Manavgat yanıyor/ Ahmetler için kampanya

GÜNDEM 01.08.2021 - 16:43, Güncelleme: 01.08.2021 - 16:43
 

Manavgat yanıyor/ Ahmetler için kampanya

Yangından dolayı boşaltılan Manavgat’ın Ahmetler köyü için köylüler kurtarma kampanyası başlattı

haberimizvar.net- Yangından dolayı boşaltılan Ahmetler köyü için köylüler kurtarma kampanyası başlattı.  “Ya bir tırmık al da gel, ya da bize bir tırmık al!” sloganı ile başlatılan kampanya hakkında şu bilgi verildi: “Sevgili Antalyalılar, Değerli Dostlar, Büyük yangın sırasında ormanlarımız yanıyor. Hava destekli yardımlar çok yetersiz kaldı ve çaremiz tükendi. Güğlen Dağı, Taşlıca, Çevlik, Kurtlar Deresi ve köye bakan yamaçlardaki ormanlarımızı kaybettik. Yangın kanyona ve köye doğru hızla ilerliyor! Eğer yangın burada durdurulamazsa önce Ahmetler Kanyonunu kaybedeceğiz; sonra da Akseki Güçlüköy, Murtiçi köyleriyle Gençler köyünden başlayarak Gündoğmuş ve Alanya’ya kadar uzanan Güney Toroslardaki ormanları kaybedeceğiz. Ormanları kaybediyoruz ama Ahmetler’i kurtarabiliriz. Bunun için de en çok iki günümüz var. 1 Ağustos Pazar gününden başlayarak iki gün içinde ormanla köy arasında genişçe bir tampon bölge oluşturacağız. Makileri, otları ve kuru yaprakları tırmıklarla, iş makineleriyle temizleyeceğiz. Böylece köyümüzü, evlerimizi kurtarabilmek için son çare olarak yangınla kendi şartlarımızda mücadele etmek istiyoruz. Bu amaçla: 1- Şu ana kadar Antalya Büyükşehir Belediyesinden 2 arazöz ve 1 su tankı gönderildi.  2- Kendi olanaklarımızla su sıkabilen 3 Su Tankı daha edindik. 3- 500 metre hortum hazırladık. 4- Manavgat Belediyesi bugün bol miktarda tıbbi malzeme gönderdi. 5- 2 tane paletli iş makinesi kiraladık. Yarından başlayarak birkaç iş makinesi daha bulmak istiyoruz. Başka iş makineleri desteği gelirse çok sevineceğiz. 6- En az 100 kişilik Tırmık Takımı kuruyoruz. Şu anda elimizde sadece 10 tane tırmık var. Sonuç olarak acilen; a) Tırmık ihtiyaçları b) İş makineleri kiralama bedelleri ve c) İş makinelerinin mazot giderleri için  “Ahmetler Köyü kültür ve Dayanışma Derneği”mizin IBAN hesabına destek kampanyası başlatıyoruz. Buraya gelen paraların hesabının kuruşu kuruşuna kamuoyuyla paylaşılacağını garanti ediyoruz. Ahmetler dostlarını ve bütün doğa severleri, “AHMETLER’İ KURTARALIM” kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. Gelişmelerle ilgili olarak sizlere www.ahmetle.com sitemizden her gün bilgi verilecek. DERNEĞİMİZİN HALKBANK IBAN NUMARASI ŞÖYLE: TR19 0001 2009 5740 0016 0001 49 Yaralarımızı elbirliğiyle sarabilir, Ahmetler’i kurtarabiliriz.
Yangından dolayı boşaltılan Manavgat’ın Ahmetler köyü için köylüler kurtarma kampanyası başlattı

haberimizvar.net- Yangından dolayı boşaltılan Ahmetler köyü için köylüler kurtarma kampanyası başlattı. 

“Ya bir tırmık al da gel, ya da bize bir tırmık al!” sloganı ile başlatılan kampanya hakkında şu bilgi verildi: “Sevgili Antalyalılar, Değerli Dostlar,
Büyük yangın sırasında ormanlarımız yanıyor. Hava destekli yardımlar çok yetersiz kaldı ve çaremiz tükendi. Güğlen Dağı, Taşlıca, Çevlik, Kurtlar Deresi ve köye bakan yamaçlardaki ormanlarımızı kaybettik. Yangın kanyona ve köye doğru hızla ilerliyor! Eğer yangın burada durdurulamazsa önce Ahmetler Kanyonunu kaybedeceğiz; sonra da Akseki Güçlüköy, Murtiçi köyleriyle Gençler köyünden başlayarak Gündoğmuş ve Alanya’ya kadar uzanan Güney Toroslardaki ormanları kaybedeceğiz. Ormanları kaybediyoruz ama Ahmetler’i kurtarabiliriz. Bunun için de en çok iki günümüz var.
1 Ağustos Pazar gününden başlayarak iki gün içinde ormanla köy arasında genişçe bir tampon bölge oluşturacağız. Makileri, otları ve kuru yaprakları tırmıklarla, iş makineleriyle temizleyeceğiz. Böylece köyümüzü, evlerimizi kurtarabilmek için son çare olarak yangınla kendi şartlarımızda mücadele etmek istiyoruz. Bu amaçla:
1- Şu ana kadar Antalya Büyükşehir Belediyesinden 2 arazöz ve 1 su tankı gönderildi. 
2- Kendi olanaklarımızla su sıkabilen 3 Su Tankı daha edindik.
3- 500 metre hortum hazırladık.
4- Manavgat Belediyesi bugün bol miktarda tıbbi malzeme gönderdi.
5- 2 tane paletli iş makinesi kiraladık. Yarından başlayarak birkaç iş makinesi daha bulmak istiyoruz. Başka iş makineleri desteği gelirse çok sevineceğiz.
6- En az 100 kişilik Tırmık Takımı kuruyoruz. Şu anda elimizde sadece 10 tane tırmık var.
Sonuç olarak acilen;
a) Tırmık ihtiyaçları
b) İş makineleri kiralama bedelleri ve
c) İş makinelerinin mazot giderleri için 
“Ahmetler Köyü kültür ve Dayanışma Derneği”mizin IBAN hesabına destek kampanyası başlatıyoruz. Buraya gelen paraların hesabının kuruşu kuruşuna kamuoyuyla paylaşılacağını garanti ediyoruz.
Ahmetler dostlarını ve bütün doğa severleri, “AHMETLER’İ KURTARALIM” kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz.
Gelişmelerle ilgili olarak sizlere www.ahmetle.com sitemizden her gün bilgi verilecek.
DERNEĞİMİZİN HALKBANK IBAN NUMARASI ŞÖYLE:
TR19 0001 2009 5740 0016 0001 49
Yaralarımızı elbirliğiyle sarabilir, Ahmetler’i kurtarabiliriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.