Mecliste gerginlik

GÜNDEM 20.11.2019 - 16:24, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Mecliste gerginlik

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 2. oturumunda ek ders ücreti ile çalışan 48 sanatçının işten çıkarılması ve AŞT yönetmenliğinde değişiklik yapılması ile ilgili gündem maddesi mecliste gerginlik yaşanmasına neden oldu. İşten çıkarılan sanatçılar ise, meclisin içinde alkışlarla protesto gösterisi yaptı. Başkan Böcek, hiçbir çalışanın belediye başkanını protesto etme hakkı olmadığını söyledi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 2. Oturumunda yer alan 41. Madde mecliste gerginliğe neden oldu. Muhittin Böcek’in başkanlığında toplanan meclisin 41. maddesinde Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Yönetmeliği’nin 23. Maddesinin değiştirilerek, Genel Sanat Yönetmeni’nin artık belediye başkanı tarafından atanması değişikliği ile ilgili olarak AKP Büyükşehir Grup Sözcüsü Ali Çetin söz aldı. “YİNE KIYIMLAR DEVAM ETMESİN”  Sanatın ve sanatçının değerine vurgu yapan Çetin, 48 sanatçının işine son verilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, “Şehir tiyatrolarının sahnelerini açamadığını biliyoruz. Sanatçıların işten çıkarılmasını biliyoruz. Yine kıyımlar devam etmesin” diye konuştu. Bunun üzerine CHP Büyükşehir Grup Sözcüsü Deniz Filiz söz aldı. OCAK 2020’DE SAHNE AÇILIYOR Ocak 2020’de AŞT’nin sahnelerini açacağını duyuran Filiz, “Her yıl sadece bir çocuk oyunu oynanıyordu. Durum ortada… Kepez Belediyesi de sahnelerini açamadı. Aynı eleştiriyi Kepez Belediyesi için yapmıyorsunuz” dedi. Başkan Böcek, devreye girerek, Filiz’e siyasi konulara girmemesi konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’in şehir tiyatroları yok. Tiyatromuzun kapanması söz konusu değil. 4 çalışanımız işlerine devam ediyor. Genel Sanat Yönetmenimiz bizimle çalışamayacağını söyleyince siz olsanız ne yapardınız? Elma ile armutları birbirine karıştırmayalım. Deniz Filiz hanımın sözlerini doğru bulmuyorum” diye konuştu. GENEL SEKRETER BİLGİ VERDİ Başkan Böcek meclisteki gergin ortamın sona ermesi adına gündeme gelen yönetmeliğin diğer belediyelerde de uygulandığını söyledi. Böcek konuyla ilgili meclisi bilgilendirmesi için Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’e söz verdi. Gündeme alınan maddenin başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere şehir tiyatrolarında alınan kararlarla uygulandığını dile getiren Tuncer, denetlenebilir ve sorgulanabilir bir karar alınacağının altını çizdi. YENİ ALIMLAR YAPILACAK Antalya Şehir Tiyatroları’na yeni alımlar yapılacağını da duyuran Tuncer, “İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı teftiş raporunda tiyatro için kiralanan yerin kira bedeli, elektrik bedeli maliyeti karşılamadığıyla ilgili bilgilendirme var. Bu durum tasarrufu da beraberinde getiriyor. Düzenlemelerin ardından tiyatromuz için önümüzdeki süreçte yeni alımlar yapacağız” dedi. ALKIŞLI PROTESTO Gündem maddesinin oylamaya sunulmasının ardından oy çokluğuyla karar alındı. Bunun üzerine meclis salonunda işten çıkarılan sanatçılar tarafından alkışlı protesto gösterisi yapıldı. Alkışlar kesilmeyince Başkan Böcek, yapılanları doğru bulmadığını söyledi. Meclis salonunda alkış seslerinden dolayı konuşmakta zorlanan Böcek, belediye çalışanlarının belediye başkanını protesto etmesinin doğru bulmadığını belirterek, meclise ara verdi.         
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 2. oturumunda ek ders ücreti ile çalışan 48 sanatçının işten çıkarılması ve AŞT yönetmenliğinde değişiklik yapılması ile ilgili gündem maddesi mecliste gerginlik yaşanmasına neden oldu. İşten çıkarılan sanatçılar ise, meclisin içinde alkışlarla protesto gösterisi yaptı. Başkan Böcek, hiçbir çalışanın belediye başkanını protesto etme hakkı olmadığını söyledi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 2. Oturumunda yer alan 41. Madde mecliste gerginliğe neden oldu. Muhittin Böcek’in başkanlığında toplanan meclisin 41. maddesinde Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Yönetmeliği’nin 23. Maddesinin değiştirilerek, Genel Sanat Yönetmeni’nin artık belediye başkanı tarafından atanması değişikliği ile ilgili olarak AKP Büyükşehir Grup Sözcüsü Ali Çetin söz aldı.

“YİNE KIYIMLAR DEVAM ETMESİN”

 Sanatın ve sanatçının değerine vurgu yapan Çetin, 48 sanatçının işine son verilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, “Şehir tiyatrolarının sahnelerini açamadığını biliyoruz. Sanatçıların işten çıkarılmasını biliyoruz. Yine kıyımlar devam etmesin” diye konuştu. Bunun üzerine CHP Büyükşehir Grup Sözcüsü Deniz Filiz söz aldı.

OCAK 2020’DE SAHNE AÇILIYOR

Ocak 2020’de AŞT’nin sahnelerini açacağını duyuran Filiz, “Her yıl sadece bir çocuk oyunu oynanıyordu. Durum ortada… Kepez Belediyesi de sahnelerini açamadı. Aynı eleştiriyi Kepez Belediyesi için yapmıyorsunuz” dedi. Başkan Böcek, devreye girerek, Filiz’e siyasi konulara girmemesi konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’in şehir tiyatroları yok. Tiyatromuzun kapanması söz konusu değil. 4 çalışanımız işlerine devam ediyor. Genel Sanat Yönetmenimiz bizimle çalışamayacağını söyleyince siz olsanız ne yapardınız? Elma ile armutları birbirine karıştırmayalım. Deniz Filiz hanımın sözlerini doğru bulmuyorum” diye konuştu.

GENEL SEKRETER BİLGİ VERDİ

Başkan Böcek meclisteki gergin ortamın sona ermesi adına gündeme gelen yönetmeliğin diğer belediyelerde de uygulandığını söyledi. Böcek konuyla ilgili meclisi bilgilendirmesi için Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’e söz verdi. Gündeme alınan maddenin başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere şehir tiyatrolarında alınan kararlarla uygulandığını dile getiren Tuncer, denetlenebilir ve sorgulanabilir bir karar alınacağının altını çizdi.

YENİ ALIMLAR YAPILACAK

Antalya Şehir Tiyatroları’na yeni alımlar yapılacağını da duyuran Tuncer, “İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı teftiş raporunda tiyatro için kiralanan yerin kira bedeli, elektrik bedeli maliyeti karşılamadığıyla ilgili bilgilendirme var. Bu durum tasarrufu da beraberinde getiriyor. Düzenlemelerin ardından tiyatromuz için önümüzdeki süreçte yeni alımlar yapacağız” dedi.

ALKIŞLI PROTESTO

Gündem maddesinin oylamaya sunulmasının ardından oy çokluğuyla karar alındı. Bunun üzerine meclis salonunda işten çıkarılan sanatçılar tarafından alkışlı protesto gösterisi yapıldı. Alkışlar kesilmeyince Başkan Böcek, yapılanları doğru bulmadığını söyledi. Meclis salonunda alkış seslerinden dolayı konuşmakta zorlanan Böcek, belediye çalışanlarının belediye başkanını protesto etmesinin doğru bulmadığını belirterek, meclise ara verdi. 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.