Memur ve emekli zam oranları belli oldu

GÜNDEM 04.09.2023 - 12:10, Güncelleme: 04.09.2023 - 12:10
 

Memur ve emekli zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarında zam oranları oldu.

haberimizvar.net- TÜİK'e göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık artış yüzde 58,94, aylık ise yüzde 9,09 olarak kaydedildi. Bu verilere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayı için en az yüzde 9,49, ağustos ayı için de en az yüzde 9,09 enflasyon farkı kadar zam alacağı kesinleşti. Bu gelişmeyle birlikte, emekliler sadece 2 ayda alacakları zam oranını yüzde 19,44 olarak hesaplandı. Bu oran ocak ayındaki maaşlara yansıyacak ve her ay açıklanan aylık enflasyon oranıyla birikimli olarak hesaplanacak. Geride ise eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. Memur ve memur emeklileri için 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal hakların belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, 2024 yılı Ocak ayı için yüzde 15 zam alacakları kesinleşti. Dünya Gazetesi'nin derlediği bilgilere göre, ağustos enflasyonunun yüzde 9,09 olarak gerçekleşmesi nedeniyle memur ve memur emeklileri, toplu sözleşmeden gelen zam oranının üstünde bir zam alacak. Memur ve memur emeklileri için enflasyon oranlarının aylık olarak birikimli hesaplanması sonucunda zam miktarı ocak ayında netleşecek.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarında zam oranları oldu.

haberimizvar.net- TÜİK'e göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık artış yüzde 58,94, aylık ise yüzde 9,09 olarak kaydedildi. Bu verilere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayı için en az yüzde 9,49, ağustos ayı için de en az yüzde 9,09 enflasyon farkı kadar zam alacağı kesinleşti.

Bu gelişmeyle birlikte, emekliler sadece 2 ayda alacakları zam oranını yüzde 19,44 olarak hesaplandı. Bu oran ocak ayındaki maaşlara yansıyacak ve her ay açıklanan aylık enflasyon oranıyla birikimli olarak hesaplanacak.

Geride ise eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

Memur ve memur emeklileri için 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal hakların belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, 2024 yılı Ocak ayı için yüzde 15 zam alacakları kesinleşti.

Dünya Gazetesi'nin derlediği bilgilere göre, ağustos enflasyonunun yüzde 9,09 olarak gerçekleşmesi nedeniyle memur ve memur emeklileri, toplu sözleşmeden gelen zam oranının üstünde bir zam alacak.

Memur ve memur emeklileri için enflasyon oranlarının aylık olarak birikimli hesaplanması sonucunda zam miktarı ocak ayında netleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.