Meme kanserini yenen Emine, hayata öfkesini muay thaiyle atıyor

SPOR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.06.2022 - 12:54, Güncelleme: 16.06.2022 - 12:54
 

Meme kanserini yenen Emine, hayata öfkesini muay thaiyle atıyor

Antalya'da meme kanserine yakalanan Emine Ulutaş (51), iki memesinin alınmasının ardından 4 kür kemoterapi alarak kanseri yendi. Ameliyat sonrası oluşan ödemleri atmak için muay thaiye başlayan Ulutaş, “Hayata karşı öfkemi burada çok rahatlıkla atabileceğimi fark ettim. Kaliteli yaşam için spor şart" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da yaşayan emekli bankacı Emine Ulutaş, Temmuz 2020'de meme kanserine yakalandı. 1 ay sonra ameliyat olan Ulutaş'ın iki memesi de alındı. Emeklilik sonrası aldığı kilolar nedeniyle yağlanma oranı artan Emine Ulutaş'a, göbek yağlarından memelerine dolgu yapıldı. 4 kür kemoterapi alan Emine Ulutaş, kanseri yendi. Ameliyat sonrası oluşan ödemler nedeniyle kızını götürdüğü muay thai salonundaki hareketler ilgisini çeken Ulutaş, bu sporu yapmaya başladı. Emine Ulutaş, “2019 yılında emekli oldum. Emekliliğimi yaşayamadan pandemi hayatımıza girdi. Arkasından meme kanserine yakalandım. Meme kanseri sürecinde tümörlerim agresif türde olduğu için hem sol koluma sıçramıştı hem de diğer göğsüme sıçrayabileceği endişesiyle her iki göğsüm de boşaltılarak, emeklilik sonrası oluşan kilolarımı göğsüme naklettirdik" dedi. ÖDEMLERİ YOK ETMEK İÇİN SPORA BAŞLADI Büyük bir ameliyat geçirmesi nedeniyle spor yapması gerektiğine karar veren Emine Ulutaş, “Ameliyat sonrası oluşan ödemlerin atılması gerekiyordu. Kızımı kendisini savunması için muay thai salonuna getirdiğim zaman oradaki aksiyon hareketler çok hoşuma gitti. Hayata karşı öfkemi de burada çok rahatlıkla atabileceğimi fark ettim. İnanılmaz keyif alarak antrenmanlarımı yapıyorum" diye konuştu. 'SAVAŞIP YOK ETTİM' Kanser sonrasındaki değişimlerini anlatan Emine Ulutaş, “Normalde pozitif biriydim ama moralimde düşüşler oluyordu. Muay thai sayesinde o düşüşleri ekarte ettim. Onlarla savaşıp yok ettim. Pozitif olarak hayatıma devam ediyorum" dedi. 'KALİTELİ YAŞAM İÇİN SPOR ŞART' Kansere yakalanan kişilere önerilerde bulunan Emine Ulutaş, “Hayatın sonu değil, o da bir hastalık. Hastalıkta tedavi olduktan sonra üstüne giderek bitirebileceğimizi düşünüyorum. Üstüne giderek, tedavimizi olarak, hayata pozitif bakarak, başka uğraşılar bularak bitirebileceğimizi düşünüyorum. Ben o şekilde atlattım. Kaliteli yaşam için spor şart" diye konuştu. 'GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HAYATINA DEVAM EDİYOR' Muay thai hocası ve milli sporcu Öznur Caner Şengel, “Emine hanımla buluşmamız yaklaşık 6 ay önce başladı. Kızının savunma sanatlarını öğrenmesi için spor salonuna getirdi. Kendisi meme kanseri operasyonu geçirmiş ve iki göğsü de alınmıştı. Kolları çok güçsüz ve hareket ettiremiyordu. Bu sporda kolların ve tüm vücudun güçlendiğini görünce kızından sonra kendisi de başlamaya karar verdi. Yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. Kol hareketliliğinde büyük artış gözledik. Şu an çok güçlü bir şekilde hayatına devam ediyor" dedi. Öznur Caner Şengel, belli bir yaştan sonra operasyon geçirildiğinde nadir de olsa gelenler olduğunu belirterek, "Sporun onları sakatlayabileceğini düşünüyorlar ama onlar hastalığı, sakatlıklarını ve kaslardaki durumu bilerek bilinçli bir şekilde çalışıldığında daha da güçlendiriliyor. Fizyoterapist arkadaşlarımız da var. Onlardan bilgi alarak bilinçli bir şekilde bunu yaptırıyoruz" diye konuştu. 
Antalya'da meme kanserine yakalanan Emine Ulutaş (51), iki memesinin alınmasının ardından 4 kür kemoterapi alarak kanseri yendi. Ameliyat sonrası oluşan ödemleri atmak için muay thaiye başlayan Ulutaş, “Hayata karşı öfkemi burada çok rahatlıkla atabileceğimi fark ettim. Kaliteli yaşam için spor şart" dedi.

haberimizvar.net- Antalya'da yaşayan emekli bankacı Emine Ulutaş, Temmuz 2020'de meme kanserine yakalandı. 1 ay sonra ameliyat olan Ulutaş'ın iki memesi de alındı. Emeklilik sonrası aldığı kilolar nedeniyle yağlanma oranı artan Emine Ulutaş'a, göbek yağlarından memelerine dolgu yapıldı. 4 kür kemoterapi alan Emine Ulutaş, kanseri yendi. Ameliyat sonrası oluşan ödemler nedeniyle kızını götürdüğü muay thai salonundaki hareketler ilgisini çeken Ulutaş, bu sporu yapmaya başladı.

Emine Ulutaş, “2019 yılında emekli oldum. Emekliliğimi yaşayamadan pandemi hayatımıza girdi. Arkasından meme kanserine yakalandım. Meme kanseri sürecinde tümörlerim agresif türde olduğu için hem sol koluma sıçramıştı hem de diğer göğsüme sıçrayabileceği endişesiyle her iki göğsüm de boşaltılarak, emeklilik sonrası oluşan kilolarımı göğsüme naklettirdik" dedi.

ÖDEMLERİ YOK ETMEK İÇİN SPORA BAŞLADI

Büyük bir ameliyat geçirmesi nedeniyle spor yapması gerektiğine karar veren Emine Ulutaş, “Ameliyat sonrası oluşan ödemlerin atılması gerekiyordu. Kızımı kendisini savunması için muay thai salonuna getirdiğim zaman oradaki aksiyon hareketler çok hoşuma gitti. Hayata karşı öfkemi de burada çok rahatlıkla atabileceğimi fark ettim. İnanılmaz keyif alarak antrenmanlarımı yapıyorum" diye konuştu.

'SAVAŞIP YOK ETTİM'

Kanser sonrasındaki değişimlerini anlatan Emine Ulutaş, “Normalde pozitif biriydim ama moralimde düşüşler oluyordu. Muay thai sayesinde o düşüşleri ekarte ettim. Onlarla savaşıp yok ettim. Pozitif olarak hayatıma devam ediyorum" dedi.

'KALİTELİ YAŞAM İÇİN SPOR ŞART'

Kansere yakalanan kişilere önerilerde bulunan Emine Ulutaş, “Hayatın sonu değil, o da bir hastalık. Hastalıkta tedavi olduktan sonra üstüne giderek bitirebileceğimizi düşünüyorum. Üstüne giderek, tedavimizi olarak, hayata pozitif bakarak, başka uğraşılar bularak bitirebileceğimizi düşünüyorum. Ben o şekilde atlattım. Kaliteli yaşam için spor şart" diye konuştu.

'GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HAYATINA DEVAM EDİYOR'

Muay thai hocası ve milli sporcu Öznur Caner Şengel, “Emine hanımla buluşmamız yaklaşık 6 ay önce başladı. Kızının savunma sanatlarını öğrenmesi için spor salonuna getirdi. Kendisi meme kanseri operasyonu geçirmiş ve iki göğsü de alınmıştı. Kolları çok güçsüz ve hareket ettiremiyordu. Bu sporda kolların ve tüm vücudun güçlendiğini görünce kızından sonra kendisi de başlamaya karar verdi. Yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. Kol hareketliliğinde büyük artış gözledik. Şu an çok güçlü bir şekilde hayatına devam ediyor" dedi.

Öznur Caner Şengel, belli bir yaştan sonra operasyon geçirildiğinde nadir de olsa gelenler olduğunu belirterek, "Sporun onları sakatlayabileceğini düşünüyorlar ama onlar hastalığı, sakatlıklarını ve kaslardaki durumu bilerek bilinçli bir şekilde çalışıldığında daha da güçlendiriliyor. Fizyoterapist arkadaşlarımız da var. Onlardan bilgi alarak bilinçli bir şekilde bunu yaptırıyoruz" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.