'Milletin iradesine darbe yapıldı'

SİYASET 01.02.2024 - 15:06, Güncelleme: 01.02.2024 - 15:11
 

'Milletin iradesine darbe yapıldı'

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını sert dille eleştirdi, "Meclis'e, milletin iradesine, Anayasa'ya darbe yapılmıştır" dedi..

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, il merkezi önünde yaptığı basın açıklaması ile Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini sert bir dille eleştirdi. Kamacı, "Gezi Parkı davasında yargılanan Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı hiçe sayılarak, aylardır cezaevinde tutulduğu yetmiyormuş gibi, kural tanımaz AKP iktidarı tarafından milletvekilliği düşürülerek, Meclis'e, milletin iradesine, Anayasal darbe yapılmıştır" dedi. Meclis Başkanı'nın Meclis'in hukukunu koruyamadığını, kararı okumamak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiğini öne süren Kamacı, " Demokrasimiz açısından kara bir leke olarak tarihe geçen bu karar ile Anayasa yok sayılmıştır, hukuk yok sayılmıştır, demokrasi ve milli iradenin egemenliği ayakta altına alınmıştır" şeklinde konuştu. DEVLETİN VARLIĞINI, BİRLİĞİNİ ANAYASA SAĞLAR CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, devletin varlığını ve birliğini Anayasanın sağladığı vurgulayarak, şunları söyledi: " Yurttaşın temel hakları Anayasa tarafından güvence altındadır. İşte bu yüzden Anayasa'yı yok saymak, devletin kendini yok saymaktır. Anayasa'yı yok saymak vatandaşın hakkını, hukukunu hiçe saymaktır. Saray rejimi açıkça suç işlemektedir. Anayasal devlet hukukunu ayaklar atına almaktadır. Memleket zamlarla, hayat pahalılığıyla, ekonomik darboğazla inim inim inlerken, vatandaşın hakkını savunmak için oyla çıkmış ve milletin iradesiyle seçilmiş bir milletvekilinin muz cumhuriyetlerine has bir yöntemle rehin tutulması, milletvekilliğinin düşürülmesine karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak direnme hakkımızı kullanacağız. Anayasa'ya, hukuk devleti ilkelerine sahip çıkacağız. Anayasa'yı korumak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Bu darbe girişimine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz"
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını sert dille eleştirdi, "Meclis'e, milletin iradesine, Anayasa'ya darbe yapılmıştır" dedi..

haberimizvar.net-  CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, il merkezi önünde yaptığı basın açıklaması ile Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini sert bir dille eleştirdi. Kamacı, "Gezi Parkı davasında yargılanan Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı hiçe sayılarak, aylardır cezaevinde tutulduğu yetmiyormuş gibi, kural tanımaz AKP iktidarı tarafından milletvekilliği düşürülerek, Meclis'e, milletin iradesine, Anayasal darbe yapılmıştır" dedi. Meclis Başkanı'nın Meclis'in hukukunu koruyamadığını, kararı okumamak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiğini öne süren Kamacı, " Demokrasimiz açısından kara bir leke olarak tarihe geçen bu karar ile Anayasa yok sayılmıştır, hukuk yok sayılmıştır, demokrasi ve milli iradenin egemenliği ayakta altına alınmıştır" şeklinde konuştu.

DEVLETİN VARLIĞINI, BİRLİĞİNİ ANAYASA SAĞLAR

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, devletin varlığını ve birliğini Anayasanın sağladığı vurgulayarak, şunları söyledi: " Yurttaşın temel hakları Anayasa tarafından güvence altındadır. İşte bu yüzden Anayasa'yı yok saymak, devletin kendini yok saymaktır. Anayasa'yı yok saymak vatandaşın hakkını, hukukunu hiçe saymaktır. Saray rejimi açıkça suç işlemektedir. Anayasal devlet hukukunu ayaklar atına almaktadır. Memleket zamlarla, hayat pahalılığıyla, ekonomik darboğazla inim inim inlerken, vatandaşın hakkını savunmak için oyla çıkmış ve milletin iradesiyle seçilmiş bir milletvekilinin muz cumhuriyetlerine has bir yöntemle rehin tutulması, milletvekilliğinin düşürülmesine karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak direnme hakkımızı kullanacağız. Anayasa'ya, hukuk devleti ilkelerine sahip çıkacağız. Anayasa'yı korumak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Bu darbe girişimine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.