Manavgat ve Alanya’da Kaya fırtınası

SİYASET 13.04.2023 - 12:53, Güncelleme: 13.04.2023 - 12:53
 

Manavgat ve Alanya’da Kaya fırtınası

İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, Alanya halini ve balık halini ziyaret etti. Esnafın derdini dinleyen Kaya, “Soğan bile lüks oldu. Sabredin İYİ günler yakında” dedi

 İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, ikinci kez Alanya’yı ziyaret etti. Hafta başında ilçe merkezindeki esnafla sohbet ederek Antalya Kalkınma Raporu’nu anlatan Kaya’nın adresi bu kez Alanya Hali ile Alanya Balık Hali oldu. Girdi fiyatlarının yüksekliğinin yakınan esnafa kulak veren Kaya, “Tarım ülkesiyiz ama soğan bile artık lüks oldu. Sabredin İYİ günlere az kaldı. Bu ekonomik düzeni düzelteceğiz, esnafın yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu. ÇİTFÇİ PERİŞAN DURUMDA Kaya, konuşmasının devamında, “Yanlış politikalar sonucu tarımsal faaliyetlerin kârlılığını kaybetmesi ve bunun tetiklediği köyden şehre göç nedenleriyle önemli miktarda tarım arazisi üretim dışında kalmış, Ülke büyük ölçüde ekonomik kayba uğradı. Çiftçi önemli ölçüde özgüvenini yitirmiş; sermayesini, üretimden gelen gücünü kaybetti. Pek çok bölgemizde toprağını işleyemez, üretim yapamaz, üretim yapsa bile ürününü değerlendiremez, maliyetleri karşılayamaz, yıllık borç stokları nedeniyle, bir sonraki yılın ürününü dahi ipotek altından kurtaramaz durumlara düşürüldü” dedi. VATANDAŞ BALIK ALAMIYOR İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe ve yönetimi ile Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Adem Kaya’nın eşlik ettiği İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, daha sonra Alanya balık halinde fiyatlara göz attı. Ne balıkçının de de vatandaşın bu fiyatlardan memnun olmadığını söyleyen Kaya, “Üç tarafımız denizle çevrili fakat balık fiyatları uçuyor. Bunun nedeni sadece ve sadece ülkeyi kötü yöneten iktidar. Vatandaş sofrasına et ve balık koymakta zorlanıyor. Az kaldı, mutlu ve İYİ günler yakın” dedi.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, Alanya halini ve balık halini ziyaret etti. Esnafın derdini dinleyen Kaya, “Soğan bile lüks oldu. Sabredin İYİ günler yakında” dedi

 İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, ikinci kez Alanya’yı ziyaret etti. Hafta başında ilçe merkezindeki esnafla sohbet ederek Antalya Kalkınma Raporu’nu anlatan Kaya’nın adresi bu kez Alanya Hali ile Alanya Balık Hali oldu. Girdi fiyatlarının yüksekliğinin yakınan esnafa kulak veren Kaya, “Tarım ülkesiyiz ama soğan bile artık lüks oldu. Sabredin İYİ günlere az kaldı. Bu ekonomik düzeni düzelteceğiz, esnafın yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.

ÇİTFÇİ PERİŞAN DURUMDA

Kaya, konuşmasının devamında, “Yanlış politikalar sonucu tarımsal faaliyetlerin kârlılığını kaybetmesi ve bunun tetiklediği köyden şehre göç nedenleriyle önemli miktarda tarım arazisi üretim dışında kalmış, Ülke büyük ölçüde ekonomik kayba uğradı. Çiftçi önemli ölçüde özgüvenini yitirmiş; sermayesini, üretimden gelen gücünü kaybetti. Pek çok bölgemizde toprağını işleyemez, üretim yapamaz, üretim yapsa bile ürününü değerlendiremez, maliyetleri karşılayamaz, yıllık borç stokları nedeniyle, bir sonraki yılın ürününü dahi ipotek altından kurtaramaz durumlara düşürüldü” dedi.

VATANDAŞ BALIK ALAMIYOR

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe ve yönetimi ile Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Adem Kaya’nın eşlik ettiği İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, daha sonra Alanya balık halinde fiyatlara göz attı. Ne balıkçının de de vatandaşın bu fiyatlardan memnun olmadığını söyleyen Kaya, “Üç tarafımız denizle çevrili fakat balık fiyatları uçuyor. Bunun nedeni sadece ve sadece ülkeyi kötü yöneten iktidar. Vatandaş sofrasına et ve balık koymakta zorlanıyor. Az kaldı, mutlu ve İYİ günler yakın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.