Moğol bilim insanları Antalya'da

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.10.2023 - 16:52, Güncelleme: 02.10.2023 - 17:00
 

Moğol bilim insanları Antalya'da

Merkezi Antalya olan Bilim Sanat Eğitim Kültür Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (BİLSEK KOOP), kadın gücüyle Türkiye'nin zengin tarım ve eğitim deneyimini Moğolistan'a taşıyarak, kültürel bağları güçlendirmek amacıyla misyon üstlendi.

haberimizvar.net-BİLSEK KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Feray Atalay'ın liderliğinde, BİLSEK Moğolistan Şube Müdürü Ainur Jinalys ile birlikte yürütülen çalışmalar, meyveleri vermeye başladı. Moğolistan'dan gelen Ulanbator Valiliği Temsilcisi Sukhbat Dashdondog'un başkanlığındaki heyet Isparta ve Antalya'da incelemelerde bulundu. Heyette Gıda Sanayicileri Birliği Başkanı Narmandakh Medekhguı de yer aldı.  Özel ziyaretlerin ilki Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ile BİLSEK KOOP işbirliğinde gerçekleşti. İşbirliği, sadece iki ülke arasında köprüler kurmak ve ortaklıklar oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'den Moğolistan'a doğru genişleyen bir tarım ve eğitim işbirliği sürecinin de başlangıcını teşkil etti. BİLSEK KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Feray Atalay, "Bu çerçevede, BİLSEK KOOP'un kültürel ve eğitim alanındaki uzmanlığı, Moğolistan'ın tarım ve gıda sektörleriyle buluşarak karşılıklı öğrenme ve gelişme platformu da oluşturuldu. Bu işbirliği ziyareti, iki ülkenin deneyimlerini birleştirerek sürdürülebilir tarım uygulamaları ve eğitim alanında ortak projeler geliştirme potansiyelini ortaya koyuyor" dedi. ISPARTA İLE GÜÇLÜ TEMELLER Isparta Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek'in makamında da toplantılar gerçekleştirildi. Ziyarette Isparta ili detaylı bir şekilde tanıtıldı. Moğol misafirler ise özellikle gıda ve peyzaj temelli eğitim taleplerini daha fazla ayrıntıyla ifade etti.  Eğitim İşbirliği Paydaşı ISUBÜ Ziraat Fakültesi'nde Prof. Dr. Murat Öztürk ile Prof. Dr. Ayhan Göstert, Prof. Dr. Deniz Yılmaz'ın liderliklerinde ve BİLSEK KOOP katkılarıyla, karşılıklı beklentiler konuşuldu. Bölüm hocaları tarafından detaylı sunumlar yapıldı. Rektörlük binasında BİLSEK KOOP ve Gıda Sanayicileri Birliği ile Isparta'da eğitim işbirliği konusunda anlaşmalar imzalandı.  ANTALYA'DA İNCELEME GEZİSİ Moğolistan heyeti Isparta'dan sonra Antalya'ya gelip ANFAŞ'ı ziyaret etti. Çalıştay niteliğindeki akşam yemeğinde Türk iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantı boyunca, özellikle BİLSEK KOOP tarafından yürütülecek gıda eğitimleri konusunda beklenti ve ihtiyaçlar üzerine fikir alışverişi yapıldı. Moğolistan heyeti, Türk kooperatif modelini de inceleyerek, özellikle kadın kooperatiflerinin başarı hikâyelerine odaklandı.  Gıda Sanayicileri Birliği heyeti, Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Kalkan, Öğr. Gör. Hasan Göksu danışmanlıklarında Antalya Büyükşehir Belediyesine ait EKDAĞ ve ANET üretim tesislerini de gezdi. Aynı gün içerisinde, Ulanbator Valiliğine bağlı peyzaj ekibi, Doç. Dr. Mehmet Dinç ve Öğr. Gör. Sibel Akten'in rehberliğinde, Kepez Belediyesi'nin uluslararası ödüllü Dokumapark ve park ve bahçeler müdürlüğüne bağlı faaliyet alanlarını da gezdi.
Merkezi Antalya olan Bilim Sanat Eğitim Kültür Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (BİLSEK KOOP), kadın gücüyle Türkiye'nin zengin tarım ve eğitim deneyimini Moğolistan'a taşıyarak, kültürel bağları güçlendirmek amacıyla misyon üstlendi.

haberimizvar.net-BİLSEK KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Feray Atalay'ın liderliğinde, BİLSEK Moğolistan Şube Müdürü Ainur Jinalys ile birlikte yürütülen çalışmalar, meyveleri vermeye başladı. Moğolistan'dan gelen Ulanbator Valiliği Temsilcisi Sukhbat Dashdondog'un başkanlığındaki heyet Isparta ve Antalya'da incelemelerde bulundu. Heyette Gıda Sanayicileri Birliği Başkanı Narmandakh Medekhguı de yer aldı. 

Özel ziyaretlerin ilki Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ile BİLSEK KOOP işbirliğinde gerçekleşti. İşbirliği, sadece iki ülke arasında köprüler kurmak ve ortaklıklar oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'den Moğolistan'a doğru genişleyen bir tarım ve eğitim işbirliği sürecinin de başlangıcını teşkil etti.

BİLSEK KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Feray Atalay, "Bu çerçevede, BİLSEK KOOP'un kültürel ve eğitim alanındaki uzmanlığı, Moğolistan'ın tarım ve gıda sektörleriyle buluşarak karşılıklı öğrenme ve gelişme platformu da oluşturuldu. Bu işbirliği ziyareti, iki ülkenin deneyimlerini birleştirerek sürdürülebilir tarım uygulamaları ve eğitim alanında ortak projeler geliştirme potansiyelini ortaya koyuyor" dedi.

ISPARTA İLE GÜÇLÜ TEMELLER

Isparta Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek'in makamında da toplantılar gerçekleştirildi. Ziyarette Isparta ili detaylı bir şekilde tanıtıldı. Moğol misafirler ise özellikle gıda ve peyzaj temelli eğitim taleplerini daha fazla ayrıntıyla ifade etti. 

Eğitim İşbirliği Paydaşı ISUBÜ Ziraat Fakültesi'nde Prof. Dr. Murat Öztürk ile Prof. Dr. Ayhan Göstert, Prof. Dr. Deniz Yılmaz'ın liderliklerinde ve BİLSEK KOOP katkılarıyla, karşılıklı beklentiler konuşuldu. Bölüm hocaları tarafından detaylı sunumlar yapıldı. Rektörlük binasında BİLSEK KOOP ve Gıda Sanayicileri Birliği ile Isparta'da eğitim işbirliği konusunda anlaşmalar imzalandı. 

ANTALYA'DA İNCELEME GEZİSİ

Moğolistan heyeti Isparta'dan sonra Antalya'ya gelip ANFAŞ'ı ziyaret etti. Çalıştay niteliğindeki akşam yemeğinde Türk iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantı boyunca, özellikle BİLSEK KOOP tarafından yürütülecek gıda eğitimleri konusunda beklenti ve ihtiyaçlar üzerine fikir alışverişi yapıldı. Moğolistan heyeti, Türk kooperatif modelini de inceleyerek, özellikle kadın kooperatiflerinin başarı hikâyelerine odaklandı. 

Gıda Sanayicileri Birliği heyeti, Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Kalkan, Öğr. Gör. Hasan Göksu danışmanlıklarında Antalya Büyükşehir Belediyesine ait EKDAĞ ve ANET üretim tesislerini de gezdi. Aynı gün içerisinde, Ulanbator Valiliğine bağlı peyzaj ekibi, Doç. Dr. Mehmet Dinç ve Öğr. Gör. Sibel Akten'in rehberliğinde, Kepez Belediyesi'nin uluslararası ödüllü Dokumapark ve park ve bahçeler müdürlüğüne bağlı faaliyet alanlarını da gezdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.