Manavgat kız öğrenci yurduna kavuşuyor

EĞİTİM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.09.2023 - 16:18, Güncelleme: 20.09.2023 - 16:18
 

Manavgat kız öğrenci yurduna kavuşuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 762 kişilik yüksek öğrenim kız öğrenci yurdu için çalışma başladı. Öğrenci yurdunun 4 ayda tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı 2 fakülte ve bir meslek yüksekokulunun bulunduğu, üçüncü fakülte açılması için girişimlerin sürdüğü Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi amacıyla 762 kişilik kız öğrenci yurdunun temeli atıldı. AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya'yla birlikte öğrenci yurdunun inşaat çalışmalarını inceledi. Manavgat'ın hedefinin ilçede bir üniversite kurulması olduğunu söyleyen Başkan Erol, "Üniversite için alt  yapı çalışmalarımızı birer birer tamamlıyoruz. İlçemize gelecek olan kız öğrencilerin barınma ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan talep ettiğimiz öğrenci yurdunun inşaat çalışması başladı" dedi. Yurt binasının 4 ay içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Başkan Erol, "Böylece ilçemizde halihazırda öğrenim gören ve gelecek yıllarda da yüksek öğrenim için ilçemizi tercih edecek olan öğrencilerin en önemli sorunlarından birisine çözüm getiriyoruz. 762 kişilik kız öğrenci yurdumuzun 2024 yılının ilk aylarında hizmete girmesi planlanıyor. İlçemize böyle bir yatırımı yaptıkları için başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere Antalya milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun toplam 10 bin 906 metrekare kapalı alandan oluştuğu belirtildi. Engelli öğrencilerin kalması için de odaların bulunduğu yurtta çalışma odaları, yemekhane, revir, kuaför, mescit ve spor salonunun yanı sıra açık alanda tenis kortu ile basketbol sahası da olacağı kaydedildi. 4 ayda tamamlanması planlanan öğrenci yurdunun Kredi ve Yurtlar Kurumu'na devredilerek hizmete gireceği öğrenildi. 
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 762 kişilik yüksek öğrenim kız öğrenci yurdu için çalışma başladı. Öğrenci yurdunun 4 ayda tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı 2 fakülte ve bir meslek yüksekokulunun bulunduğu, üçüncü fakülte açılması için girişimlerin sürdüğü Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi amacıyla 762 kişilik kız öğrenci yurdunun temeli atıldı. AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya'yla birlikte öğrenci yurdunun inşaat çalışmalarını inceledi. Manavgat'ın hedefinin ilçede bir üniversite kurulması olduğunu söyleyen Başkan Erol, "Üniversite için alt  yapı çalışmalarımızı birer birer tamamlıyoruz. İlçemize gelecek olan kız öğrencilerin barınma ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan talep ettiğimiz öğrenci yurdunun inşaat çalışması başladı" dedi.

Yurt binasının 4 ay içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Başkan Erol, "Böylece ilçemizde halihazırda öğrenim gören ve gelecek yıllarda da yüksek öğrenim için ilçemizi tercih edecek olan öğrencilerin en önemli sorunlarından birisine çözüm getiriyoruz. 762 kişilik kız öğrenci yurdumuzun 2024 yılının ilk aylarında hizmete girmesi planlanıyor. İlçemize böyle bir yatırımı yaptıkları için başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere Antalya milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun toplam 10 bin 906 metrekare kapalı alandan oluştuğu belirtildi. Engelli öğrencilerin kalması için de odaların bulunduğu yurtta çalışma odaları, yemekhane, revir, kuaför, mescit ve spor salonunun yanı sıra açık alanda tenis kortu ile basketbol sahası da olacağı kaydedildi. 4 ayda tamamlanması planlanan öğrenci yurdunun Kredi ve Yurtlar Kurumu'na devredilerek hizmete gireceği öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.