Minikler Akdeniz kültürünü tanıttı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.12.2023 - 13:33, Güncelleme: 15.12.2023 - 13:33
 

Minikler Akdeniz kültürünü tanıttı

Manavgat Belediyesi Side Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri Yerli Malı Haftası kapsamında düzenledikleri etkinlikte Akdeniz kültürünü tanıttı.

haberimizvar.net- Manavgat Belediyesi Side Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası'nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başkan yardımcıları, birim müdürleri, kreş öğretmenleri, öğrenciler ve kreş çalışanları katıldı. Öğrenciler, Akdeniz tarımında önemli yeri olan susam ve pamuk gibi ürünleri tanıtırken; gözleme ve sarma yaptı, halı dokuyup, makineyle dikiş dikti. Bazı öğrenciler ise manav reyonunda kuruyemişleri sergiledi. Akdeniz Bölgesi'ne özgü yerel kıyafetleriyle etkinliğe katılan çocukların sahnelediği 'Güreş müsabakası' da eğlenceli anlara sahne oldu. 'ÖRF VE ADETLERİMİZİ ÖĞRENİYORLAR' Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de etkinlik boyunca çocuklarla yakından ilgilendi, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yerli Malı Haftası'nın önemine dikkati çeken Başkan Şükrü Sözen, çocuklarla birlikte güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, "Eğitim kurumlarımızda çocuklarımızın hem eğleneceği hem de öğreneceği etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın kültürel değerlerimizle örf ve adetlerimizi öğrenmesi noktasında bu etkinlikler çok kıymetli" dedi. Etkinliğin sonunda ise öğrenciler ve öğretmenler, kreş bahçesinde yerli malı kapsamında hazırlanan yiyeceklerden yedi. 
Manavgat Belediyesi Side Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri Yerli Malı Haftası kapsamında düzenledikleri etkinlikte Akdeniz kültürünü tanıttı.

haberimizvar.net-  Manavgat Belediyesi Side Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası'nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başkan yardımcıları, birim müdürleri, kreş öğretmenleri, öğrenciler ve kreş çalışanları katıldı. Öğrenciler, Akdeniz tarımında önemli yeri olan susam ve pamuk gibi ürünleri tanıtırken; gözleme ve sarma yaptı, halı dokuyup, makineyle dikiş dikti. Bazı öğrenciler ise manav reyonunda kuruyemişleri sergiledi. Akdeniz Bölgesi'ne özgü yerel kıyafetleriyle etkinliğe katılan çocukların sahnelediği 'Güreş müsabakası' da eğlenceli anlara sahne oldu.

'ÖRF VE ADETLERİMİZİ ÖĞRENİYORLAR'

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de etkinlik boyunca çocuklarla yakından ilgilendi, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yerli Malı Haftası'nın önemine dikkati çeken Başkan Şükrü Sözen, çocuklarla birlikte güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, "Eğitim kurumlarımızda çocuklarımızın hem eğleneceği hem de öğreneceği etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın kültürel değerlerimizle örf ve adetlerimizi öğrenmesi noktasında bu etkinlikler çok kıymetli" dedi. Etkinliğin sonunda ise öğrenciler ve öğretmenler, kreş bahçesinde yerli malı kapsamında hazırlanan yiyeceklerden yedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.