MHP Antalya'da Büyükşehir'e aday göstermeyecek

SİYASET 29.11.2023 - 11:14, Güncelleme: 29.11.2023 - 11:14
 

MHP Antalya'da Büyükşehir'e aday göstermeyecek

Yerel seçimler yaklaşırken Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlere yönelik stratejisini il, ilçe ve belde bazında CHP'nin kazanabileceği yerlere göre belirlediği, son noktayı Erdoğan ve Bahçeli'nin koyacağı ileri sürülüyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre MHP Antalya'da Büyükşehir adayı göstermeyecek AK Parti'nin adayını destekleyecek.

haberimizvar.net- Yerel seçimler yaklaşırken Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisini il, ilçe ve belde bazında CHP'nin kazanabileceği yerlere göre oluşturduğu, 3 büyükşehir belediyesi verilecek olan MHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday göstermeyeceği, Ak Parti'nin adayını belirleyeceği öne sürülüyor. Son noktayı ittifakın iki büyük ortağı Erdoğan ve Bahçeli'nin vereceği seçim stratejisine göre, 30 büyükşehir için anlaşma sağlandı. Plan belirlenirken CHP ve HÜDAPAR'ın oy potansiyelleri de hesaba katıldı. Edinilen bilgilere göre, Cumhur İttifakı'nda 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere yönelik olarak heyetler arasında yapılan görüşmeler tamamlanma aşamasına geldi. Cumhur İttifakı'nın iki lideri Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin bugün yapacakları görüşmede heyetlerin çalışmalarına ilişkin son noktayı koyacaklar. 30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY Siyaset kulislerine yansıyan bilgilere göre, Ak Parti ve MHP 30 büyükşehirde ortak adayla seçime girecek. 30 büyükşehirden 2019 seçimlerinde olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı desteklenecek. Antalya ile birlikte diğer büyükşehirlerde MHP AK Parti'nin göstereceği adaya destek verecek. Deprem illerinde Osmaniye ve Adana MHP'ye bırakılırken, AK Parti ve MHP 27 il belediyesinde işbirliği yapacak Bu illerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP adayı desteklenecek. Osmaniye dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'nin adayına destek verilecek.
Yerel seçimler yaklaşırken Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlere yönelik stratejisini il, ilçe ve belde bazında CHP'nin kazanabileceği yerlere göre belirlediği, son noktayı Erdoğan ve Bahçeli'nin koyacağı ileri sürülüyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre MHP Antalya'da Büyükşehir adayı göstermeyecek AK Parti'nin adayını destekleyecek.

haberimizvar.net- Yerel seçimler yaklaşırken Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisini il, ilçe ve belde bazında CHP'nin kazanabileceği yerlere göre oluşturduğu, 3 büyükşehir belediyesi verilecek olan MHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday göstermeyeceği, Ak Parti'nin adayını belirleyeceği öne sürülüyor. Son noktayı ittifakın iki büyük ortağı Erdoğan ve Bahçeli'nin vereceği seçim stratejisine göre, 30 büyükşehir için anlaşma sağlandı. Plan belirlenirken CHP ve HÜDAPAR'ın oy potansiyelleri de hesaba katıldı. Edinilen bilgilere göre, Cumhur İttifakı'nda 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere yönelik olarak heyetler arasında yapılan görüşmeler tamamlanma aşamasına geldi. Cumhur İttifakı'nın iki lideri Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin bugün yapacakları görüşmede heyetlerin çalışmalarına ilişkin son noktayı koyacaklar.

30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY

Siyaset kulislerine yansıyan bilgilere göre, Ak Parti ve MHP 30 büyükşehirde ortak adayla seçime girecek. 30 büyükşehirden 2019 seçimlerinde olduğu gibi Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı desteklenecek. Antalya ile birlikte diğer büyükşehirlerde MHP AK Parti'nin göstereceği adaya destek verecek. Deprem illerinde Osmaniye ve Adana MHP'ye bırakılırken, AK Parti ve MHP 27 il belediyesinde işbirliği yapacak Bu illerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP adayı desteklenecek. Osmaniye dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'nin adayına destek verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.