Manavgat trafiğine köprülü çözüm

YEREL 09.10.2023 - 14:57, Güncelleme: 09.10.2023 - 14:57
 

Manavgat trafiğine köprülü çözüm

Manavgat Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak için yaptığı çalışma dikkatleri üzerine çekti.

haberimizvar.net- Manavgat Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak ve ulaşımı kolay hale getirebilmek amacıyla yapımına devam edilen ve Örnek ile Eski Hisar Mahallelerini birbirine bağlayan Manavgat’ın 4’ncü taşıt köprüsünde sona gelindi. Taşıt köprüsünün ana gövdesinin yerleştirilmesine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve belediyenin teknik ekipleri de eşlik etti. Başkan Şükrü Sözen, tüm çalışmaları titizlikle takip etti, sürekli olarak bilgi alışverişinde bulundu. Avrupa’nın en büyük yük taşıma kapasitesine sahip olan 1600 tonluk vinçle, ilk olarak ana gövdeler birbiriyle birleştirildi. Gövde aksamı 400 ton olan Manavgat’ın 4’ncü taşıt köprüsünün malzemeleri ise İstanbul’dan 55 adet tırla getirildi. 91 metre uzunluğu olan köprüde yol genişliği 16.5 metre olacak. HİZMETE GİRECEK Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 4’ncü taşıt köprüsünün hizmete girmesiyle birlikte kent trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Köprünün ana aksanının yerine konmasıyla alakalı İstanbul’dan gelen vinçle yerine monte edildi. İşin büyük bölümü de buydu. Bundan sonra da kısa sürede toparlayarak 2 ay gibi bir süre içerisinde hizmete açacağız. Getirilen vinç çok özel. Bu kadar yükü kaldırabilmek her vincin kapasitesinde olmadığı için bir müddet beklemek zorunda kaldık. Türkiye’de bu vincin muadili yok ve Avrupa’nın en büyük vinçlerinden bir tanesi. Köprümüzün parçaları 55 tırla geldi. Manavgat’ımızın trafiğini çok rahatlatacak bir köprü olacak burası. Örnek ve Eski Hisar Mahallelerimizi birbirine bağlayan yoğun bir bölgenin bağlantısını yapmış olacak. İnsanlarımız burayı çok rahat kullanacak. Mutluyum ve gururluyum. İnşallah buranın açılışını halkımızla birlikte yapacağız. Şimdiden kentimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Manavgat Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak için yaptığı çalışma dikkatleri üzerine çekti.

haberimizvar.net-  Manavgat Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak ve ulaşımı kolay hale getirebilmek amacıyla yapımına devam edilen ve Örnek ile Eski Hisar Mahallelerini birbirine bağlayan Manavgat’ın 4’ncü taşıt köprüsünde sona gelindi.

Taşıt köprüsünün ana gövdesinin yerleştirilmesine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve belediyenin teknik ekipleri de eşlik etti. Başkan Şükrü Sözen, tüm çalışmaları titizlikle takip etti, sürekli olarak bilgi alışverişinde bulundu. Avrupa’nın en büyük yük taşıma kapasitesine sahip olan 1600 tonluk vinçle, ilk olarak ana gövdeler birbiriyle birleştirildi. Gövde aksamı 400 ton olan Manavgat’ın 4’ncü taşıt köprüsünün malzemeleri ise İstanbul’dan 55 adet tırla getirildi. 91 metre uzunluğu olan köprüde yol genişliği 16.5 metre olacak.

HİZMETE GİRECEK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 4’ncü taşıt köprüsünün hizmete girmesiyle birlikte kent trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Köprünün ana aksanının yerine konmasıyla alakalı İstanbul’dan gelen vinçle yerine monte edildi. İşin büyük bölümü de buydu. Bundan sonra da kısa sürede toparlayarak 2 ay gibi bir süre içerisinde hizmete açacağız. Getirilen vinç çok özel. Bu kadar yükü kaldırabilmek her vincin kapasitesinde olmadığı için bir müddet beklemek zorunda kaldık. Türkiye’de bu vincin muadili yok ve Avrupa’nın en büyük vinçlerinden bir tanesi. Köprümüzün parçaları 55 tırla geldi.

Manavgat’ımızın trafiğini çok rahatlatacak bir köprü olacak burası. Örnek ve Eski Hisar Mahallelerimizi birbirine bağlayan yoğun bir bölgenin bağlantısını yapmış olacak. İnsanlarımız burayı çok rahat kullanacak. Mutluyum ve gururluyum. İnşallah buranın açılışını halkımızla birlikte yapacağız. Şimdiden kentimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.