Marmaris’te de 1 kişi öldü

GÜNDEM 29.07.2021 - 23:49, Güncelleme: 29.07.2021 - 23:49
 

Marmaris’te de 1 kişi öldü

Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlarda 3 kişi hayatını kaybederken, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangında da 1 kişinin öldüğünü açıklandı.

HABERİMİZVAR.NET-  Akdeniz bölgesinin dört bir yanından yangın ve ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerinde 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında çıkan yangında da 1 kişi öldü. Ölüm haberini Twitter hesabından duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Twitter “Marmaris’te maalesef bir canı, vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi. İÇMELER’E DOĞRU YAYILIYOR Marmaris’in Armutalan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangının nedeni henüz belirlenemedi. Yerleşim yerleri ve otellere yaklaşık 100 metre yaklaşan alevlere ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor. Alevler bazı otellere de sıçradı. Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlerin akşam 22.00 sularında İçmeler tarafına doğru yayılmaya başladığı belirtildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, saat 13.11’de başlayan yangına 13.20’de ilk müdahalenin gerçekleştirildiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris’teki orman yangını ile mücadele çalışmalarına personel ve araçların yanı sıra bir insansız hava aracı (İHA) ile destek verildiğini açıkladı. KÖYCEĞİZ’DE DE YANGIN ÇIKTI Marmaris’ten sonra Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde de yangını çıktı. Yangının Ağla mahallesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başladığı belirtildi.  Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, bölgeye 2 helikopter, 5 arozöz, 2 iş makinesi ve 27 işçi yönlendirildi. Yangına 1 helikopter, 3 arazöz, 2 iş makinesi ve 27 orman işçisi de takviye olarak gönderildi. Helikopterin devreye girmesiyle sarp arazideki alevlere etkili şekilde müdahalede bulunuldu. Alevler, karadan ve havadan müdahale ile yaklaşık 6 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. 
Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlarda 3 kişi hayatını kaybederken, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangında da 1 kişinin öldüğünü açıklandı.

HABERİMİZVAR.NET-  Akdeniz bölgesinin dört bir yanından yangın ve ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerinde 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında çıkan yangında da 1 kişi öldü. Ölüm haberini Twitter hesabından duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Twitter “Marmaris’te maalesef bir canı, vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.

İÇMELER’E DOĞRU YAYILIYOR

Marmaris’in Armutalan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangının nedeni henüz belirlenemedi. Yerleşim yerleri ve otellere yaklaşık 100 metre yaklaşan alevlere ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor. Alevler bazı otellere de sıçradı. Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlerin akşam 22.00 sularında İçmeler tarafına doğru yayılmaya başladığı belirtildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, saat 13.11’de başlayan yangına 13.20’de ilk müdahalenin gerçekleştirildiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris’teki orman yangını ile mücadele çalışmalarına personel ve araçların yanı sıra bir insansız hava aracı (İHA) ile destek verildiğini açıkladı.

KÖYCEĞİZ’DE DE YANGIN ÇIKTI

Marmaris’ten sonra Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde de yangını çıktı. Yangının Ağla mahallesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başladığı belirtildi.  Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, bölgeye 2 helikopter, 5 arozöz, 2 iş makinesi ve 27 işçi yönlendirildi. Yangına 1 helikopter, 3 arazöz, 2 iş makinesi ve 27 orman işçisi de takviye olarak gönderildi. Helikopterin devreye girmesiyle sarp arazideki alevlere etkili şekilde müdahalede bulunuldu. Alevler, karadan ve havadan müdahale ile yaklaşık 6 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.