Mars'ta oksijen üretti

KÜLTÜR 22.04.2021 - 16:46, Güncelleme: 22.04.2021 - 16:59
 

Mars'ta oksijen üretti

NASA'nın keşif aracı Perseverance ile Kızıl Gezegene gönderilen "Mars Oksijen Yerinde Kaynak Kullanımı Deneyi (Moxie)" adı verilen cihaz, Mars'ta oksijen üretmeyi başardı.

haberimizvar.net-  Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Mars'ta bir ilke daha imza attı. Şubat ayında yaşam izlerini aramakla görevlendirilen keşif aracı Perseverance ile birlikte Mars'a gönderilen "Mars Oksijen Yerinde Kaynak Kullanımı Deneyi (Moxie)" adı verilen cihazın, Kızıl Gezegen'deki atmosferden karbondioksiti çekerek saf oksijen üretmeyi başardığı duyuruldu. Moxie'nin yaklaşık 5 gram oksijen ürettiği ifade edildi. Bunun Mars'taki bir astronotun yaklaşık 10 dakika boyunca nefes alması için ihtiyaç duyduğu oksijen miktarına eş değer olduğu belirtildi. Mars'ta oksijen üretimi ile birlikte Kızıl Gezegenin kolonileştirilmesi konusunda önemli bir ilerleme kaydedildiğine dikkat çekildi.
NASA'nın keşif aracı Perseverance ile Kızıl Gezegene gönderilen "Mars Oksijen Yerinde Kaynak Kullanımı Deneyi (Moxie)" adı verilen cihaz, Mars'ta oksijen üretmeyi başardı.

haberimizvar.net-  Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Mars'ta bir ilke daha imza attı. Şubat ayında yaşam izlerini aramakla görevlendirilen keşif aracı Perseverance ile birlikte Mars'a gönderilen " Mars Oksijen Yerinde Kaynak Kullanımı Deneyi (Moxie)" adı verilen cihazın, Kızıl Gezegen'deki atmosferden karbondioksiti çekerek saf oksijen üretmeyi başardığı duyuruldu.

Moxie'nin yaklaşık 5 gram oksijen ürettiği ifade edildi. Bunun Mars'taki bir astronotun yaklaşık 10 dakika boyunca nefes alması için ihtiyaç duyduğu oksijen miktarına eş değer olduğu belirtildi.

Mars'ta oksijen üretimi ile birlikte Kızıl Gezegenin kolonileştirilmesi konusunda önemli bir ilerleme kaydedildiğine dikkat çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.