Meslektaşları ve dostları uğurladı

GÜNDEM 23.01.2024 - 15:39, Güncelleme: 23.01.2024 - 15:39
 

Meslektaşları ve dostları uğurladı

Kadın Gazeteci Serap Belovacıklı'ya yönelik hakaret içerikli paylaşımı haberleştirdiği için 'Haberleşme gizliliğini ihlal' gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Gazeteci İdris Özyol, İnfaz Savcılığı'na giderek teslim oldu ve cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi. Özyol'u gazeteciler ve dostları Antalya Adliye Sarayı önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından uğurladılar.

 haberimizvar.net- Antalya'da bir süre Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı olarak görev yapan Serap Belovacıklı ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Mevlüt Yeni arasında yaşanan tartışmada, Yeni'nin kadın gazeteciye 'şıllık' diyerek hakaret ettiği ortaya çıkmış, Gazeteci İdris Özyol da bu tartışma ile ilgili haber yapmıştı. Kadın Gazeteci Serap Belovacıklı ve İdris Özyol hakkında yapılan suç duyurusu üzerine dava açılmış, İdris Özyol, "haberleşme gizliliğini ihlal' suçundan yargılandığı mahkemede 1 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Özyol'un temyiz savcısına iki kez yaptığı itiraz reddedilince hapis cezası kesinleşmişti. İdris Özyol, cezasını çekmek üzere İnfaz Savcılığı'na başvuru yapmadan önce Antalya Adliye Sarayı önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve yönetimi, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Türkiye İşçi Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Başaran, Antalya Basın Cemiyeti Başkanı İbrahim Akkaya, Genel Sekreter Cem Çon, Yönetim Kurulu Üyesi Naci Baydar, Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şube Başkanı Erdem Güner ve yönetimi çok sayıda gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin eski Başkanı Mevlüt Yeni kadın gazeteciye hakaretini haberleştirdi diye İdris Özyol'u ihraç cemiyetinden ihraç ettirdi, biz Antalya Basın Cemiyeti'nin ilk Kongresi'nde İdris Özyol'u Disiplin Kurulu Başkanı yaparak onore ettik. Şu bir gerçektir ki kadın gazeteciye şıllık diye kişi ceza almıyor, buna yazan ve paylaşan cezalandırılıyor. Bu da Türkiye'de yargının nasıl bir noktaya geldiğinin örneğidir. İdris Özyol yazdıklarından dolayı hapse giren ilk kişi ne son kişi de olmayacak. Basın özgürlüğü için mücadelemizi hiç yılmadan, bıkmadan, usanmadan sürdüreceğiz. Her zaman ve her koşulda basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Yaşasın özgür basın" dedi. ÇGD Başkanı Erdem Güner ise, "Muhalif bir gazeteciyseniz sizin bir şey söylemeye hakkınız yok. İkinci dereceden söyledikleriniz bile suç olarak yansıtılıyor, ülkemizin geldiği nokta budur. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde özgürlüklerden bahsedilmesi mümkün değildir. Maalesef bugün yaşadığımız bu durum bunun göstergesidir" diye konuştu. Türkiye İşçi Parti (TİP) Merkez Yönetim Kurulu (RMYK) üyesi Yunus Başaran, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Meclis'te hükmünün okunup, milletvekilliğinin düşürülmesinin gündemde olduğunu belirterek, "Sosyal medyadaki rasyonel hesaplar üzerinden partimize karşı bir hurç harekatı başlatmış üzereler. Bunların hiç birinin tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Çünkü TİP 1 milyon oy almış bir partidir. Biz hazırlıklıyız, karanlığa teslim olmadık, olmayacağız. Çünkü biliyoruz ki mesele esir düşmekte değil, mesele teslim olmamakta ve biz de asla teslim olmayacağız. Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz" dedi.
Kadın Gazeteci Serap Belovacıklı'ya yönelik hakaret içerikli paylaşımı haberleştirdiği için 'Haberleşme gizliliğini ihlal' gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Gazeteci İdris Özyol, İnfaz Savcılığı'na giderek teslim oldu ve cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi. Özyol'u gazeteciler ve dostları Antalya Adliye Sarayı önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından uğurladılar.

 haberimizvar.net- Antalya'da bir süre Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı olarak görev yapan Serap Belovacıklı ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Mevlüt Yeni arasında yaşanan tartışmada, Yeni'nin kadın gazeteciye 'şıllık' diyerek hakaret ettiği ortaya çıkmış, Gazeteci İdris Özyol da bu tartışma ile ilgili haber yapmıştı. Kadın Gazeteci Serap Belovacıklı ve İdris Özyol hakkında yapılan suç duyurusu üzerine dava açılmış, İdris Özyol, "haberleşme gizliliğini ihlal' suçundan yargılandığı mahkemede 1 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Özyol'un temyiz savcısına iki kez yaptığı itiraz reddedilince hapis cezası kesinleşmişti. İdris Özyol, cezasını çekmek üzere İnfaz Savcılığı'na başvuru yapmadan önce Antalya Adliye Sarayı önünde basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve yönetimi, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Türkiye İşçi Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Başaran, Antalya Basın Cemiyeti Başkanı İbrahim Akkaya, Genel Sekreter Cem Çon, Yönetim Kurulu Üyesi Naci Baydar, Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şube Başkanı Erdem Güner ve yönetimi çok sayıda gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin eski Başkanı Mevlüt Yeni kadın gazeteciye hakaretini haberleştirdi diye İdris Özyol'u ihraç cemiyetinden ihraç ettirdi, biz Antalya Basın Cemiyeti'nin ilk Kongresi'nde İdris Özyol'u Disiplin Kurulu Başkanı yaparak onore ettik. Şu bir gerçektir ki kadın gazeteciye şıllık diye kişi ceza almıyor, buna yazan ve paylaşan cezalandırılıyor. Bu da Türkiye'de yargının nasıl bir noktaya geldiğinin örneğidir. İdris Özyol yazdıklarından dolayı hapse giren ilk kişi ne son kişi de olmayacak. Basın özgürlüğü için mücadelemizi hiç yılmadan, bıkmadan, usanmadan sürdüreceğiz. Her zaman ve her koşulda basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Yaşasın özgür basın" dedi.

ÇGD Başkanı Erdem Güner ise, "Muhalif bir gazeteciyseniz sizin bir şey söylemeye hakkınız yok. İkinci dereceden söyledikleriniz bile suç olarak yansıtılıyor, ülkemizin geldiği nokta budur. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde özgürlüklerden bahsedilmesi mümkün değildir. Maalesef bugün yaşadığımız bu durum bunun göstergesidir" diye konuştu. Türkiye İşçi Parti (TİP) Merkez Yönetim Kurulu (RMYK) üyesi Yunus Başaran, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Meclis'te hükmünün okunup, milletvekilliğinin düşürülmesinin gündemde olduğunu belirterek, "Sosyal medyadaki rasyonel hesaplar üzerinden partimize karşı bir hurç harekatı başlatmış üzereler. Bunların hiç birinin tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Çünkü TİP 1 milyon oy almış bir partidir. Biz hazırlıklıyız, karanlığa teslim olmadık, olmayacağız. Çünkü biliyoruz ki mesele esir düşmekte değil, mesele teslim olmamakta ve biz de asla teslim olmayacağız. Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.