Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı: Okullar 31 Mayıs'a kadar kapalı

EĞİTİM 29.04.2020 - 13:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı: Okullar 31 Mayıs'a kadar kapalı

Okullar ne zaman açılacak? sorusu en çok aranan sorular arasında yer alırken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan konuya ilişkin açıklama geldi. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını belirten Selçuk, LGS'nin tarihini kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

haberimizvar.net-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin ne kadar süreceği ile ilgili açıklamalar yapıyor. Selçuk Uzaktan eğitimin 31 Mayıs tarihine kadar süreceğini açıkladı. Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle: "Ülkemiz koronavirüs ile mücadele içindedir. Devlet olarak ilk günden itibaren hızlı ve isabetli kararlar almak için çalışıyoruz. Bilim Kurulu ile görüşerek kararları ivedilikle almaya çalıştık. Bilindiği gibi bakanlığımız bünyesinde Avrupa'dan çok daha fazla öğrencimiz var. 1 milyon da öğretmenimiz var. Aldığımız kararların birçok haneyi ilgilendirdiğinin farkındayız. Çok kısa sürede uzaktan eğitime geçme kararı almanın faydalarını görüyoruz.   Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararı aldık. En güvenli yer şu an için evlerimizdir. Eskisi gibi okul bahçelerinde olabilmek için bu süreci yönetmek zorundayız. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitime tutunmalarını çocuklarımız ve velilerimizden istiyoruz. Uzaktan eğitimi 1 hafta gibi kısa bir süre içinde hayata geçirdik. Bizim uzaktan eğitim ile ilgili amacımız çocuklarıızın okul disiplini ve derslerinden kopmamalarıdır. 11 ve 12. sınıfta öğretim gören öğrencilerin EBA Akademik Platformu'na yoğun talebi olduğunun farkındayız. Son birkaç gün içinde 11 ve 12. sınıf öğrenci sayısının 1 milyon olduğunu söyleyebilirim. Öğrencilerimiz EBA üzerinden zaman kavramından bağımsız olarak eğitimlerini sürdürebiliyorlar. Psiko-sosyal desteklerimiz de birer birer devreye giriyor." LGS ERTELECEK Mİ? LGS tarihi ile ilgili hafta başında kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.  SINIF GEÇME NASIL OLACAK? Sınıf geçme ile ilgili 1.dönemden sorumlu olacak. Öğrencilerimizin ortalaması kaç olursa olsun bir üst döneme geçecek.  
Okullar ne zaman açılacak? sorusu en çok aranan sorular arasında yer alırken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan konuya ilişkin açıklama geldi. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını belirten Selçuk, LGS'nin tarihini kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

haberimizvar.net-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin ne kadar süreceği ile ilgili açıklamalar yapıyor. Selçuk Uzaktan eğitimin 31 Mayıs tarihine kadar süreceğini açıkladı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ülkemiz koronavirüs ile mücadele içindedir. Devlet olarak ilk günden itibaren hızlı ve isabetli kararlar almak için çalışıyoruz. Bilim Kurulu ile görüşerek kararları ivedilikle almaya çalıştık.

Bilindiği gibi bakanlığımız bünyesinde Avrupa'dan çok daha fazla öğrencimiz var. 1 milyon da öğretmenimiz var. Aldığımız kararların birçok haneyi ilgilendirdiğinin farkındayız. Çok kısa sürede uzaktan eğitime geçme kararı almanın faydalarını görüyoruz.

 

Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararı aldık. En güvenli yer şu an için evlerimizdir. Eskisi gibi okul bahçelerinde olabilmek için bu süreci yönetmek zorundayız. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitime tutunmalarını çocuklarımız ve velilerimizden istiyoruz.

Uzaktan eğitimi 1 hafta gibi kısa bir süre içinde hayata geçirdik. Bizim uzaktan eğitim ile ilgili amacımız çocuklarıızın okul disiplini ve derslerinden kopmamalarıdır.

11 ve 12. sınıfta öğretim gören öğrencilerin EBA Akademik Platformu'na yoğun talebi olduğunun farkındayız. Son birkaç gün içinde 11 ve 12. sınıf öğrenci sayısının 1 milyon olduğunu söyleyebilirim.

Öğrencilerimiz EBA üzerinden zaman kavramından bağımsız olarak eğitimlerini sürdürebiliyorlar. Psiko-sosyal desteklerimiz de birer birer devreye giriyor."

LGS ERTELECEK Mİ?

LGS tarihi ile ilgili hafta başında kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

 SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

Sınıf geçme ile ilgili 1.dönemden sorumlu olacak. Öğrencilerimizin ortalaması kaç olursa olsun bir üst döneme geçecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.