Manavgatlı öğrencilerden gezici Çanakkale Müzesi'ne yoğun ilgi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.12.2023 - 11:27, Güncelleme: 20.12.2023 - 11:27
 

Manavgatlı öğrencilerden gezici Çanakkale Müzesi'ne yoğun ilgi

Manavgat Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında açılan gezici Çanakkale Müzesi öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan Gezici Çanakkale Müzesi'ni, Manavgat Belediyesi Side Gençlik Merkezi ve Çocuk Kültür Merkezi öğrencileri de ziyaret etti. Öğrencilere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti. Başkan Sözen, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere şükran borçlu olduğunu söyledi. Sözen, "Çanakkale bir destandır, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kara toprağa düşen dedelerimizin, analarımızın, bacılarımızın destanıdır. Bağımsızlık bilincini gençlerimize aşılamak amacıyla Manavgat'ımızda her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz" dedi.  1000 PARÇAYA YAKIN ORİJİNAL ESER Çanakkale muharebelerine ait 109 yıllık 1000 parçaya yakın orijinal silah, kıyafet, el feneri, öğretici tablolar gibi objelerin bulunduğu sergide, Antalya bölgesi adına şehit düşenleri anmak maksadıyla sembolik mezar taşları da yer aldı. Bugüne kadar 15 milyon öğrenciyle buluşan sergide 'Zehirli Yıldız' olarak isimlendirilen ve ilk defa Çanakkale Müzesi'nde sergilenen bir savaş malzemesi de yer aldı. 'Bir gün değil her gün Çanakkale' sloganıyla tüm Türkiye'yi dolaşan, Türkiye'nin ve dünyanın tek gezici müzesi olan Çanakkale Müzesi, 18- 23 Aralık tarihlerinde Manavgat'ta yer alacak. 
Manavgat Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında açılan gezici Çanakkale Müzesi öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan Gezici Çanakkale Müzesi'ni, Manavgat Belediyesi Side Gençlik Merkezi ve Çocuk Kültür Merkezi öğrencileri de ziyaret etti. Öğrencilere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti. Başkan Sözen, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere şükran borçlu olduğunu söyledi. Sözen, "Çanakkale bir destandır, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kara toprağa düşen dedelerimizin, analarımızın, bacılarımızın destanıdır. Bağımsızlık bilincini gençlerimize aşılamak amacıyla Manavgat'ımızda her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz" dedi. 

1000 PARÇAYA YAKIN ORİJİNAL ESER

Çanakkale muharebelerine ait 109 yıllık 1000 parçaya yakın orijinal silah, kıyafet, el feneri, öğretici tablolar gibi objelerin bulunduğu sergide, Antalya bölgesi adına şehit düşenleri anmak maksadıyla sembolik mezar taşları da yer aldı. Bugüne kadar 15 milyon öğrenciyle buluşan sergide 'Zehirli Yıldız' olarak isimlendirilen ve ilk defa Çanakkale Müzesi'nde sergilenen bir savaş malzemesi de yer aldı. 'Bir gün değil her gün Çanakkale' sloganıyla tüm Türkiye'yi dolaşan, Türkiye'nin ve dünyanın tek gezici müzesi olan Çanakkale Müzesi, 18- 23 Aralık tarihlerinde Manavgat'ta yer alacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.