MUÇEV soruşturma yok diyor ama… İşte belgesi !

GÜNDEM 20.10.2020 - 17:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

MUÇEV soruşturma yok diyor ama… İşte belgesi !

www.haberimizvar.net’te Ebru Küçükaydın imzasıyla yeralan ‘MUÇEV’e soruşturma’ başlıklı haber üzerine MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’nden yapılan açıklamada, herhangi bir soruşturmanın sözkonusu olmadığı öne sürüldü. Ancak Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Menteş Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’na gereğinin yapılması istemiyle gönderdiği yazı şirketin bu iddiasını çürütecek nitelikte..

haberimizvar.net-Muğla Valisi adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil’in imzaladığı sözkonusu yazıda, “İlimiz, Menteşe İlçesi, Sarnıç Mahallesi, Akbük Koyunda birçok şikayetin bulunduğu, alanda 362) sayılı Kıyı Kanunu, 6831 sayılı Orman Kanunu, Tabıat Varlıkları ve Doğal SİT Alanlar ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere aykırı birçok izinsiz uygulamanın yer aldığı belirtilmiştir. Yapılan incelemede şikayete konu alanın Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi ve 2863 sayılı yasa kapsamında belirlenen "Nitelikli Doğal Koruma Alan” sınırları içerisinde yer aldığı görülmüştür. Bu kapsamda, alanda yer alan izinsiz uygulamalara ilişkin 3621 Sayılı Kıyı Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32 ve 42.nci maddelerine göre yasal gereğinin yerine getirilmesi, yapılan işlemlere ilişkin bilge ve belgelerin Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gönderilmesi gerekmekte olup tespit edilen izinsiz uygulamalara ilişkin 02.02.2013 tarih ve 28635 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik’in 70. Maddesi kapsamında alanın tahliyesinin sağlanarak Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) boş olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Gereğini rica ederim” denildi.  SORUŞTURMA YOKMUŞ!  MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’nden yapılan açıklamada ise özetle şu görüşlere yer verildi:                      “16.10.2020 tarihinde internet sitemizde, https://www.haberimizvar.net/haber-mucev-e-sorusturma-17352.html linkinde yayınlanan, “MUÇEV’e soruşturma!” başlıklı haber gerçekleri yansıtmamaktadır ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. ve yetkilisi Gürkan Büyükkaralı hakkında ne Muğla Valiliği ne de herhangi bir adli/idari makam tarafından soruşturma başlatılmıştır. Haberde bahsi geçen Antalya Demre Üçağız’da bulunan alan 01.07.2020 Tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılmış ve MUÇEV tarafından yıllık 800.000 TL + KDV kira bedeli karşılığında 10 yıl süreyle kiralanmıştır. Söz konusu habere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
www.haberimizvar.net’te Ebru Küçükaydın imzasıyla yeralan ‘MUÇEV’e soruşturma’ başlıklı haber üzerine MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’nden yapılan açıklamada, herhangi bir soruşturmanın sözkonusu olmadığı öne sürüldü. Ancak Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Menteş Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’na gereğinin yapılması istemiyle gönderdiği yazı şirketin bu iddiasını çürütecek nitelikte..

haberimizvar.net-Muğla Valisi adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil’in imzaladığı sözkonusu yazıda, “İlimiz, Menteşe İlçesi, Sarnıç Mahallesi, Akbük Koyunda birçok şikayetin bulunduğu, alanda 362) sayılı Kıyı Kanunu, 6831 sayılı Orman Kanunu, Tabıat Varlıkları ve Doğal SİT Alanlar ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere aykırı birçok izinsiz uygulamanın yer aldığı belirtilmiştir. Yapılan incelemede şikayete konu alanın Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi ve 2863 sayılı yasa kapsamında belirlenen "Nitelikli Doğal Koruma Alan” sınırları içerisinde yer aldığı görülmüştür. Bu kapsamda, alanda yer alan izinsiz uygulamalara ilişkin 3621 Sayılı Kıyı Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32 ve 42.nci maddelerine göre yasal gereğinin yerine getirilmesi, yapılan işlemlere ilişkin bilge ve belgelerin Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gönderilmesi gerekmekte olup tespit edilen izinsiz uygulamalara ilişkin 02.02.2013 tarih ve 28635 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik’in 70. Maddesi kapsamında alanın tahliyesinin sağlanarak Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) boş olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Gereğini rica ederim” denildi. 

SORUŞTURMA YOKMUŞ!
 MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’nden yapılan açıklamada ise özetle şu görüşlere yer verildi:                    
 “16.10.2020 tarihinde internet sitemizde, https://www.haberimizvar.net/haber-mucev-e-sorusturma-17352.html linkinde yayınlanan, “MUÇEV’e soruşturma!” başlıklı haber gerçekleri yansıtmamaktadır ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. ve yetkilisi Gürkan Büyükkaralı hakkında ne Muğla Valiliği ne de herhangi bir adli/idari makam tarafından soruşturma başlatılmıştır. Haberde bahsi geçen Antalya Demre Üçağız’da bulunan alan 01.07.2020 Tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılmış ve MUÇEV tarafından yıllık 800.000 TL + KDV kira bedeli karşılığında 10 yıl süreyle kiralanmıştır. Söz konusu habere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.