‘Milletin iradesi yok sayılıyor’

GÜNDEM 11.11.2023 - 18:31, Güncelleme: 11.11.2023 - 18:31
 

‘Milletin iradesi yok sayılıyor’

Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

haberimizvar.net- Basın açıklamasında konuşma yapan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, tam anlamıyla bir darbe girişimidir. Yargıtay eliyle en yüksek yargı organı Anayasa Mahkemesi’ne, Anayasa’nın kendisine kafa tutuluyor. Yargıtay eliyle, Yüce Meclis’in, milletin iradesi yok sayılıyor.” Dedi. İl Başkanı Kamacı; “Konu artık Can Atalay mevzusu olmaktan çıkmış Anayasal düzenin, Anayasa Mahkemesi’nin tüzel kişiliğine yönelmiştir. Alınan bu siyasi karar ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasayı askıya aldığını ve AYM kararını uygulamadığını ilan ederek suç işlemiştir. AKP’liler arasında bile tartışma yaratan bu karar, artık şirazenin kaydığını gösteriyor. 12 Eylül 2010 yılındaki referandumla birlikte başlayan yargıyı siyasallaştırma, güdümlü hale getirme süreci, geldiğimiz noktada devlet krizi haline gelmiştir. AKP iktidarı gerek hukuki düzenlemeler ile gerekse de hukuk dışı kararlar ile yargıyı sopa olarak kullanarak, muhalif tüm sesleri bastırmayı bir alışkanlık haline getirdi. Bu bilinen bir gerçek ama son yaşanan durum devletin kendisi açısından asla kabul edilemez! Hukuk devletini yeniden inşa etmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak geri adım atmayacağız! Yargıtay 3. Ceza Dairesinin darbe girişimi karşısında yurttaşlarımızı direnmeye çağırıyoruz! Sokaklarda direneceğiz, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız! Hiçbir karar, halkın iradesinden, hukuktan üstün olamaz! Her zaman dediğimiz gibi EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!” dedi.
Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

haberimizvar.net- Basın açıklamasında konuşma yapan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) tutuklu vekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, tam anlamıyla bir darbe girişimidir. Yargıtay eliyle en yüksek yargı organı Anayasa Mahkemesi’ne, Anayasa’nın kendisine kafa tutuluyor. Yargıtay eliyle, Yüce Meclis’in, milletin iradesi yok sayılıyor.” Dedi.

İl Başkanı Kamacı; “Konu artık Can Atalay mevzusu olmaktan çıkmış Anayasal düzenin, Anayasa Mahkemesi’nin tüzel kişiliğine yönelmiştir. Alınan bu siyasi karar ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasayı askıya aldığını ve AYM kararını uygulamadığını ilan ederek suç işlemiştir.

AKP’liler arasında bile tartışma yaratan bu karar, artık şirazenin kaydığını gösteriyor.

12 Eylül 2010 yılındaki referandumla birlikte başlayan yargıyı siyasallaştırma, güdümlü hale getirme süreci, geldiğimiz noktada devlet krizi haline gelmiştir. AKP iktidarı gerek hukuki düzenlemeler ile gerekse de hukuk dışı kararlar ile yargıyı sopa olarak kullanarak, muhalif tüm sesleri bastırmayı bir alışkanlık haline getirdi. Bu bilinen bir gerçek ama son yaşanan durum devletin kendisi açısından asla kabul edilemez! Hukuk devletini yeniden inşa etmek bir zorunluluk haline gelmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak geri adım atmayacağız! Yargıtay 3. Ceza Dairesinin darbe girişimi karşısında yurttaşlarımızı direnmeye çağırıyoruz! Sokaklarda direneceğiz, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız! Hiçbir karar, halkın iradesinden, hukuktan üstün olamaz! Her zaman dediğimiz gibi EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.