Memur ve memur emeklileri beklemede, zam için top hakem kurulunda

GÜNDEM 23.08.2023 - 10:33, Güncelleme: 23.08.2023 - 10:33
 

Memur ve memur emeklileri beklemede, zam için top hakem kurulunda

Türkiye'de yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Görüşme sonucunda taraflar genel zam oranında anlaşma sağlayamadı. Sürenin sona ermesiyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girdi.

haberimizvar.net- Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda; 11 hizmet kolunda 291, kamu çalışanlarının geneline yönelik ise 50 madde olmak üzere toplamda 341 maddede uzlaşma sağladık. Kamu görevlilerimizin haklarına yönelik oldukça önemli kazanımların sağlandığı bu mutabakatın tüm kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” "ORANSAL KISIMDA MUTABAKAT SAĞLAYAMADIK” Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nin son görüşmesinden sonra açıklama yaptı. Yalçın, "Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakem kuruluna gidecek ve tahkim süreci başlayacak. Ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi, 11 hizmet kolunda da toplu sözleşme mutabakatla sonuçlandı. Onun için hayırlı uğurlu olsun" dedi. GENELE İLİŞKİN UZLAŞTIĞIMIZ MADDELER VAR' Ali Yalçın şunları söyledi: "11 hizmet kolunda 128 adet yeni ve revize madde var. Yani ilave kazanımların oluştuğu madde var. 291 toplam hizmet kolu, 50 tane de genel olmak üzere toplam 341 maddenin olduğu bir kazanım skalası... Memurlar açısından önemli bir süreç. Toplu sözleşme masası en önemli sosyal diyalog mekanizması, en önemli çözüm merkezi. Genele ilişkin uzlaştığımız ama hakeme gidecek olan hükümler var, oransal kısımda uzlaşamadığımız için. Bakanlıkla ortak uzlaşı içerisine aldığımız kısımda şeflerin, müdürlerin, mühendislerin, şube müdürlerinin, mimarların, veteriner hekimlerin, müdür yardımcılarının, tabip dışı sağlık personelinin, tekniker, teknisyen gibi bir unvandaki arkadaşımızın da bu anlamda toplu sözleşme hükmünde gözletildiği başlıklar var." '3600 EK GÖSTERGEYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK' Yalçın, "3600 ek gösterge konusu beraber çalışılacak ve uygun bir zamanda hükümete teslim edilecek. Bu açıdan, bu toplu sözleşmede masaya birçok maddeyle gelmiştik, bunlar revize edilerek daha sonra 960 maddede tasnif edilmişti. Olağanüstü gayret gösterdik ki masada çözüm üretelim diye. Hizmet kolu bazında çok önemli adımların atıldığını görüyoruz. Ülkemizin şartlarını dikkate alarak olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Şüphesiz daha fazla kazanım elde etmek için elimizden gelen gayreti yine göstermeye devam edeceğiz" dedi. 'ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK' Çalışanları enflasyona ezdirmediklerini aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Kısmi uzlaşmayla 11 hizmet kolunda imzalarımızı attık. Tüm kamu görevlilerimize hayırlı olsun. Memur emeklilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Sayın Cumhurbaşkanmızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" ifadelerinde bulundu.
Türkiye'de yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Görüşme sonucunda taraflar genel zam oranında anlaşma sağlayamadı. Sürenin sona ermesiyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girdi.

haberimizvar.net- Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda; 11 hizmet kolunda 291, kamu çalışanlarının geneline yönelik ise 50 madde olmak üzere toplamda 341 maddede uzlaşma sağladık.

Kamu görevlilerimizin haklarına yönelik oldukça önemli kazanımların sağlandığı bu mutabakatın tüm kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

"ORANSAL KISIMDA MUTABAKAT SAĞLAYAMADIK”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nin son görüşmesinden sonra açıklama yaptı.

Yalçın, "Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakem kuruluna gidecek ve tahkim süreci başlayacak. Ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi, 11 hizmet kolunda da toplu sözleşme mutabakatla sonuçlandı. Onun için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

GENELE İLİŞKİN UZLAŞTIĞIMIZ MADDELER VAR'

Ali Yalçın şunları söyledi:

"11 hizmet kolunda 128 adet yeni ve revize madde var. Yani ilave kazanımların oluştuğu madde var. 291 toplam hizmet kolu, 50 tane de genel olmak üzere toplam 341 maddenin olduğu bir kazanım skalası... Memurlar açısından önemli bir süreç. Toplu sözleşme masası en önemli sosyal diyalog mekanizması, en önemli çözüm merkezi.

Genele ilişkin uzlaştığımız ama hakeme gidecek olan hükümler var, oransal kısımda uzlaşamadığımız için. Bakanlıkla ortak uzlaşı içerisine aldığımız kısımda şeflerin, müdürlerin, mühendislerin, şube müdürlerinin, mimarların, veteriner hekimlerin, müdür yardımcılarının, tabip dışı sağlık personelinin, tekniker, teknisyen gibi bir unvandaki arkadaşımızın da bu anlamda toplu sözleşme hükmünde gözletildiği başlıklar var."

'3600 EK GÖSTERGEYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK'

Yalçın, "3600 ek gösterge konusu beraber çalışılacak ve uygun bir zamanda hükümete teslim edilecek. Bu açıdan, bu toplu sözleşmede masaya birçok maddeyle gelmiştik, bunlar revize edilerek daha sonra 960 maddede tasnif edilmişti. Olağanüstü gayret gösterdik ki masada çözüm üretelim diye. Hizmet kolu bazında çok önemli adımların atıldığını görüyoruz. Ülkemizin şartlarını dikkate alarak olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Şüphesiz daha fazla kazanım elde etmek için elimizden gelen gayreti yine göstermeye devam edeceğiz" dedi.

'ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK'

Çalışanları enflasyona ezdirmediklerini aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Kısmi uzlaşmayla 11 hizmet kolunda imzalarımızı attık. Tüm kamu görevlilerimize hayırlı olsun. Memur emeklilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Sayın Cumhurbaşkanmızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.