Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Mustafa Duman atandı

EKONOMİ 30.03.2021 - 11:33, Güncelleme: 30.03.2021 - 11:33
 

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Mustafa Duman atandı

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınırken, yerine Mustafa Duman atandı

haberimizvar.net- Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında AKP'Li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya'nın görevden alınmasıyla boşalan koltuğa Mustafa Duman atandı. Atamanın, 1211 sayılı Kanunun 29'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtidi. KARARIN ARDINDAN DOLAR YÜKSELDİ Kararın ardından yükselişe geçen dolar,  8,34 TL'den işlem gördü.   MERKEZ BANKASI, BEKLENENİN ÜZERİNDE FAİZ ARTIRMIŞTI Merkez Bankası, 18 Mart'taki toplantısında 200 baz puan faiz artırmış ve politika faizini yüzde 19 olarak belirlemişti. Karar sonrası Başkan Naci Ağbal görevden alınmış, faize karşı söylemleriyle gündeme gelen Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu bu göreve atanmıştı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankasına 20 ay içinde dördüncü başkan atandı. Erdoğan daha önce de Murat Uysal ve Murat Çetinkaya'yı görevden almıştı. Ağbal, Erdoğan'ın görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı olmuştu.   TCMB'den yapılan açıklamaya göre, "1969 yılında doğan Mustafa Duman, ODTÜ İşletme Bölümü mezunu. Devamında City University CASS Business School, Londra’da MBA ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü’nda Sermaye Piyasaları yüksek lisansı yaptı. Morgan Stanley Menkul Değerler’de Ocak 2013’te Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2020’den itibaren vekaleten Genel Müdür, Mart 2020’den itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Ağustos 2020’de asaleten Genel Müdür oldu. Bankacılık kariyerinde Denetim, Hazine, Risk Yönetimi ve CFO pozisyonlarında görev yaptı. Bir banka ve iki aracı kurum kuruluşunda kurucu takımın parçası olarak yer aldı." DİĞER ATAMA KARARLARI Ayrıca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Karakan Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla görevden alındı. Karakan'ın görevden alınmasıyla boşalan Genel Müdür Yardımcılığına Enes Çakmak atandı.  Makine ve Kimya Endüstirisi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Durmuş Ali Keskinkılıç atandı.
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınırken, yerine Mustafa Duman atandı

haberimizvar.net- Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında AKP'Li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya'nın görevden alınmasıyla boşalan koltuğa Mustafa Duman atandı. Atamanın, 1211 sayılı Kanunun 29'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtidi.

KARARIN ARDINDAN DOLAR YÜKSELDİ

Kararın ardından yükselişe geçen dolar,  8,34 TL'den işlem gördü.  

MERKEZ BANKASI, BEKLENENİN ÜZERİNDE FAİZ ARTIRMIŞTI

Merkez Bankası, 18 Mart'taki toplantısında 200 baz puan faiz artırmış ve politika faizini yüzde 19 olarak belirlemişti. Karar sonrası Başkan Naci Ağbal görevden alınmış, faize karşı söylemleriyle gündeme gelen Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu bu göreve atanmıştı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankasına 20 ay içinde dördüncü başkan atandı. Erdoğan daha önce de Murat Uysal ve Murat Çetinkaya'yı görevden almıştı. Ağbal, Erdoğan'ın görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı olmuştu.  

TCMB'den yapılan açıklamaya göre, "1969 yılında doğan Mustafa Duman, ODTÜ İşletme Bölümü mezunu. Devamında City University CASS Business School, Londra’da MBA ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü’nda Sermaye Piyasaları yüksek lisansı yaptı. Morgan Stanley Menkul Değerler’de Ocak 2013’te Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2020’den itibaren vekaleten Genel Müdür, Mart 2020’den itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Ağustos 2020’de asaleten Genel Müdür oldu. Bankacılık kariyerinde Denetim, Hazine, Risk Yönetimi ve CFO pozisyonlarında görev yaptı. Bir banka ve iki aracı kurum kuruluşunda kurucu takımın parçası olarak yer aldı."

DİĞER ATAMA KARARLARI

Ayrıca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Karakan Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla görevden alındı. Karakan'ın görevden alınmasıyla boşalan Genel Müdür Yardımcılığına Enes Çakmak atandı. 
Makine ve Kimya Endüstirisi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Durmuş Ali Keskinkılıç atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.