Mermer ocaklarını açtırmayan Beşkonaklılar şimdi RES için direniyor

GÜNDEM 02.10.2022 - 15:21, Güncelleme: 02.10.2022 - 15:21
 

Mermer ocaklarını açtırmayan Beşkonaklılar şimdi RES için direniyor

Emerdin Dağı’nda Rüzgar Enerji Santrali (RES) yapımına izin verilmesini protesto eden Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği üyeleri, “Beşkonak sahipsiz değildir" mesajı verdi.

Antalya Attalos Meydanı'nda toplanan grup pankart açarak, verilen izni protesto etti.  Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, “Mülkiyeti yıllardır çözülemeyen Beşkonak köylerimiz tapulama isteği ve Yeşilbağ köyümüzün doğu kısmında Emerdin Dağı’nda izni verilip çalışmalarına başlanılan Rüzgar Enerji Projesini istemiyoruz” dedi. Okudan, “Beşkonak demek tarih demektir, Beşkonak demek medeniyet demektir, Beşkonak demek ülkemizin ekonomisine katkı demektir. Beşkonak Köprülü Kanyon Bölgesi içerisinde barındırdığı ormanları, doğa harikası kanyonları, günü birlik kullanılabilecek rekreasyon alanları ile tarihi köprüleri, köyleri, harabeleri ve su kemerleri gibi değerleriyle Antalya’nın keza Türkiye’nin en nitelikli doğal yerlerinden bir tanesidir. Beşkonak Bozyaka’da, Burmahan’da ve Kırkkavak köylerimizde izni verilen mermer ocaklarına hep birlikte bölgemizin doğal, tarihi, ekolojik, ekonomik ve hukuki gerekçelerimizi açıklayarak ocakların açılmasına hep birlikte engel olduk. Beşkonak Köprülü Kanyon’un 3 alanda diğer bölgelere kıyasla mukayeseli üstünlüğü vardır dedik. Beşkonak coğrafyası 1973 yılında Milli Park, 1978 yılında arkeolojik sit ve 1994 yılında doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Atalarımızın bu coğrafyadaki geçmişi 800 yıla dayanmaktadır. Kalıntılar ile yaşantılarımız sabittir. Bu coğrafyayı sadece bizim değil, gelecek nesile doğal haliyle aktarmak tüm insanlığın borcudur. Burayı yaşanılabilir kılan, doğasını, ormanını, suyunu koruyan Beşkonak halkının haklı taleplerine kulak verilmesi, köylerimizin Milli Park, Sit ve Tapu Problemi’nin bir an evvel çözülmesini, Yeşilbağ köyümüzde yanlış lokasyonda verilen Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) iptal edilmesini sayın valimiz, bürokratlarımız ve milletvekillerimizden talep ediyoruz. Beşkonak’ın sahipsiz olmadığını Antalya’ya, Türkiye’ye ve Dünya’ya duyuracağız. Çünkü Beşkonak, Beşkonak’tan büyüktür.”  
Emerdin Dağı’nda Rüzgar Enerji Santrali (RES) yapımına izin verilmesini protesto eden Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği üyeleri, “Beşkonak sahipsiz değildir" mesajı verdi.

Antalya Attalos Meydanı'nda toplanan grup pankart açarak, verilen izni protesto etti.  Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, “Mülkiyeti yıllardır çözülemeyen Beşkonak köylerimiz tapulama isteği ve Yeşilbağ köyümüzün doğu kısmında Emerdin Dağı’nda izni verilip çalışmalarına başlanılan Rüzgar Enerji Projesini istemiyoruz” dedi.

Okudan, “Beşkonak demek tarih demektir, Beşkonak demek medeniyet demektir, Beşkonak demek ülkemizin ekonomisine katkı demektir. Beşkonak Köprülü Kanyon Bölgesi içerisinde barındırdığı ormanları, doğa harikası kanyonları, günü birlik kullanılabilecek rekreasyon alanları ile tarihi köprüleri, köyleri, harabeleri ve su kemerleri gibi değerleriyle Antalya’nın keza Türkiye’nin en nitelikli doğal yerlerinden bir tanesidir.

Beşkonak Bozyaka’da, Burmahan’da ve Kırkkavak köylerimizde izni verilen mermer ocaklarına hep birlikte bölgemizin doğal, tarihi, ekolojik, ekonomik ve hukuki gerekçelerimizi açıklayarak ocakların açılmasına hep birlikte engel olduk. Beşkonak Köprülü Kanyon’un 3 alanda diğer bölgelere kıyasla mukayeseli üstünlüğü vardır dedik. Beşkonak coğrafyası 1973 yılında Milli Park, 1978 yılında arkeolojik sit ve 1994 yılında doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Atalarımızın bu coğrafyadaki geçmişi 800 yıla dayanmaktadır. Kalıntılar ile yaşantılarımız sabittir.

Bu coğrafyayı sadece bizim değil, gelecek nesile doğal haliyle aktarmak tüm insanlığın borcudur. Burayı yaşanılabilir kılan, doğasını, ormanını, suyunu koruyan Beşkonak halkının haklı taleplerine kulak verilmesi, köylerimizin Milli Park, Sit ve Tapu Problemi’nin bir an evvel çözülmesini, Yeşilbağ köyümüzde yanlış lokasyonda verilen Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) iptal edilmesini sayın valimiz, bürokratlarımız ve milletvekillerimizden talep ediyoruz. Beşkonak’ın sahipsiz olmadığını Antalya’ya, Türkiye’ye ve Dünya’ya duyuracağız. Çünkü Beşkonak, Beşkonak’tan büyüktür.”

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.