“Manavgat yangınından ders alınmamış!”

GÜNDEM 26.07.2023 - 23:12, Güncelleme: 26.07.2023 - 23:12
 

“Manavgat yangınından ders alınmamış!”

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Kemer orman yangını ve Akbelen orman talanıyla ilgili açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Kemer İlçesi’nde devam eden orman yangını nedeniyle açıklamalarda bulunan Coşar, Manavgat yangınını hatırlatarak ‘ders alınmamış” yorumunu yaptı. Milletvekili Coşar, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Kemer’de ormanlarımız yanmaya devam ediyor, yangınla mücadelede vatandaşlarımız, ormancılar, itfaiye ekipleri havadan karadan müdahale ediyor. İki yıl önce yaşadığımız Manavgat yangınının acısı hala hafızalarımızda, iki yılda ne kadar ders alındı üzülerek görüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bu yıl yangınla mücadeleye daha hazırız açıklaması yaptı, bu AKP’li bir yetkilinin ilk kez geçtiğimiz yıllarda ihmalleri olduğunu örtülü olarak kabul etmesidir. Geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye orman yangınlarının sebeplerinin ve alınacak önlemlerin araştırılmasına dair verdiğimiz araştırma önergemizin imzası kurumadan yangınlarla karşı karşıyayız. Eğer AKP ve MHP oyları ile meclis tatil edilmeseydi, Türkiye ve Antalya için hayati öneme sahip orman yangınları dahil birçok sorunun çözümü mecliste konuşulabilirdi. KEMER YANIYOR, AKBELEN YAĞMALANIYOR Kemer’in ormanları yanıyor, Antalya Kemer’e kuş uçuşu 250 kilometre uzaklıktaki Muğla Akbelen’de de ormanlar talan ediliyor. Umut ederim ki Kemer yangınından sonra Akbelen’in ve diğer talan edilen yerlerin akıbetine uğramaz. Kemer’in ormanları da bu yangın sonrası bir bahane ile ranta ve talana açılmaz.      Kemer orman yangınına müdahale eden Tarım ve Orman Bakanlığı, Akbelen’de maden şirketinin orman katliamına sessiz kalıyor. Antalya ve Muğla’nın doğası, ormanları ne yazık ki aynı kaderi paylaşıyor, sahilleri ranta açılan, ormanları yanan, doğası maden ocakları için talan edilen iki şehir. Akbelen ormanları içinde hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz, bu samimiyet sınavıdır. AKP’nin çevre politikalarının temelini oluşturan ranta dayalı bu sistemin doğamıza verdiği tahribatı önlemek hepimizin görevidir, bu amaçla direnen vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ranta ve talana dur diyeceğiz.”
CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Kemer orman yangını ve Akbelen orman talanıyla ilgili açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Kemer İlçesi’nde devam eden orman yangını nedeniyle açıklamalarda bulunan Coşar, Manavgat yangınını hatırlatarak ‘ders alınmamış” yorumunu yaptı.

Milletvekili Coşar, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Kemer’de ormanlarımız yanmaya devam ediyor, yangınla mücadelede vatandaşlarımız, ormancılar, itfaiye ekipleri havadan karadan müdahale ediyor. İki yıl önce yaşadığımız Manavgat yangınının acısı hala hafızalarımızda, iki yılda ne kadar ders alındı üzülerek görüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bu yıl yangınla mücadeleye daha hazırız açıklaması yaptı, bu AKP’li bir yetkilinin ilk kez geçtiğimiz yıllarda ihmalleri olduğunu örtülü olarak kabul etmesidir. Geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye orman yangınlarının sebeplerinin ve alınacak önlemlerin araştırılmasına dair verdiğimiz araştırma önergemizin imzası kurumadan yangınlarla karşı karşıyayız. Eğer AKP ve MHP oyları ile meclis tatil edilmeseydi, Türkiye ve Antalya için hayati öneme sahip orman yangınları dahil birçok sorunun çözümü mecliste konuşulabilirdi.

KEMER YANIYOR, AKBELEN YAĞMALANIYOR

Kemer’in ormanları yanıyor, Antalya Kemer’e kuş uçuşu 250 kilometre uzaklıktaki Muğla Akbelen’de de ormanlar talan ediliyor. Umut ederim ki Kemer yangınından sonra Akbelen’in ve diğer talan edilen yerlerin akıbetine uğramaz. Kemer’in ormanları da bu yangın sonrası bir bahane ile ranta ve talana açılmaz.     

Kemer orman yangınına müdahale eden Tarım ve Orman Bakanlığı, Akbelen’de maden şirketinin orman katliamına sessiz kalıyor. Antalya ve Muğla’nın doğası, ormanları ne yazık ki aynı kaderi paylaşıyor, sahilleri ranta açılan, ormanları yanan, doğası maden ocakları için talan edilen iki şehir. Akbelen ormanları içinde hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz, bu samimiyet sınavıdır. AKP’nin çevre politikalarının temelini oluşturan ranta dayalı bu sistemin doğamıza verdiği tahribatı önlemek hepimizin görevidir, bu amaçla direnen vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ranta ve talana dur diyeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.