Manavgat sahili atıklardan temizlendi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.03.2024 - 12:26, Güncelleme: 03.03.2024 - 12:26
 

Manavgat sahili atıklardan temizlendi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side sahilinde düzenlenen etkinlikte 50 kişilik ekip 1 saat içerisinde 500 kiloya yakın atık toplandı.

haberimizvar.net- Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü arasında imzalanan 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında bilgilendirme ve balık adamlar Side sahilinde temizlik çalışması yapıldı. Etkinlik ayrıntılarında bilgilendirme yapıldı. İnsan eldivenlerini verdikleri çöp torbalarıyla Side sahiline indi. Çocuklar kıyıda, balık adamlar denizin içinde çöp topladılar. Etkinliğe Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü Üyeleriyle birlikte ilçede hizmet veren üç okuldan katıldı. Genellikle plastik atığın toplandığı etkinlikte balık adamların denizden bir de plastik cansız manken çıkardı. Öğrencilerin kıyıda pet şişeleri, kam kırıkları ve poşet gibi atıklar bulundu. Yaklaşık 50 kişilik ekip 1 saat içerisinde 500 kiloya yakın çöp toplandı. Atıklar Manavgat Belediyesi'ne teslim edilen atık miktarına gönderildi. Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Şahin Kaptan, "Bundan sonraki yaşamımızda daha temiz bir çevre, daha temiz bir deniz için bir algı yarattık. Solumuş olduğumuz havanın yüzde ellisi denizlerden sağlanıyor. Günümüzün ve ulusal sorunumuz olan denizin korunmasıyla ilgili bir an önce sivil toplumsal yapılar ve diğer kurumlarla beraber böyle etkinlikler yaparak algılama yaratmanın iyi olacağına kanaatindeyiz" dedi.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side sahilinde düzenlenen etkinlikte 50 kişilik ekip 1 saat içerisinde 500 kiloya yakın atık toplandı.

haberimizvar.net- Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü arasında imzalanan 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında bilgilendirme ve balık adamlar Side sahilinde temizlik çalışması yapıldı. Etkinlik ayrıntılarında bilgilendirme yapıldı. İnsan eldivenlerini verdikleri çöp torbalarıyla Side sahiline indi. Çocuklar kıyıda, balık adamlar denizin içinde çöp topladılar. Etkinliğe Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü Üyeleriyle birlikte ilçede hizmet veren üç okuldan katıldı. Genellikle plastik atığın toplandığı etkinlikte balık adamların denizden bir de plastik cansız manken çıkardı. Öğrencilerin kıyıda pet şişeleri, kam kırıkları ve poşet gibi atıklar bulundu. Yaklaşık 50 kişilik ekip 1 saat içerisinde 500 kiloya yakın çöp toplandı. Atıklar Manavgat Belediyesi'ne teslim edilen atık miktarına gönderildi.

Side Su Altı Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Şahin Kaptan, "Bundan sonraki yaşamımızda daha temiz bir çevre, daha temiz bir deniz için bir algı yarattık. Solumuş olduğumuz havanın yüzde ellisi denizlerden sağlanıyor. Günümüzün ve ulusal sorunumuz olan denizin korunmasıyla ilgili bir an önce sivil toplumsal yapılar ve diğer kurumlarla beraber böyle etkinlikler yaparak algılama yaratmanın iyi olacağına kanaatindeyiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.