Mecliste 'bayram ikramiyesi' tepkisi

GÜNDEM 08.07.2021 - 16:25, Güncelleme: 08.07.2021 - 16:25
 

Mecliste 'bayram ikramiyesi' tepkisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan AKP Grup Sözcüsü Ali Çetin, belediye işçilerine 53 TL, belediye şirketinde çalışan işçilere 600- 900 TL arasında bayram ikramiyesi verildiğini belirterek, ikramiyelerin eşit, adaletli paylaşılması gerektiğini vurguladı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclisi, Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı.  AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, DSP, SP ve Memleket Parti'li meclis üyeleri, gündemde yer alan 100 maddeyi oyladı. BAYRAM İKRAMİYESİ VE YEMEK PARALARINA TEPKİ Gündem dışı konuşan AKP Grup Sözcüsü Ali Çetin, Kurban Bayramı öncesi birçok işçinin kendileriyle iletişime geçtiğini belirterek, bayram ikramiyelerinin eşit, adaletli paylaşılması gerektiğini söyledi. Çetin, “Aynı işi yapıp aynı maaşı almadıklarını, çerçeve sözleşme yüzünden aralarındaki farkın giderek açıldığını, 2018 yılında devletin belirlediği haklar üzerinden haklarını almaya devam ettiklerini, belediyede çalışan işçi arkadaşlarımız 53 TL alırken, belediye şirketlerinde çalışanların 600 ila 900 TL bayram ikramiyesi aldığını, belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımız günlük 5 TL yemek ücreti alırken, belediye şirketlerinde çalışan arkadaşların günlük 20 TL aldığı gibi birçok hususlarda rahatsızlıklarını ve taleplerini dile getirdiler. Bu haksızlığın, adaletsizliğin, eşitsizliğin devam etmesi bu işçi arkadaşlara reva mıdır? Arkadaşlarından farklı olmak istemediklerini belirten bu kişilere yapılanlar doğru mudur? Bu konuda işçinin alın terinin karşılığı olan haklarını istemeleri de en doğal haklarıdır. Bu hususa dikkat çekerek bu işçi arkadaşları sevindirmenizi hassaten Ak Parti grubum adına talep ediyorum" diye konuştu. KIRCAMİ İÇİN KONYA'DAN GELECEK GÜZEL HABER BEKLENİYOR Kırcami'deki imar sorunuyla ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Ertuğrul Ünal, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin girişimiyle Danıştay'dan Toprak Kurulu kararıyla ilgili lehte karar çıktığını duyurdu. Ünal, “Bölge halkına ve şehrimize hayırlı olsun. Şimdi Konya İstinaf Mahkemesi'nden iyi haberlerin en kısa zamanda geleceğine inanıyoruz. Kırcami için belediye ve bizlerin mücadelesi azim ve kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu. ÇOCUK İSTİSMARINA TEPKİ DSP Grup Sözcüsü Hasan Ali Acar ise Antalya'da son dönemde Türkiye'nin gündemine oturan çocuk istismarı konularının artmasına tepki gösterdi. 'Elmalı Davası'nda 2 çocuğun çizdiği resimleri ve Kepez'de bir çocuğun taşa yazdığı cinsel içerikli yazılara dikkat çeken Acar, “İstismar olaylarını duymaktan ve okumaktan utanıyorum. Ben insan olduğumdan utandım. Bazen bir tek sözü anlatabilecek konular varken, biz ebeveyn ve siyasiler onların çığlığını duymadığımız için utanıyorum. 'Pedofili bir hastalıktır' diyerek, bu sapık ruhları serbest bırakıp suçlamaları düşürüyoruz. Çocuk istismarı insanlık suçudur. Ne zaman kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı duyarlı bir toplum olursak o zaman çocuklar mutluluğun resmini çizebilir" dedi.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan AKP Grup Sözcüsü Ali Çetin, belediye işçilerine 53 TL, belediye şirketinde çalışan işçilere 600- 900 TL arasında bayram ikramiyesi verildiğini belirterek, ikramiyelerin eşit, adaletli paylaşılması gerektiğini vurguladı.

haberimizvar.net-  Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclisi, Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı.  AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, DSP, SP ve Memleket Parti'li meclis üyeleri, gündemde yer alan 100 maddeyi oyladı.

BAYRAM İKRAMİYESİ VE YEMEK PARALARINA TEPKİ

Gündem dışı konuşan AKP Grup Sözcüsü Ali Çetin, Kurban Bayramı öncesi birçok işçinin kendileriyle iletişime geçtiğini belirterek, bayram ikramiyelerinin eşit, adaletli paylaşılması gerektiğini söyledi. Çetin, “Aynı işi yapıp aynı maaşı almadıklarını, çerçeve sözleşme yüzünden aralarındaki farkın giderek açıldığını, 2018 yılında devletin belirlediği haklar üzerinden haklarını almaya devam ettiklerini, belediyede çalışan işçi arkadaşlarımız 53 TL alırken, belediye şirketlerinde çalışanların 600 ila 900 TL bayram ikramiyesi aldığını, belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımız günlük 5 TL yemek ücreti alırken, belediye şirketlerinde çalışan arkadaşların günlük 20 TL aldığı gibi birçok hususlarda rahatsızlıklarını ve taleplerini dile getirdiler. Bu haksızlığın, adaletsizliğin, eşitsizliğin devam etmesi bu işçi arkadaşlara reva mıdır? Arkadaşlarından farklı olmak istemediklerini belirten bu kişilere yapılanlar doğru mudur? Bu konuda işçinin alın terinin karşılığı olan haklarını istemeleri de en doğal haklarıdır. Bu hususa dikkat çekerek bu işçi arkadaşları sevindirmenizi hassaten Ak Parti grubum adına talep ediyorum" diye konuştu.

KIRCAMİ İÇİN KONYA'DAN GELECEK GÜZEL HABER BEKLENİYOR

Kırcami'deki imar sorunuyla ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Ertuğrul Ünal, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin girişimiyle Danıştay'dan Toprak Kurulu kararıyla ilgili lehte karar çıktığını duyurdu. Ünal, “Bölge halkına ve şehrimize hayırlı olsun. Şimdi Konya İstinaf Mahkemesi'nden iyi haberlerin en kısa zamanda geleceğine inanıyoruz. Kırcami için belediye ve bizlerin mücadelesi azim ve kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu.

ÇOCUK İSTİSMARINA TEPKİ

DSP Grup Sözcüsü Hasan Ali Acar ise Antalya'da son dönemde Türkiye'nin gündemine oturan çocuk istismarı konularının artmasına tepki gösterdi. 'Elmalı Davası'nda 2 çocuğun çizdiği resimleri ve Kepez'de bir çocuğun taşa yazdığı cinsel içerikli yazılara dikkat çeken Acar, “İstismar olaylarını duymaktan ve okumaktan utanıyorum. Ben insan olduğumdan utandım. Bazen bir tek sözü anlatabilecek konular varken, biz ebeveyn ve siyasiler onların çığlığını duymadığımız için utanıyorum. 'Pedofili bir hastalıktır' diyerek, bu sapık ruhları serbest bırakıp suçlamaları düşürüyoruz. Çocuk istismarı insanlık suçudur. Ne zaman kadına şiddet ve çocuk istismarına karşı duyarlı bir toplum olursak o zaman çocuklar mutluluğun resmini çizebilir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.