Maske geri dönüyor

GÜNDEM 10.01.2024 - 10:02, Güncelleme: 10.01.2024 - 10:38
 

Maske geri dönüyor

Havaların soğuması, üst solunum yolu hastalıklarının hızla artmasının ardından, pandemi döneminde hayatın ayrılmaz parçası haline gelen maskelerin yeniden kullanımı gündeme geliyor. Uzmanlar, vatandaşların virüslerden korunmak için kapalı alanlarda maske kullanmalarını öneriyor.

haberimizvar.net- Havaların soğuyunca haliyle kapalı alanlardaki yoğunluk arttı. Bu durum virüslerin kolayca bulaşmasının önünü açtı. Vatandaşların hastalıklardan korunması için maske kullanımının önemine dikkat çekiliyor. "VİRÜSLERDEN KORUNMANIN EN ÖNEMLİ YOLLARINDAN BİRİ" Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer, aralık ayından itibaren havaların soğumaya başladığını ve önümüzdeki aylarda da soğuk olacağına değinip "Kapalı alanlardaki insan sayısı arttı. Özellikle okullarda, kreşlerde, toplu taşımada, sinemalarda önem arz ettiği için ve bu virüsler kolaylıkla süratle damlacık yoluyla yayılacağı için en önemli korunma yollarından biri de maske!" uyarısında bulundu. "MASKE ZORUNLULUĞU HERKESE GETİRİLEBİLİR" Kovid-19 pandemisi döneminde uygulanan maske zorunluluğunun yeniden hayata geçirilebileceğini ifade eden Tuncer, "Maske zorunluluğu hasta olmuş kişilere, belli bir yaşın üzerine değil herkese getirilebilir. Toplum devlet uyarı yapmadan bunu mevsimsel olarak uygulayabilir" diye konuştu.    
Havaların soğuması, üst solunum yolu hastalıklarının hızla artmasının ardından, pandemi döneminde hayatın ayrılmaz parçası haline gelen maskelerin yeniden kullanımı gündeme geliyor. Uzmanlar, vatandaşların virüslerden korunmak için kapalı alanlarda maske kullanmalarını öneriyor.

haberimizvar.net- Havaların soğuyunca haliyle kapalı alanlardaki yoğunluk arttı. Bu durum virüslerin kolayca bulaşmasının önünü açtı. Vatandaşların hastalıklardan korunması için maske kullanımının önemine dikkat çekiliyor.

"VİRÜSLERDEN KORUNMANIN EN ÖNEMLİ YOLLARINDAN BİRİ"

Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer, aralık ayından itibaren havaların soğumaya başladığını ve önümüzdeki aylarda da soğuk olacağına değinip "Kapalı alanlardaki insan sayısı arttı. Özellikle okullarda, kreşlerde, toplu taşımada, sinemalarda önem arz ettiği için ve bu virüsler kolaylıkla süratle damlacık yoluyla yayılacağı için en önemli korunma yollarından biri de maske!" uyarısında bulundu.

"MASKE ZORUNLULUĞU HERKESE GETİRİLEBİLİR"

Kovid-19 pandemisi döneminde uygulanan maske zorunluluğunun yeniden hayata geçirilebileceğini ifade eden Tuncer, "Maske zorunluluğu hasta olmuş kişilere, belli bir yaşın üzerine değil herkese getirilebilir. Toplum devlet uyarı yapmadan bunu mevsimsel olarak uygulayabilir" diye konuştu.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.