Manavgat tek yürek

GÜNDEM 07.02.2023 - 14:28, Güncelleme: 07.02.2023 - 14:28
 

Manavgat tek yürek

Manavgat Belediyesi, büyük yıkım yaratan 7.7’lik depremin ardından acilen Atatürk Kültür Merkezi’nde Deprem Dayanışma Merkezi oluştururken, iş makinaları da deprem bölgelerine doğru yola çıktı. Manavgat halkı, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor günlerde tek yürek olarak merkeze yardım yağdırdı.

 Manavgat Belediyesi, Türkiye’nin en büyük depremi olarak kayıtlara geçen ve Güneydoğu bölgesinde büyük bir yıkıma sebep olan 7.7’lik depremin ardından depremzede vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Manavgat Belediyesi’nin sosyal medya ve sms ile başlattığı yardım kampanyasına, kent halkı büyük destek verdi. Depremden zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak ve bir nebze de olsa destek olmak amacıyla Atatürk Kültür Merkezi’ni “Deprem Dayanışma Merkezi” olarak kullanıma açan Manavgat Belediyesi, gönüllü ve duyarlı vatandaşların desteği ile kullanılmamış ihtiyaç malzemelerini düzenli bir şekilde toplamaya başladı.  Manavgat halkı, öncelikli ihtiyaç olarak belirlenen ısıtıcı, elektrik kablosu, ışıldak, uyku tulumu, battaniye, çocuk bezi, kışlık kıyafet, kilim, halı, mat, hijyen malzemeleri ve kuru gıdadan oluşan temel malzemeleri, “Deprem Dayanışma Merkezi” ne teslim etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başkan yardımcıları, Manavgat Belediyesi çalışanları ve gönüllü vatandaşlar, ihtiyaç malzemelerinin paketlenmesine gün boyunca yardım etti. İŞ MAKİNELERİ YOLA ÇIKTI Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, depremin hayatı durdurduğu bölgelerdeki AFAD ve bölge valilikleri ile görüşerek Manavgat Belediyesi’nin iş makinelerini yardım etmesi için sevk etti. Yıkılan bina ve iş yerlerinin enkazının kaldırılmasına katkı sağlamak amacıyla Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden 2 tır, 1 ekskavatör, 1 yükleyici, 8 damperli kamyon ve 1 transit araç deprem bölgelerine yardım ve destek için yola çıktı. Başkan Şükrü Sözen, süreç içerisinde ihtiyaç durumuna göre iş makinelerinin bölgelere yönlendirileceğini söyledi.  BAŞKAN SÖZEN; ACIYI BÜTÜN KALBİMİZLE HİSSEDİYORUZ Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, toplumsal birlikteliğin ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve acıları bir nebze de olsa azalttığını vurgulayarak depremzede vatandaşların çaresizliklerini yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Manavgat olarak biz de bir felaket yaşadık. Toplumsal birlikteliğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Çünkü o acı sürelerimizde bütün ülkemiz bizim yanımızda oldu. Allah’a dua ediyoruz can kaybının artmaması yönünde. Devletimizin unsurları ve gönüllü yapılar seferber oldu. Manavgat halkı olarak kötü ve zor süreçlerde bizlere yapılanları bizlerde aynı şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. AFAD’la iletişime geçerek doğru ve sağlıklı malzemeleri belirledik ve tedarik çalışmalarına başladık. İhtiyaç malzemelerinin yeni ve kullanılmamış olması çok çok önemli. Yine AFAD ve bölge valilikleri ile iletişime geçerek teknik ekip ve iş makinesi desteğini de bölgeye sevk ettik. Depremzede vatandaşlarımızın acılarını derinden hissediyoruz. Yaralarımızı el birliğiyle saracağız. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Manavgat Belediyesi, büyük yıkım yaratan 7.7’lik depremin ardından acilen Atatürk Kültür Merkezi’nde Deprem Dayanışma Merkezi oluştururken, iş makinaları da deprem bölgelerine doğru yola çıktı. Manavgat halkı, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor günlerde tek yürek olarak merkeze yardım yağdırdı.

 Manavgat Belediyesi, Türkiye’nin en büyük depremi olarak kayıtlara geçen ve Güneydoğu bölgesinde büyük bir yıkıma sebep olan 7.7’lik depremin ardından depremzede vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Manavgat Belediyesi’nin sosyal medya ve sms ile başlattığı yardım kampanyasına, kent halkı büyük destek verdi. Depremden zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak ve bir nebze de olsa destek olmak amacıyla Atatürk Kültür Merkezi’ni “Deprem Dayanışma Merkezi” olarak kullanıma açan Manavgat Belediyesi, gönüllü ve duyarlı vatandaşların desteği ile kullanılmamış ihtiyaç malzemelerini düzenli bir şekilde toplamaya başladı.  Manavgat halkı, öncelikli ihtiyaç olarak belirlenen ısıtıcı, elektrik kablosu, ışıldak, uyku tulumu, battaniye, çocuk bezi, kışlık kıyafet, kilim, halı, mat, hijyen malzemeleri ve kuru gıdadan oluşan temel malzemeleri, “Deprem Dayanışma Merkezi” ne teslim etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başkan yardımcıları, Manavgat Belediyesi çalışanları ve gönüllü vatandaşlar, ihtiyaç malzemelerinin paketlenmesine gün boyunca yardım etti.

İŞ MAKİNELERİ YOLA ÇIKTI
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, depremin hayatı durdurduğu bölgelerdeki AFAD ve bölge valilikleri ile görüşerek Manavgat Belediyesi’nin iş makinelerini yardım etmesi için sevk etti. Yıkılan bina ve iş yerlerinin enkazının kaldırılmasına katkı sağlamak amacıyla Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden 2 tır, 1 ekskavatör, 1 yükleyici, 8 damperli kamyon ve 1 transit araç deprem bölgelerine yardım ve destek için yola çıktı. Başkan Şükrü Sözen, süreç içerisinde ihtiyaç durumuna göre iş makinelerinin bölgelere yönlendirileceğini söyledi. 

BAŞKAN SÖZEN; ACIYI BÜTÜN KALBİMİZLE HİSSEDİYORUZ
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, toplumsal birlikteliğin ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve acıları bir nebze de olsa azalttığını vurgulayarak depremzede vatandaşların çaresizliklerini yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Manavgat olarak biz de bir felaket yaşadık. Toplumsal birlikteliğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Çünkü o acı sürelerimizde bütün ülkemiz bizim yanımızda oldu. Allah’a dua ediyoruz can kaybının artmaması yönünde. Devletimizin unsurları ve gönüllü yapılar seferber oldu. Manavgat halkı olarak kötü ve zor süreçlerde bizlere yapılanları bizlerde aynı şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. AFAD’la iletişime geçerek doğru ve sağlıklı malzemeleri belirledik ve tedarik çalışmalarına başladık. İhtiyaç malzemelerinin yeni ve kullanılmamış olması çok çok önemli. Yine AFAD ve bölge valilikleri ile iletişime geçerek teknik ekip ve iş makinesi desteğini de bölgeye sevk ettik. Depremzede vatandaşlarımızın acılarını derinden hissediyoruz. Yaralarımızı el birliğiyle saracağız. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.