladı.

haberimizvar.net- Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, yaşasaydı 21 yaşında olacak olan Berkin Elvan’ın doğum gününü, “Yattığın yer incitmesin Berkin’im” mesajıyla andı. Gezi Parkı protestoları sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle 15 yaşında hayata veda eden Berkin Elvan, 5 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi nedeniyle aylarca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetti. Berkin Elvan’ın ölümü üzerine çeşitli iddialar ortaya atıldı ve protestolar düzenlendi.

 

MEZARI BAŞINDA ANILDI

 

Polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan dün Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Dakikalar boyunca oğlunun mezarı başında gözyaşı döken acılı anne Gülsüm Elvan, “Doğum gününü bu mezar başında mı kutlayacaktık Berkinim? Birlikte çok güzel hayallerimiz vardı. Yaşasaydı 21 yaşında olacaktı bugün. 14 yaşındayken 269 gün yaşam mücadelesi vererek öldü. Ama Berkin insanların yüreğinde büyüdü. Bu acıyı bize yaşatanların vicdanı rahat mı? Bizim tek isteğimiz Berkin’i öldüren polisin yargılanmasıdır” dedi.

 

DİLEK FENERİ UÇURULDU

 

Baba Sami Elvan da, “En güzel günümüzde, en kötü günümüzü yaşıyoruz. Berkin yaşasaydı belki İstanbul Üniversitesi’nde okuyup orada yemekhane zamlarına karşı yapılan eyleme destek verecekti. Oğlumun yaşamasına izin vermediler. Biz hukuksal anlamda tüm mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Mezarı başındaki anmadan sonra ailesi, sıra arkadaşları ve çok sayıda kişi Berkin Elvan’ın vurulduğu Okmeydanı Gaziler Sokağı’nda buluştu. Polis, çok sayıda zırhlı aracı mahallenin giriş ve çıkışlarına konumlandırdı. Anma başlamadan önce anne Gülsüm Elvan polisin tutumuna tepki göstererek “Bu yaptıklarınızdan utanın, size acıyorum” dedi. Anmada arkadaşları Elvan için dilek feneri uçurdu. (

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.