MHP, 55 belediye başkan adayını açıkladı

SİYASET 11.01.2024 - 17:49, Güncelleme: 11.01.2024 - 17:49
 

MHP, 55 belediye başkan adayını açıkladı

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerinde yine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile ittifak yapma kararı alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP); 2 büyükşehir, 12 il ve 41 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

haberimizvar.net- MHP, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü yeniden aday gösterdi. İttifak nedeniyle AKP’nin aday çıkarmayacağı Mersin’de ise MHP İl Başkanı Serdar Soydan, büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Kastamonu ve Osmaniye’de değişim MHP’nin 55 belediye başkan adayını, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yazılı açıklama yaparak duyurdu. AKP ile yapılan ittifak çerçevesinde AKP 28, MHP 2 büyükşehirde aday çıkarma kararı aldı. Bu kentlerde, aday çıkarmayan parti, diğer partinin adayını destekleyecek. MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, daha önce Mezitli Belediye Başkan adayı olan MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yeniden aday gösterildi. MHP, Kastamonu ve Osmaniye hariç, halen kendisinde olan illerdeki belediye başkanlarını da yeniden aday gösterdi. Bu çerçevede, Amasya’da Bayram Çelik, Bartın’da Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Çankırı’da İsmail Hakkı Esen, Erzincan’da Bekir Aksun, Karabük’te Rafet Vergili, Karaman'da Savaş Kalaycı, Kütahya'da Alim Işık yeniden belediye başkan adayı oldu. Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun yerine Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Aydın, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın yerine de İbrahim Çenet aday gösterildi. AKP ve MHP’nin ittifak yapmadığı illerden Niğde’de Hamdi Doğan, Nevşehir’de ise Adnan Doğu belediye başkan adayı oldu. Silivri’de mevcut belediye başkanla devam kararı MHP, İstanbul’da da iki ilçe belediye başkan adayını da belirledi. Silivri’de mevcut başkan Volkan Yılmaz yeniden aday gösterildi. Beşiktaş’ta ise MHP’nin adayı avukat Serkan Toper oldu.
31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerinde yine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile ittifak yapma kararı alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP); 2 büyükşehir, 12 il ve 41 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

haberimizvar.net- MHP, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü yeniden aday gösterdi.

İttifak nedeniyle AKP’nin aday çıkarmayacağı Mersin’de ise MHP İl Başkanı Serdar Soydan, büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

Kastamonu ve Osmaniye’de değişim

MHP’nin 55 belediye başkan adayını, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yazılı açıklama yaparak duyurdu.

AKP ile yapılan ittifak çerçevesinde AKP 28, MHP 2 büyükşehirde aday çıkarma kararı aldı. Bu kentlerde, aday çıkarmayan parti, diğer partinin adayını destekleyecek.

MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, daha önce Mezitli Belediye Başkan adayı olan MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yeniden aday gösterildi.

MHP, Kastamonu ve Osmaniye hariç, halen kendisinde olan illerdeki belediye başkanlarını da yeniden aday gösterdi. Bu çerçevede, Amasya’da Bayram Çelik, Bartın’da Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Çankırı’da İsmail Hakkı Esen, Erzincan’da Bekir Aksun, Karabük’te Rafet Vergili, Karaman'da Savaş Kalaycı, Kütahya'da Alim Işık yeniden belediye başkan adayı oldu.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun yerine Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Aydın, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın yerine de İbrahim Çenet aday gösterildi.

AKP ve MHP’nin ittifak yapmadığı illerden Niğde’de Hamdi Doğan, Nevşehir’de ise Adnan Doğu belediye başkan adayı oldu.

Silivri’de mevcut belediye başkanla devam kararı

MHP, İstanbul’da da iki ilçe belediye başkan adayını da belirledi.

Silivri’de mevcut başkan Volkan Yılmaz yeniden aday gösterildi.

Beşiktaş’ta ise MHP’nin adayı avukat Serkan Toper oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.