Mimarlar Odası’nda halef selef atışması

GÜNDEM 20.02.2023 - 13:55, Güncelleme: 20.02.2023 - 13:59
 

Mimarlar Odası’nda halef selef atışması

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin deprem riskine karşı 1999’dan önce yapılan binaların yıkılması çağrısı yapması eski başkan Serdar Aykurt’u kızdırdı. Açıklamayı ‘bilimsellikten uzak’ olarak nitelendiren Aykurt, şube başkan ve yönetimini becerisizlikle suçladı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi,  geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklamada depreme yönelik değerlendirmeler yaptı. Açıklamada, “ Antalya’da özellikle 1999 öncesi inşa edilmiş tüm yapıların ivedilikle belirlenmesi ve yapı stokunun oluşturulması, belirlenen bu yapıların riskli olanların güçlendirme veya yıkım faaliyetlerine başlanması, kentsel dönüşüm konusunda eksiklerin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi, Antalya’nın kimliğini oluşturan kültürel ve tarihi yapılarının olası bir depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve rant odaklı, bilimdışı, akıldışı karar ve uygulamalara bir an önce son verilmesi gerekmektedir.” denildi. BİLİMDEN YOKSUNSUNUZ Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre Mimarlar Odası önceki dönem başkanı Serdar Aykurt, bu açıklamayı sert bir dille eleştirdi. Aykurt,  “Depremin yıkıcı etkilerinin ve enkaz kaldırma çalışmalarının halen devam etmekte olduğu bu sıkıntılı ve üzücü süreçte; bilimsel, teknik ve akademik parametrelerden, ortak akıldan yoksun; vicdani sorumluluğu olmayan böyle bir açıklama yapmak; en hafif tabir ile beceriksizliktir, basiretsizliktir! Meslek örgütleri sorumluluk ve irade sahibi olmayı gerektirir. Toplumu, gerektiği zamanda, doğru, ahlaki ve bilimsel veriler ışığında yönlendirmeyi gerektirir.” dedi. SOSYAL MEDYADAKİ YANKILARI Serdar Aykurt’un paylaşımına çok sayıda yorum geldi. Yavuz Canöz isimli kullanıcı, “Amacını aşan, yaptıkları açıklamanın içeriğini ifade etmeyen ve meslek etiğine hiç uymayan bir açıklamadır. Kendi mesleklerini her türlü kurala uyarak uygulayan meslek adamları tarafından yapılan düzgün yapıları hiç analiz etmeden; elma ile armudu aynı kefeye koyarak; bu hükmü verme saygısızlığını yapmak hiç ama hiç olmadı! Odanın saygınlığına zarar verecek bir açıklama olmuş” dedi. İNSANLAR NEREYE GİDECEK?  Müzeyyen Gülşen Can isimli sosyal medya kullanıcısı ise “Varsayalım evleri boşalttınız. Evlerini boşalttıklarınızı nereye yerleştireceksiniz. Ayrıca yeni yapılan binaların ne kadar depreme dayanıklı olduğu da ne malum. Yapı denetim büroları ne kadar sağlıklı çalışıyor. Benim bildiğim bir mimar diplomasını ve karnesini verdiği büronun olduğu şehirden fersah fersah uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Ha teknik elemanlara iş olanağı yaratılacak diyorsanız konu başka” yorumunda bulundu. Çevre konularındaki çalışmaları ile bilinen avukat Tuncay Koç ise Mimarlar Odası’nın 1999 öncesi yapılar boşaltılmalı’ açıklamasına, “Çok talihsiz ve yanlış bir açıklama. Yakışmadı Mimarlar Odası’na” sözleriyle tepki gösterdi.                                                    Serdar Aykurt                   Hasan Çerciler
Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin deprem riskine karşı 1999’dan önce yapılan binaların yıkılması çağrısı yapması eski başkan Serdar Aykurt’u kızdırdı. Açıklamayı ‘bilimsellikten uzak’ olarak nitelendiren Aykurt, şube başkan ve yönetimini becerisizlikle suçladı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi,  geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklamada depreme yönelik değerlendirmeler yaptı. Açıklamada, “ Antalya’da özellikle 1999 öncesi inşa edilmiş tüm yapıların ivedilikle belirlenmesi ve yapı stokunun oluşturulması, belirlenen bu yapıların riskli olanların güçlendirme veya yıkım faaliyetlerine başlanması, kentsel dönüşüm konusunda eksiklerin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi, Antalya’nın kimliğini oluşturan kültürel ve tarihi yapılarının olası bir depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve rant odaklı, bilimdışı, akıldışı karar ve uygulamalara bir an önce son verilmesi gerekmektedir.” denildi.

BİLİMDEN YOKSUNSUNUZ

Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre Mimarlar Odası önceki dönem başkanı Serdar Aykurt, bu açıklamayı sert bir dille eleştirdi. Aykurt,  “Depremin yıkıcı etkilerinin ve enkaz kaldırma çalışmalarının halen devam etmekte olduğu bu sıkıntılı ve üzücü süreçte; bilimsel, teknik ve akademik parametrelerden, ortak akıldan yoksun; vicdani sorumluluğu olmayan böyle bir açıklama yapmak; en hafif tabir ile beceriksizliktir, basiretsizliktir! Meslek örgütleri sorumluluk ve irade sahibi olmayı gerektirir. Toplumu, gerektiği zamanda, doğru, ahlaki ve bilimsel veriler ışığında yönlendirmeyi gerektirir.” dedi.

SOSYAL MEDYADAKİ YANKILARI

Serdar Aykurt’un paylaşımına çok sayıda yorum geldi. Yavuz Canöz isimli kullanıcı, “Amacını aşan, yaptıkları açıklamanın içeriğini ifade etmeyen ve meslek etiğine hiç uymayan bir açıklamadır. Kendi mesleklerini her türlü kurala uyarak uygulayan meslek adamları tarafından yapılan düzgün yapıları hiç analiz etmeden; elma ile armudu aynı kefeye koyarak; bu hükmü verme saygısızlığını yapmak hiç ama hiç olmadı! Odanın saygınlığına zarar verecek bir açıklama olmuş” dedi.

İNSANLAR NEREYE GİDECEK?

 Müzeyyen Gülşen Can isimli sosyal medya kullanıcısı ise “Varsayalım evleri boşalttınız. Evlerini boşalttıklarınızı nereye yerleştireceksiniz. Ayrıca yeni yapılan binaların ne kadar depreme dayanıklı olduğu da ne malum. Yapı denetim büroları ne kadar sağlıklı çalışıyor. Benim bildiğim bir mimar diplomasını ve karnesini verdiği büronun olduğu şehirden fersah fersah uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Ha teknik elemanlara iş olanağı yaratılacak diyorsanız konu başka” yorumunda bulundu. Çevre konularındaki çalışmaları ile bilinen avukat Tuncay Koç ise Mimarlar Odası’nın 1999 öncesi yapılar boşaltılmalı’ açıklamasına, “Çok talihsiz ve yanlış bir açıklama. Yakışmadı Mimarlar Odası’na” sözleriyle tepki gösterdi.
 

                                                 Serdar Aykurt                   Hasan Çerciler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.