Milletvekili maaşını okullara bağışladı

SİYASET (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.01.2024 - 20:34, Güncelleme: 02.01.2024 - 20:34
 

Milletvekili maaşını okullara bağışladı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Hatipler Mahallesinde açılacak olan ve kırsaldaki üç yerleşim yerinden taşımalı eğitimle faaliyete geçecek 24 derslikli Hatipler İlkokulu/Ortaokulu'na, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya tarafından vefat eden eşi Eda Kaya adına Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı kurulması ile ilgili protokol imzalandı.

haberimizvar.net- Milletvekili Aykut Kaya'nın Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ile birlikte imzaladığı işbirliği protokolünün ilk adımı olarak, Manavgat Hatipler İlkokulu/Ortaokulu'nda 'Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı' kurulacak. Hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri tarafından kullanılacak olan Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarında öğrenciler bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip edebilme imkânına sahip olacak. Bu sayede öğrenciler arasındaki fırsat eşitliği sağlanacak. Laboratuvarda öğrenciler sanal gözlüklerle artırılmış gerçeklik çalışmalarına katılabilecek; girişim, teknoloji, matematik, fen, doğa, hava ve astronomi ile ilgili çalışmalar yapabilecek. Laboratuvarda bilim, fen ve teknolojinin derslere ve hayata entegrasyonu ile ilgili çalışmalar da yapılacak. Bu kapsamda; 1-8. sınıf Türkçe 3 boyutlu eğitim programı yazılımı, 3D Gözlükler, Metaverse çalışmaları ile ilgili sanal gerçeklik gözlükleri, VR yazılım lisansı (5 yıllık), çoklu mekanik deney seti, çoklu elektrik deney seti, hava rayı deney seti, rüzgar ve güneş enerjisi eğitim seti, basınç ölçüm metodları deney seti gibi çeşitli bilim ve fen setleri de laboratuvarda yer alacak. Öğrenciler sanal gerçeklik çalışmaları ile dünyanın dört bir yanını görebilme, hem kendi hem dünya tarihini öğrenme fırsatı yakalayacak. Öğrenciler, sanal dünyayı ve teknolojiyi bilim ile buluşturacak laboratuvar sayesinde pratik bilgi ve becerilere de ulaşma imkanı bulacak. Antalya'da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilk kez kurulacak olan Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı sayesinde öğrenciler köylerinden ülkesine ve dünyaya ulaşacak. "Seçimden önce söz vermiştim, sözümü tutuyorum" diyen Antalya Milletvekili Kaya, "Milletimizi temsil etme görevim sona erene kadar maaşımın tamamını Antalyamızdaki ihtiyaç sahibi okullara bağışlıyorum. Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Kaygusuz ile imzaladığımız işbirliği protokolünün ilk adımı olarak, Manavgat Hatipler İlkokulu/Ortaokulu'nda 'Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı'nı kuruyoruz" dedi.
Antalya'nın Manavgat ilçesi Hatipler Mahallesinde açılacak olan ve kırsaldaki üç yerleşim yerinden taşımalı eğitimle faaliyete geçecek 24 derslikli Hatipler İlkokulu/Ortaokulu'na, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya tarafından vefat eden eşi Eda Kaya adına Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı kurulması ile ilgili protokol imzalandı.

haberimizvar.net- Milletvekili Aykut Kaya'nın Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ile birlikte imzaladığı işbirliği protokolünün ilk adımı olarak, Manavgat Hatipler İlkokulu/Ortaokulu'nda 'Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı' kurulacak. Hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri tarafından kullanılacak olan Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarında öğrenciler bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip edebilme imkânına sahip olacak. Bu sayede öğrenciler arasındaki fırsat eşitliği sağlanacak. Laboratuvarda öğrenciler sanal gözlüklerle artırılmış gerçeklik çalışmalarına katılabilecek; girişim, teknoloji, matematik, fen, doğa, hava ve astronomi ile ilgili çalışmalar yapabilecek.

Laboratuvarda bilim, fen ve teknolojinin derslere ve hayata entegrasyonu ile ilgili çalışmalar da yapılacak. Bu kapsamda; 1-8. sınıf Türkçe 3 boyutlu eğitim programı yazılımı, 3D Gözlükler, Metaverse çalışmaları ile ilgili sanal gerçeklik gözlükleri, VR yazılım lisansı (5 yıllık), çoklu mekanik deney seti, çoklu elektrik deney seti, hava rayı deney seti, rüzgar ve güneş enerjisi eğitim seti, basınç ölçüm metodları deney seti gibi çeşitli bilim ve fen setleri de laboratuvarda yer alacak. Öğrenciler sanal gerçeklik çalışmaları ile dünyanın dört bir yanını görebilme, hem kendi hem dünya tarihini öğrenme fırsatı yakalayacak. Öğrenciler, sanal dünyayı ve teknolojiyi bilim ile buluşturacak laboratuvar sayesinde pratik bilgi ve becerilere de ulaşma imkanı bulacak.

Antalya'da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilk kez kurulacak olan Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı sayesinde öğrenciler köylerinden ülkesine ve dünyaya ulaşacak.

"Seçimden önce söz vermiştim, sözümü tutuyorum" diyen Antalya Milletvekili Kaya, "Milletimizi temsil etme görevim sona erene kadar maaşımın tamamını Antalyamızdaki ihtiyaç sahibi okullara bağışlıyorum. Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Kaygusuz ile imzaladığımız işbirliği protokolünün ilk adımı olarak, Manavgat Hatipler İlkokulu/Ortaokulu'nda 'Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı'nı kuruyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.