Mithat Sancar: Bir kaos planı hazırlanıyor

GÜNDEM 28.06.2021 - 09:27, Güncelleme: 28.06.2021 - 09:27
 

Mithat Sancar: Bir kaos planı hazırlanıyor

İzmir’de Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıyı hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “7 Haziran-1 Kasım arasından daha öte bir kaos planı arzu ediliyor” dedi.

haberimizvar.net- TELE 1’de Mustafa Balbay’ın sunduğu ‘Ankara Rüzgarı’ programına konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “7 Haziran-1 Kasım arasından daha öte bir kaos planı arzu ediliyor” dedi. HDP’ye açılan kapatma davasını hatırlatan Sancar, “Her şey ortada, bize en büyük düşmanlığı yapan bu iktidar değil mi? İktidar, iddianamelerde herhangi bir dişe dokunur iddia ortaya koyamıyorken, muhalefetin HDP’nin kendini kanıtlamasını istemesi bir tuzaktır” diye konuştu. KÜRT MESELESİNİN ZEMİNİ MECLİS Sancar şunları söyledi: “Kürt meselesinde herkesin çözüm için ne düşündüğünü ortaya koyabileceği en medeni zemin Meclis’tir. Çözümü dile getirmiş partileri kapatırsanız, çözümü siyaset dışı yerlere atmış olursunuz. Parti kapatma, çözüm istemeyenlerin başvurduğu yollardan biridir. Biz Türkiye’de demokrasi ittifakı istiyoruz. Çürümüş, yozlaşmış düzenin durdurulmasını ve yeni bir sayfa açılmasını istiyoruz. Demokrasi, barış, özgürlük ve sosyal adalete giden yolun açılmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız”. DAHA BÜYÜK BİR KAOS ARZULANIYOR “Her şey ortada, bize en büyük düşmanlığı yapan bu iktidar değil mi? İktidar, iddianamelerde herhangi bir dişe dokunur iddia ortaya koyamıyorken, muhalefetin HDP’nin kendini kanıtlamasını istemesi bir tuzaktır. Deniz Poyraz’ın katilini bir gün bile gözaltında tutmadılar, münferittir diye. Hayır örgütlü bir cinayettir, bir kaos planı vardır. 7 Haziran-1 Kasım arasındakinden daha öte bir kaos planı arzu ediliyor, ama bunu engelleyecek güç var. Şimdi bunu başarmak zorundayız”. HDP’Yİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ “HDP’de bütün halklar ve inançlar kendi kimlikleri ile kendilerini temsil ediyor. Türkiye’nin her yerinde demokrasi, barış, özgürlük ve eşit yurttaşlığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Hakiki Türkiye partisi HDP’dir, bu fikriyattır. HDP’yi sonuna kadar savunacağız ve kapattırmayacağız. Esas güvencemiz halkın ve seçmenin partisine sahip çıkmasıdır. Hangi karar verilirse verilsin, biz halka danışarak yolumuza devam edeceğiz”. 
İzmir’de Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıyı hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “7 Haziran-1 Kasım arasından daha öte bir kaos planı arzu ediliyor” dedi.

haberimizvar.net- TELE 1’de Mustafa Balbay’ın sunduğu ‘Ankara Rüzgarı’ programına konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “7 Haziran-1 Kasım arasından daha öte bir kaos planı arzu ediliyor” dedi. HDP’ye açılan kapatma davasını hatırlatan Sancar, “Her şey ortada, bize en büyük düşmanlığı yapan bu iktidar değil mi? İktidar, iddianamelerde herhangi bir dişe dokunur iddia ortaya koyamıyorken, muhalefetin HDP’nin kendini kanıtlamasını istemesi bir tuzaktır” diye konuştu.

KÜRT MESELESİNİN ZEMİNİ MECLİS

Sancar şunları söyledi: “ Kürt " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Kürt meselesinde herkesin çözüm için ne düşündüğünü ortaya koyabileceği en medeni zemin Meclis’tir. Çözümü dile getirmiş partileri kapatırsanız, çözümü siyaset " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> siyaset dışı yerlere atmış olursunuz. Parti kapatma, çözüm istemeyenlerin başvurduğu yollardan biridir. Biz Türkiye’de demokrasi ittifakı istiyoruz. Çürümüş, yozlaşmış düzenin durdurulmasını ve yeni bir sayfa açılmasını istiyoruz. Demokrasi, barış, özgürlük ve sosyal adalete giden yolun açılmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız”.

DAHA BÜYÜK BİR KAOS ARZULANIYOR

“Her şey ortada, bize en büyük düşmanlığı yapan bu iktidar değil mi? İktidar, iddianamelerde herhangi bir dişe dokunur iddia ortaya koyamıyorken, muhalefetin HDP’nin kendini kanıtlamasını istemesi bir tuzaktır. Deniz Poyraz’ın katilini bir gün bile gözaltında tutmadılar, münferittir diye. Hayır örgütlü bir cinayettir, bir kaos planı vardır. 7 Haziran-1 Kasım arasındakinden daha öte bir kaos planı arzu ediliyor, ama bunu engelleyecek güç var. Şimdi bunu başarmak zorundayız”.

HDP’Yİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

“HDP’de bütün halklar ve inançlar kendi kimlikleri ile kendilerini temsil ediyor. Türkiye’nin her yerinde demokrasi, barış, özgürlük ve eşit yurttaşlığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Hakiki Türkiye partisi HDP’dir, bu fikriyattır. HDP’yi sonuna kadar savunacağız ve kapattırmayacağız. Esas güvencemiz halkın ve seçmenin partisine sahip çıkmasıdır. Hangi karar verilirse verilsin, biz halka danışarak yolumuza devam edeceğiz”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.