Metin Milli yaşamını yitirdi

GÜNDEM 17.06.2023 - 15:00, Güncelleme: 17.06.2023 - 15:00
 

Metin Milli yaşamını yitirdi

1980’li yıllara damgasını vuran sanatçı ve iş insanı Metin Milli 80 yaşında Ankara’da yaşamını yitirdi.

haberimizvar.net- 1980’li yıllara damgasını vuran, “Seviyorum İşte”, “Şarkılara Sordum” gibi şarkılara getirdiği yorumla hatırlanan Türk sanat müziği sanatçısı ve iş insanı Metin Milli, dün akşam Ankara’da vefat etti. Cenazesi yarın öğle namazında Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’ndan kalkacak. KİMDİR? Metin Milli, yaptığı müziği “çok sesli hafif Türk sanat müziği” olarak adlandırıyordu. Milli, TRT destekli bu yeni türün 1990’lı yılların başlarına kadar Türkiye’de belli başlı öncüleri arasında yer aldı. “Çiçekler Yasta” adlı parçasının yer aldığı “Merhaba” adlı albümü ile Milli, 1983 yılının konuşulan isimleri arasında yer aldı. Müziği pek çok meslektaşının aksine para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade eden Milli, ticaretten kazandığını müziğe aktardı. Aranjör olarak kendisine uzun yıllar hizmet eden Metin Alkanlı ile birlikte Çiçekler Yasta, Şarkılara Sordum, Pişmanlık, Seviyorum İşte, Vurgun gibi birçok esere yorumu ile imza atan sanatçı, 1982-1996 yılları arasında sırasıyla Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak şirketleri hesabına toplam 10 adet albüm doldurdu.
1980’li yıllara damgasını vuran sanatçı ve iş insanı Metin Milli 80 yaşında Ankara’da yaşamını yitirdi.

haberimizvar.net- 1980’li yıllara damgasını vuran, “Seviyorum İşte”, “Şarkılara Sordum” gibi şarkılara getirdiği yorumla hatırlanan Türk sanat müziği sanatçısı ve iş insanı Metin Milli, dün akşam Ankara’da vefat etti. Cenazesi yarın öğle namazında Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’ndan kalkacak.

KİMDİR?

Metin Milli, yaptığı müziği “çok sesli hafif Türk sanat müziği” olarak adlandırıyordu. Milli, TRT destekli bu yeni türün 1990’lı yılların başlarına kadar Türkiye’de belli başlı öncüleri arasında yer aldı.

“Çiçekler Yasta” adlı parçasının yer aldığı “Merhaba” adlı albümü ile Milli, 1983 yılının konuşulan isimleri arasında yer aldı. Müziği pek çok meslektaşının aksine para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade eden Milli, ticaretten kazandığını müziğe aktardı.

Aranjör olarak kendisine uzun yıllar hizmet eden Metin Alkanlı ile birlikte Çiçekler Yasta, Şarkılara Sordum, Pişmanlık, Seviyorum İşte, Vurgun gibi birçok esere yorumu ile imza atan sanatçı, 1982-1996 yılları arasında sırasıyla Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak şirketleri hesabına toplam 10 adet albüm doldurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.