Millet İttifakı fark attı

SİYASET 03.09.2022 - 17:46, Güncelleme: 03.09.2022 - 17:46
 

Millet İttifakı fark attı

AREA Araştırma Şirketi, ağustos ayında gerçekleştirdiği Türkiye siyasi gündem araştırması anketinin sonuçlarını paylaştı.

haberimizvar.net- AREA Araştırma Şirketi ağustos ayında gerçekleştirdiği Türkiye siyasi gündem araştırması anketinin sonuçlarını paylaştı. Anket, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve nisan ayı gündem konularıyla ilgili kanaatleri tespit etmek amacıyla 24 - 30 Ağustos 2022 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2.000 kişi ile gerçekleştirildi. Örneklem hata payı; %95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±%2,19 olarak hesaplandı. Görüşme yapılan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri denetleme yapmak için alındı. Örneklem seçiminin son aşamasında cinsiyet ve yaş kotaları uygulanmış ve 24 Haziran 2018 milletvekili seçimine göre ağırlıklandırılarak analizleri yapıldı. Ankette katılımcılara, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye soruldu. Geçerli oylar üzerinden sonuçlar şöyle: AKP yüzde 30,6 - CHP yüzde 28,2 - İyi Parti yüzde 14,6 - MHP yüzde 7,5 - DEVA yüzde 3,5 - Diğer yüzde 5,5 - kararsızların oranı ise yüzde 18. Araştırmada AK Parti, MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nı oluşturduğu senaryoda oy oranı yüzde 38.1 olarak hesaplanırken CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Millet İttifakı'nı oluşturduğu senaryoda ise yüzde 44.1 oy oranına ulaşıldı.
AREA Araştırma Şirketi, ağustos ayında gerçekleştirdiği Türkiye siyasi gündem araştırması anketinin sonuçlarını paylaştı.

haberimizvar.net- AREA Araştırma Şirketi ağustos ayında gerçekleştirdiği Türkiye siyasi gündem araştırması anketinin sonuçlarını paylaştı. Anket, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve nisan ayı gündem konularıyla ilgili kanaatleri tespit etmek amacıyla 24 - 30 Ağustos 2022 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2.000 kişi ile gerçekleştirildi.

Örneklem hata payı; %95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±%2,19 olarak hesaplandı. Görüşme yapılan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri denetleme yapmak için alındı. Örneklem seçiminin son aşamasında cinsiyet ve yaş kotaları uygulanmış ve 24 Haziran 2018 milletvekili seçimine göre ağırlıklandırılarak analizleri yapıldı.

Ankette katılımcılara, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye soruldu. Geçerli oylar üzerinden sonuçlar şöyle: AKP yüzde 30,6 - CHP yüzde 28,2 - İyi Parti yüzde 14,6 - MHP yüzde 7,5 - DEVA yüzde 3,5 - Diğer yüzde 5,5 - kararsızların oranı ise yüzde 18. Araştırmada AK Parti, MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nı oluşturduğu senaryoda oy oranı yüzde 38.1 olarak hesaplanırken CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Millet İttifakı'nı oluşturduğu senaryoda ise yüzde 44.1 oy oranına ulaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.