Meslek liselerimiz memleket meselesi

EKONOMİ 09.12.2021 - 12:54, Güncelleme: 09.12.2021 - 12:54
 

Meslek liselerimiz memleket meselesi

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' projesi (AHENK) kapsamında Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, meslek liselerinin memleket meselesi olduğuna değindi, üreten bir toplum olma yolunda meslek liselerinin önemine vurgu yaptı.

haberimizvar.net- Vali Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ile birlikte ziyaret etti. Okuldaki öğrencilerle birlikte kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı, topluma yararlı, bilime ve kültüre meraklı, nitelikli bireyler yetiştirme amacıyla hazırladıkları projeyi tüm okullarda tanıtacaklarını söyledi. GÜÇLÜ MESKELİ EĞİTİM, GÜÇLÜ TÜRKİYE Proje kapsamında özellikle kendisi için ayrı bir öneme sahip olan meslek liseleriyle ilgili çalışmalar yapacağına değinen Vali Yazıcı, meslek liselerinin hem ülke hem de Antalya için çok önemli olduğunu ifade etti. Meslek liselerine dokunarak üzerlerindeki ölü toprağını atmaya çalıştıklarını belirten Vali Yazıcı, "Meslek liseleri ülkemiz için çok önemli bir yere sahip. Meslek liselerimizi memleket meselesi olarak görüyoruz. Çünkü buralardan ülkeye kalifiye elemanlar yetişiyor. Ülkemizin üretim ekonomisine katkı yapan gençlerimiz yetişiyor. Bu okullara ülkemizin ihtiyacı var. Her zaman altını çizdiğim gibi eğitime yapılan yatırım, ülkeye yapılan en iyi yatırımdır" dedi. ARA DEĞİL ARANAN ELEMAN Vali Yazıcı, ülkenin yarınları için şimdiden harekete geçmenin gerektiğinin altını çizdi. "Son yıllarda meslek liselerine verilen önemin arttığını görmek sevindirici. Ancak yine de yeterli değildir" diyen Vali Yazıcı, "Bu liselerimize daha çok önem vererek mesleki açıdan yeterli, ahlaklı, yenilikçi, girişimci, üreten ve ekonomiye değer katan gençlerimizin yetişmesi için destek olmaya devam etmeliyiz. Meslek liselerimizi hep birlikte daha nitelikli hale getirip öğrencilerimizi işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu becerilerle donatmalıyız. Bu okuldaki öğrencilerimizi ara eleman olarak değil, aranan eleman olarak yetiştirmeliyiz" dedi. SİZLER İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ Öğrencilere seçtikleri bölümlerle ilgili sorular sorarak sohbet eden Vali Yazıcı, çocuklara meslek sahibi olmanın önemini sordu. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinden bahseden Vali Yazıcı, şunları söyledi; "İnsanların yeme, içme, barınma ve akabinde güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için bir takım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için yaşıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Buradan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz bir bildiğiniz iş olacak. Bu çok önemli. Bu sizler için çok büyük bir avantaj." Vali Yazıcı, öğrencilere hayallerinin peşinden koşmayı, kitap okumayı öğütledi.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' projesi (AHENK) kapsamında Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, meslek liselerinin memleket meselesi olduğuna değindi, üreten bir toplum olma yolunda meslek liselerinin önemine vurgu yaptı.

haberimizvar.net- Vali Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ile birlikte ziyaret etti. Okuldaki öğrencilerle birlikte kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı, topluma yararlı, bilime ve kültüre meraklı, nitelikli bireyler yetiştirme amacıyla hazırladıkları projeyi tüm okullarda tanıtacaklarını söyledi.

GÜÇLÜ MESKELİ EĞİTİM, GÜÇLÜ TÜRKİYE

Proje kapsamında özellikle kendisi için ayrı bir öneme sahip olan meslek liseleriyle ilgili çalışmalar yapacağına değinen Vali Yazıcı, meslek liselerinin hem ülke hem de Antalya için çok önemli olduğunu ifade etti. Meslek liselerine dokunarak üzerlerindeki ölü toprağını atmaya çalıştıklarını belirten Vali Yazıcı, "Meslek liseleri ülkemiz için çok önemli bir yere sahip. Meslek liselerimizi memleket meselesi olarak görüyoruz. Çünkü buralardan ülkeye kalifiye elemanlar yetişiyor. Ülkemizin üretim ekonomisine katkı yapan gençlerimiz yetişiyor. Bu okullara ülkemizin ihtiyacı var. Her zaman altını çizdiğim gibi eğitime yapılan yatırım, ülkeye yapılan en iyi yatırımdır" dedi.

ARA DEĞİL ARANAN ELEMAN

Vali Yazıcı, ülkenin yarınları için şimdiden harekete geçmenin gerektiğinin altını çizdi. "Son yıllarda meslek liselerine verilen önemin arttığını görmek sevindirici. Ancak yine de yeterli değildir" diyen Vali Yazıcı, "Bu liselerimize daha çok önem vererek mesleki açıdan yeterli, ahlaklı, yenilikçi, girişimci, üreten ve ekonomiye değer katan gençlerimizin yetişmesi için destek olmaya devam etmeliyiz. Meslek liselerimizi hep birlikte daha nitelikli hale getirip öğrencilerimizi işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu becerilerle donatmalıyız. Bu okuldaki öğrencilerimizi ara eleman olarak değil, aranan eleman olarak yetiştirmeliyiz" dedi.

SİZLER İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ

Öğrencilere seçtikleri bölümlerle ilgili sorular sorarak sohbet eden Vali Yazıcı, çocuklara meslek sahibi olmanın önemini sordu. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinden bahseden Vali Yazıcı, şunları söyledi;

"İnsanların yeme, içme, barınma ve akabinde güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için bir takım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için yaşıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Buradan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz bir bildiğiniz iş olacak. Bu çok önemli. Bu sizler için çok büyük bir avantaj." Vali Yazıcı, öğrencilere hayallerinin peşinden koşmayı, kitap okumayı öğütledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.