Merkez Bankası Başkanı değişti

GÜNDEM 20.03.2021 - 09:53, Güncelleme: 20.03.2021 - 09:53
 

Merkez Bankası Başkanı değişti

Son dakika...Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı.

HABERİMİZVAR.NET-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası Başkanı Nağci Ağbal görevden alındı. Ağbal'ın yerine Profesör Doktor Şahap Kavcıoğlu getirildi. AK Parti 26. Dönem Bayburt Milletvekili olarak görev yapan Kavcıoğlu, Yeni Şafak Gazetesi yazarı. Naci Ağbal, 8 Kasım 2020'de Murat Uysal'ın yerine göreve getirilmişti. Ağbal göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında 675 baz puan faiz arttırımı gerçekleştirmişti. Yeni yılda ocak ve şubat aylarında faiz arttırımına gitmeyen Ağbal yönetimindeki Merkez Bankası geçtiğimiz perşembe günü 200 baz puanlık bir faiz arttırımı kararı daha almıştı. EN KISA GÖREVDE KALAN İSİM OLDU 21 ay içerisinde üçüncü kez Merkez Bankası başkanı değiştirilmiş oldu. Ağbal, Kasım 2020'de, Temmuz 2019'da göreve getirilen Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı. Ağbal'ın atanmasından iki gün sonra da Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etti. Ağbal, dört ayı biraz aşan görev süresiyle Türkiye tarihinde en kısa Merkez Bankası Başkanlığı yapan isimler arasında yer aldı. AKP iktidarı tarafından atanan beşinci ve en kısa görevde kalan TCMB Başkanı oldu.  
Son dakika...Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı, yerine Şahap Kavcıoğlu atandı.

HABERİMİZVAR.NET-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası Başkanı Nağci Ağbal görevden alındı. Ağbal'ın yerine Profesör Doktor Şahap Kavcıoğlu getirildi. AK Parti 26. Dönem Bayburt Milletvekili olarak görev yapan Kavcıoğlu, Yeni Şafak Gazetesi yazarı.

Naci Ağbal, 8 Kasım 2020'de Murat Uysal'ın yerine göreve getirilmişti. Ağbal göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında 675 baz puan faiz arttırımı gerçekleştirmişti.
Yeni yılda ocak ve şubat aylarında faiz arttırımına gitmeyen Ağbal yönetimindeki Merkez Bankası geçtiğimiz perşembe günü 200 baz puanlık bir faiz arttırımı kararı daha almıştı.
EN KISA GÖREVDE KALAN İSİM OLDU
21 ay içerisinde üçüncü kez Merkez Bankası başkanı değiştirilmiş oldu. Ağbal, Kasım 2020'de, Temmuz 2019'da göreve getirilen Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı. Ağbal'ın atanmasından iki gün sonra da Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etti.
Ağbal, dört ayı biraz aşan görev süresiyle Türkiye tarihinde en kısa Merkez Bankası Başkanlığı yapan isimler arasında yer aldı. AKP iktidarı tarafından atanan beşinci ve en kısa görevde kalan TCMB Başkanı oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.