Meclisin gündemi torba yasa

SİYASET 26.11.2023 - 12:50, Güncelleme: 26.11.2023 - 12:50
 

Meclisin gündemi torba yasa

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 36 gün süren bütçe görüşmelerinden sonra 80 maddelik torba yasa mesaisi başlıyor.

haberimizvar.net-  2024 bütçe teklifinin Genel Kurul aşaması ise 11 Aralık’ta başlayacak ve 22 Aralık’ta sona erecek. SAADET KURULDU, GÖRÜŞME SÜRELERİ UZADI Bütçe görüşmeleri, hafta sonları dahil kesintisiz olarak 12 gün devam edecek. Siyasi parti gruplarının konuşma süreleri 60 dakika olacak. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak SAADET grubunun kurulması ve Meclis’teki siyasi parti grubu sayısının artması sebebiyle görüşmeler, geçmiş yılların görüşmelerine göre daha geç saatte bitecek. Meclis’in bütçe maratonu, 22 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerinde yapılacak konuşmalarla ve oylamayla tamamlanacak. BÜTÇE MARATONU BİTTİ, TORBA MARATONU BAŞLIYOR Meclis’in mesaisi Genel Kurul’daki bütçe görüşmeleri başlayana kadar devam edecek. Bu haftadan başlayarak 11 Aralık’a kadar Meclis gündeminde ağırlıklı olarak ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren 80 maddelik torba kanun teklifi olacak. Teklif önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek ardından Genel Kurul’un gündemine gelecek. Torba kanun teklifi 11 Aralık’a kadar sona ermezse bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 22 Aralık’ta torba görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek. CUMHUR İTTİFAKI SON TOPLANTILARINI YAPIYOR Meclis kadar siyasi partiler de yoğun olacak. Yerel seçim tüm siyasi partilerin öncelikli gündemi olmaya devam edecek. İttifak çalışmalarında sona gelen Cumhur İttifakı’nın bu hafta son toplantısını yapacağı ifade ediliyor. CHP’DE YOĞUN MESAİ, AF GÜNDEMİ PM’DE CHP’de pazartesi günü hem MYK hem de PM toplantısı olacak. MYK toplantısının hemen sonrasında yapılacak PM’de 100’üncü yıl affı kapsamında “Bağışlama istekleri” görüşülecek. Aynı zamanda yerel seçimlerden sonra yapılacak tüzük kurultayı çalışmaları da ele alınacak. CHP MİLLETVEKİLLERİ KAMPA GİRİYOR CHP milletvekilleri 1-2-3 Aralık’ta Antalya’da kampta olacak. Her yasama dönemi başlangıcında yapılan ancak CHP kurultayı sebebiyle bu sene gecikmeli olarak gerçekleşen kampın ana gündemlerinden biri yerel seçim hazırlıkları olacak. YEREL SEÇİM TEMASLARI BAŞLAYACAK CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu hafta yerel seçim iş birlikleri için diğer muhalefet partilerinin liderlerinden randevu alması bekleniyor. HEDEP EŞBAŞKANLARI SAHADA HEDEP’te yerel seçim için aday başvuruları bu hafta başlıyor. HDP’de eş genel başkanların il ziyaretleri bu hafta da devam edecek. Tuncer Bakırhan, Van ve Hakkari’yi ziyaret edecek, bu kentlerde temaslarda bulunacak. Tülay Hatimoğulları da 28 Kasım’da Diyarbakır’da Tahir Elçi anmasına katılacak. HEDEP YENİ KISALTMA ARIYOR HEDEP ayrıca Yargıtay’ın itirazı üzerine kullanamayacağı HEDEP kısaltması yerine bir alternatif arama çalışmasını da sürdürüyor. İYİ PARTİ’DE GÜNDEM İÇ TARTIŞMALAR VE YEREL SEÇİM İYİ Partililerin geçtiğimiz haftaya damga vuran açıklamalarının yankısının bu hafta da sürmesi bekleniyor. Yerel seçim hazırlıklarını da sürdüren İYİ Parti’de Genel Başkan Akşener’in bazı ilçelerin adaylarını açıklayacağı ifade ediliyor. (DUVAR / CEREN BAYAR)
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 36 gün süren bütçe görüşmelerinden sonra 80 maddelik torba yasa mesaisi başlıyor.

haberimizvar.net- 

2024 bütçe teklifinin Genel Kurul aşaması ise 11 Aralık’ta başlayacak ve 22 Aralık’ta sona erecek.

SAADET KURULDU, GÖRÜŞME SÜRELERİ UZADI

Bütçe görüşmeleri, hafta sonları dahil kesintisiz olarak 12 gün devam edecek. Siyasi parti gruplarının konuşma süreleri 60 dakika olacak.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak SAADET grubunun kurulması ve Meclis’teki siyasi parti grubu sayısının artması sebebiyle görüşmeler, geçmiş yılların görüşmelerine göre daha geç saatte bitecek. Meclis’in bütçe maratonu, 22 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerinde yapılacak konuşmalarla ve oylamayla tamamlanacak.

BÜTÇE MARATONU BİTTİ, TORBA MARATONU BAŞLIYOR

Meclis’in mesaisi Genel Kurul’daki bütçe görüşmeleri başlayana kadar devam edecek. Bu haftadan başlayarak 11 Aralık’a kadar Meclis gündeminde ağırlıklı olarak ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren 80 maddelik torba kanun teklifi olacak. Teklif önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek ardından Genel Kurul’un gündemine gelecek. Torba kanun teklifi 11 Aralık’a kadar sona ermezse bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 22 Aralık’ta torba görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek.

CUMHUR İTTİFAKI SON TOPLANTILARINI YAPIYOR

Meclis kadar siyasi partiler de yoğun olacak. Yerel seçim tüm siyasi partilerin öncelikli gündemi olmaya devam edecek. İttifak çalışmalarında sona gelen Cumhur İttifakı’nın bu hafta son toplantısını yapacağı ifade ediliyor.

CHP’DE YOĞUN MESAİ, AF GÜNDEMİ PM’DE

CHP’de pazartesi günü hem MYK hem de PM toplantısı olacak. MYK toplantısının hemen sonrasında yapılacak PM’de 100’üncü yıl affı kapsamında “Bağışlama istekleri” görüşülecek. Aynı zamanda yerel seçimlerden sonra yapılacak tüzük kurultayı çalışmaları da ele alınacak.

CHP MİLLETVEKİLLERİ KAMPA GİRİYOR

CHP milletvekilleri 1-2-3 Aralık’ta Antalya’da kampta olacak. Her yasama dönemi başlangıcında yapılan ancak CHP kurultayı sebebiyle bu sene gecikmeli olarak gerçekleşen kampın ana gündemlerinden biri yerel seçim hazırlıkları olacak.

YEREL SEÇİM TEMASLARI BAŞLAYACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu hafta yerel seçim iş birlikleri için diğer muhalefet partilerinin liderlerinden randevu alması bekleniyor.

HEDEP EŞBAŞKANLARI SAHADA

HEDEP’te yerel seçim için aday başvuruları bu hafta başlıyor.

HDP’de eş genel başkanların il ziyaretleri bu hafta da devam edecek. Tuncer Bakırhan, Van ve Hakkari’yi ziyaret edecek, bu kentlerde temaslarda bulunacak. Tülay Hatimoğulları da 28 Kasım’da Diyarbakır’da Tahir Elçi anmasına katılacak.

HEDEP YENİ KISALTMA ARIYOR

HEDEP ayrıca Yargıtay’ın itirazı üzerine kullanamayacağı HEDEP kısaltması yerine bir alternatif arama çalışmasını da sürdürüyor.

İYİ PARTİ’DE GÜNDEM İÇ TARTIŞMALAR VE YEREL SEÇİM

İYİ Partililerin geçtiğimiz haftaya damga vuran açıklamalarının yankısının bu hafta da sürmesi bekleniyor. Yerel seçim hazırlıklarını da sürdüren İYİ Parti’de Genel Başkan Akşener’in bazı ilçelerin adaylarını açıklayacağı ifade ediliyor. (DUVAR / CEREN BAYAR)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.