Mağdur kiracılar buluştu

EKONOMİ 06.03.2023 - 11:36, Güncelleme: 06.03.2023 - 11:36
 

Mağdur kiracılar buluştu

Antalya’da Kiracılar Dayanışması Platformu çatısı altında bir araya gelen kira mağdurları, 3. Toplantıyı Kozaklı Konuk Evi’nde yaptı

Haberimizvar - Rusya-Ukrayna savaşı ile artan kira fiyatları, son depremin ardından tavan yaptı. Barınma sorunu yaşayan yüzlerce yurttaş, Antalya’da Kiracılar Dayanışma Platformu çatısı altında  bir araya geldi. Platform, 3. Toplantısını Gençlik Mahallesi’ndeki Kozaklı Konuk Evi’nde yaptı. Toplantıya sosyal konulardaki duyarlılığı ile bilinen Hakan Halim Okudan ile avukat Yurdagül Sağman konuşmacı olarak katıldı. ANTALYAYA GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLMELİ Kira artışındaki en büyük etkenin yoğun göç dalgası olduğunu söyleyen Hakan Halim Okudan, “Burada edindiğimiz tecrübeleri öncelikle milletvekillerine, daha sonra belediye başkanlarına ileteceğiz. Kira sorununu sona ermesi için öncelikle Antalya’ya olan göçün durdurulması gerekir. Daha önce Konyaaltı ile Kepez arasında kira farkı vardı. Artık bu farkın ortadan kalktığını görüyoruz. Bizi yönetenlere kira bedelinin konutun rayiç bedeli üzerinden belirlenmesini gündeme getireceğiz” dedi. SAĞMAN HUKUKİ HAKLARI ANLATTI Daha sona söz alan avukat Yurdagül Sağman ise kiracıların hakları hakkında bilgi verdi. Bir çok kiracının haklarını eksik ya da hiç bilmediğini söyleyen avukat Sağman, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Hiçbir ev sahibi ‘oğlum gelecek’ diyerek sizi evden çıkaramaz. Tahliye taahhütnamesinin de geçersiz olduğu durumlar var. Dayanışma için buradayız” dedi. Toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.          
Antalya’da Kiracılar Dayanışması Platformu çatısı altında bir araya gelen kira mağdurları, 3. Toplantıyı Kozaklı Konuk Evi’nde yaptı

Haberimizvar - Rusya-Ukrayna savaşı ile artan kira fiyatları, son depremin ardından tavan yaptı. Barınma sorunu yaşayan yüzlerce yurttaş, Antalya’da Kiracılar Dayanışma Platformu çatısı altında  bir araya geldi. Platform, 3. Toplantısını Gençlik Mahallesi’ndeki Kozaklı Konuk Evi’nde yaptı. Toplantıya sosyal konulardaki duyarlılığı ile bilinen Hakan Halim Okudan ile avukat Yurdagül Sağman konuşmacı olarak katıldı.

ANTALYAYA GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Kira artışındaki en büyük etkenin yoğun göç dalgası olduğunu söyleyen Hakan Halim Okudan, “Burada edindiğimiz tecrübeleri öncelikle milletvekillerine, daha sonra belediye başkanlarına ileteceğiz. Kira sorununu sona ermesi için öncelikle Antalya’ya olan göçün durdurulması gerekir. Daha önce Konyaaltı ile Kepez arasında kira farkı vardı. Artık bu farkın ortadan kalktığını görüyoruz. Bizi yönetenlere kira bedelinin konutun rayiç bedeli üzerinden belirlenmesini gündeme getireceğiz” dedi.

SAĞMAN HUKUKİ HAKLARI ANLATTI

Daha sona söz alan avukat Yurdagül Sağman ise kiracıların hakları hakkında bilgi verdi. Bir çok kiracının haklarını eksik ya da hiç bilmediğini söyleyen avukat Sağman, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Hiçbir ev sahibi ‘oğlum gelecek’ diyerek sizi evden çıkaramaz. Tahliye taahhütnamesinin de geçersiz olduğu durumlar var. Dayanışma için buradayız” dedi. Toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.  

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.