Marmaris yangını yayılıyor

GÜNDEM 03.08.2021 - 10:09, Güncelleme: 03.08.2021 - 10:09
 

Marmaris yangını yayılıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde beş gün önce beş farklı bölgede başlayan ve bir kişinin hayatını kaybettiği orman yangını Hisarönü Mahallesi’ne sıçradı. Mahalle boşaltıldı.

haberimizvar.net- Muğla’nın Marmaris ilçesinin merkezinden uzaklaşan alevler, Osmaniye, Bayır, Turgut, Çiftlik ve Turunç mahalleleri ile Asparan bölgelerinin ardından ilerlemesini dün de sürdürdü. Yangın öğlen saatlerinde Marmaris’in kırsal Hisarönü Mahallesi’ne sıçradı. Yaklaşık 40 hanenin zarar gördüğü mahallede can kaybı yaşanmazken geçimini arıcılıkla sağlayan mahallelinin arı kovanları da yangında kül oldu. Yangına 2 helikopter havadan, 20 itfaiye aracı ve yaklaşık 500 personel karadan müdahale etti.  DENİZDEN TAHLİYE EDİLDİ Hisarönü Mahallesi’nde yaşayanlar yangın nedeniyle karayolu ulaşıma kapanınca botlarla denizden tahliye edildi. Büyükbaş hayvanlarını tahliye eden bazı vatandaşlar ise deniz kenarında uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı. Yangından kurtarılan hayvanların kayıt altına alınmasının ardından Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince güvenli bölgeye taşınacağı öğrenildi. 
Muğla’nın Marmaris ilçesinde beş gün önce beş farklı bölgede başlayan ve bir kişinin hayatını kaybettiği orman yangını Hisarönü Mahallesi’ne sıçradı. Mahalle boşaltıldı.

haberimizvar.net- Muğla’nın Marmaris ilçesinin merkezinden uzaklaşan alevler, Osmaniye, Bayır, Turgut, Çiftlik ve Turunç mahalleleri ile Asparan bölgelerinin ardından ilerlemesini dün de sürdürdü. Yangın öğlen saatlerinde Marmaris’in kırsal Hisarönü Mahallesi’ne sıçradı. Yaklaşık 40 hanenin zarar gördüğü mahallede can kaybı yaşanmazken geçimini arıcılıkla sağlayan mahallelinin arı kovanları da yangında kül oldu. Yangına 2 helikopter havadan, 20 itfaiye aracı ve yaklaşık 500 personel karadan müdahale etti. 

DENİZDEN TAHLİYE EDİLDİ

Hisarönü Mahallesi’nde yaşayanlar yangın nedeniyle karayolu ulaşıma kapanınca botlarla denizden tahliye edildi. Büyükbaş hayvanlarını tahliye eden bazı vatandaşlar ise deniz kenarında uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı. Yangından kurtarılan hayvanların kayıt altına alınmasının ardından Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince güvenli bölgeye taşınacağı öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.