Maydanozdan bile çaldılar

GÜNDEM 09.02.2022 - 10:17, Güncelleme: 09.02.2022 - 10:17
 

Maydanozdan bile çaldılar

Maydanoz, dereotu, nane, tere, roka, kuzukulağı fiyatlarının artmasına rağmen bağlar küçüldü. Eskiden bir bağa denk gelen üründen şimdi neredeyse iki bağ çıkarılıyor.

haberimizvar.net- Birçok pazar ve markette yeşillik ürenlerinde gramaj oyunu dikkat çekti. Yeşillik demetleri o kadar küçüldü iki eskiden bir bağa denk gelen üründen şimdi iki bağ çıkarılıyor. Ayrıca demetlerin fiyatları don bahanesiyle daha da arttırılıyor. 10-15 SAPA KADAR DÜŞTÜ Yeni Şafak'ın haberine göre, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka, kuzukulağı gibi ürünlerin bağı küçültüldü. Bir bağdaki sap sayısı 10-15’e kadar düştü. İçinde yaklaşık 15 sap bulunan bir bağda fiyat 2,95’ten başlayıp 4 liraya kadar çıkıyor. KIVIRCIK VE MARUL BÜYÜMEDEN KESİLİYOR Yeşillikler arasında en pahalı ürün salatanın ana malzemesi olan kıvırcık ve marul. Fiyatları tavan yapan kıvırcık ve marulda ise üreticinin büyümeden ürünleri kestiği tespit edildi. Bir kıvırcık ya da marul normalde satılanın yarısı boyutunda. 5,45’ten başlayan kıvırcık ve marulun fiyatı 10 lirayı buluyor.
Maydanoz, dereotu, nane, tere, roka, kuzukulağı fiyatlarının artmasına rağmen bağlar küçüldü. Eskiden bir bağa denk gelen üründen şimdi neredeyse iki bağ çıkarılıyor.

haberimizvar.net- Birçok pazar ve markette yeşillik ürenlerinde gramaj oyunu dikkat çekti. Yeşillik demetleri o kadar küçüldü iki eskiden bir bağa denk gelen üründen şimdi iki bağ çıkarılıyor. Ayrıca demetlerin fiyatları don bahanesiyle daha da arttırılıyor.

10-15 SAPA KADAR DÜŞTÜ
Yeni Şafak'ın haberine göre, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka, kuzukulağı gibi ürünlerin bağı küçültüldü. Bir bağdaki sap sayısı 10-15’e kadar düştü. İçinde yaklaşık 15 sap bulunan bir bağda fiyat 2,95’ten başlayıp 4 liraya kadar çıkıyor.


KIVIRCIK VE MARUL BÜYÜMEDEN KESİLİYOR
Yeşillikler arasında en pahalı ürün salatanın ana malzemesi olan kıvırcık ve marul. Fiyatları tavan yapan kıvırcık ve marulda ise üreticinin büyümeden ürünleri kestiği tespit edildi. Bir kıvırcık ya da marul normalde satılanın yarısı boyutunda. 5,45’ten başlayan kıvırcık ve marulun fiyatı 10 lirayı buluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.