Milyonluk barınma merkezi boş

YEREL 08.09.2023 - 13:16, Güncelleme: 08.09.2023 - 13:16
 

Milyonluk barınma merkezi boş

Hatay'da depremzedeler için yapılan milyonluk barınma merkezi, valilik tarafından el konulduğu için boş bekletiliyor iddiası gündeme düştü.

haberimizvar.net- Cumhuriyet’in haberine göre; Deprem bölgesinde görevlendirilen vali ve kaymakamların konteyner kentlerde kendilerine kontenjan ayırdığını ve o konteynerlere yerleştirmeleri kendi inisiyatifiyle yaptıklarını ifade eden AFAD görevlisi şunları söyledi: “Binlerce yurttaş konteyner bekliyor ancak yetkiler kendilerine kontenjan ayırdığı için yerleştirme yapılamıyor. Konteyner yerleştirme koordinasyonunun AFAD tarafından yapılmaması birçok soruna neden oluyor. Acil durumda olanlar var. Yaşlı, engelli bireyler ve ekonomik durumu kötü olan aileler bulunuyor. Bunları yerleştirmek için boş kontenjan olmasına karşın yerleştirme yapılmıyor. Yetkililer tarafından tespiti yapılan 100 konteynere valilik el koydu. Bunların bölgedeki öğretmenlere ayrıldığı söylendi. Oysa ki aylardır boş olan bu konteynerler unutulmasaydı 100 ailenin barınma sorunu aylar öncesinden çözülebilirdi. Konteyner kentlerde boş olan konteyner sayılarının bir an önce belirlenmesi için çalışma yapılması gerekiyor.” ÖĞRETMENLERE AYRILMIŞ Söz konusu iddiaları sormak için aradığımız Hatay Valiliği Basın Müdürlüğü yetkilileri Aziziye konteyner kentinin inşaatının şubat ayında başladığını ve alt yapı eksiklikleri nedeniyle kullanılmadığını ifade etti. Yetkili, çalışmaların haziran ayında tamamlandığını ve bu konteynerlerde kentte görev yapacak öğretmenlerin barınacağını ifade etti. Ulaştığımız yetkili ayrıca konteyner kentlerde valilik ve kaymakamlara ayrılan bir kontenjan olamadığını da söyledi.
Hatay'da depremzedeler için yapılan milyonluk barınma merkezi, valilik tarafından el konulduğu için boş bekletiliyor iddiası gündeme düştü.

haberimizvar.net- Cumhuriyet’in haberine göre; Deprem bölgesinde görevlendirilen vali ve kaymakamların konteyner kentlerde kendilerine kontenjan ayırdığını ve o konteynerlere yerleştirmeleri kendi inisiyatifiyle yaptıklarını ifade eden AFAD görevlisi şunları söyledi: “Binlerce yurttaş konteyner bekliyor ancak yetkiler kendilerine kontenjan ayırdığı için yerleştirme yapılamıyor. Konteyner yerleştirme koordinasyonunun AFAD tarafından yapılmaması birçok soruna neden oluyor. Acil durumda olanlar var. Yaşlı, engelli bireyler ve ekonomik durumu kötü olan aileler bulunuyor. Bunları yerleştirmek için boş kontenjan olmasına karşın yerleştirme yapılmıyor.

Yetkililer tarafından tespiti yapılan 100 konteynere valilik el koydu. Bunların bölgedeki öğretmenlere ayrıldığı söylendi. Oysa ki aylardır boş olan bu konteynerler unutulmasaydı 100 ailenin barınma sorunu aylar öncesinden çözülebilirdi. Konteyner kentlerde boş olan konteyner sayılarının bir an önce belirlenmesi için çalışma yapılması gerekiyor.”

ÖĞRETMENLERE AYRILMIŞ

Söz konusu iddiaları sormak için aradığımız Hatay Valiliği Basın Müdürlüğü yetkilileri Aziziye konteyner kentinin inşaatının şubat ayında başladığını ve alt yapı eksiklikleri nedeniyle kullanılmadığını ifade etti. Yetkili, çalışmaların haziran ayında tamamlandığını ve bu konteynerlerde kentte görev yapacak öğretmenlerin barınacağını ifade etti. Ulaştığımız yetkili ayrıca konteyner kentlerde valilik ve kaymakamlara ayrılan bir kontenjan olamadığını da söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.