Mesai saatlerine ince ayar

GÜNDEM 19.02.2024 - 09:52, Güncelleme: 19.02.2024 - 09:52
 

Mesai saatlerine ince ayar

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenleme için ilk adım atılıyor. Türkiye'de 45 saat olan haftalık çalışma saatlerinin 40'a düşürülmesi için yeni düzenleme geliyor.

haberimizvar.net- Türkiye'de mesai saatleri değişiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiği, halen 45 saat olan haftalık çalışma saatlerinin 40 saate indirilmesinin planlandığı bildiriliyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni düzenleme ile mesai saatleri kısaltılırken, çalışanların vasıflarının geliştirilmesine yönelik yeni hükümlerin getirilmesi bekleniyor. Türkiye'de 21 yıl sonra yapılacak düzenleme ile sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını değişen işgücü piyasası koşullarına ve yeni esnek çalışma şekillerine daha uygun hale getirilmesi planlanıyor. Mesai saatlerinde yapılması hedeflenen düzenlemenin ayrıca kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı risk odaklı denetim faaliyetlerinin artırılarak prim tabanının genişletilmesi çalışmalarını içerdiği bildiriliyor.
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenleme için ilk adım atılıyor. Türkiye'de 45 saat olan haftalık çalışma saatlerinin 40'a düşürülmesi için yeni düzenleme geliyor.

haberimizvar.net- Türkiye'de mesai saatleri değişiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiği, halen 45 saat olan haftalık çalışma saatlerinin 40 saate indirilmesinin planlandığı bildiriliyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni düzenleme ile mesai saatleri kısaltılırken, çalışanların vasıflarının geliştirilmesine yönelik yeni hükümlerin getirilmesi bekleniyor.

Türkiye'de 21 yıl sonra yapılacak düzenleme ile sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını değişen işgücü piyasası koşullarına ve yeni esnek çalışma şekillerine daha uygun hale getirilmesi planlanıyor. Mesai saatlerinde yapılması hedeflenen düzenlemenin ayrıca kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı risk odaklı denetim faaliyetlerinin artırılarak prim tabanının genişletilmesi çalışmalarını içerdiği bildiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.