Müftüler başsavcı, yargıçlar da kadı olsun!

GÜNDEM 10.06.2022 - 17:24, Güncelleme: 10.06.2022 - 17:24
 

Müftüler başsavcı, yargıçlar da kadı olsun!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakim ve savcılara gönderdiği mesajla hakimler, savcılar ve onların çocukları için Kuran kursu açıldığını duyurdu. TBB Delegesi Polat Balkan ise bu duruma tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakim ve savcılara gönderdiği mesajda Ankara Adliyesi’nin merkez binasında yaz Kuran kursu açıkladığını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 27 Haziran’da açılacak Kuran kursunda hakim, savcı, adliye personeli ve onların çocuklarının “eğitim” alabileceği kaydedildi. Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Kuran kursunda, “Kuran Elifbası, Sureler ve Dini Bilgiler‘’ konusunda dersler verileceği aktarıldı. Kadın ve erkeklerin ayrı sınıflarda eğitim alacağının kaydedildiği mesajda Kuran kursuna gelmek isteyen ya da çocuklarını göndermek isteyen hakim ve savcıların 15 Haziran 2022 gününe kadar kayıt yaptırmaları istendi. HUKUK DEĞİL PARTİ DEVLETİ  Türkiye Barolar Birliği Delegesi Polat Balkan, hakimler, savcılar ve onların çocukları için Kuran kursu açılacak olmasına tepki gösterdi. Balkan, " Hukuk devleti değil de parti devleti istenirse, kamu görevlileri parti militanı gibi davranmaya başlar. Oldu olacak adliyeleri DİB'e bağlayın, müftüler başsavcı, yargıçlar da kadı olsun" dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakim ve savcılara gönderdiği mesajla hakimler, savcılar ve onların çocukları için Kuran kursu açıldığını duyurdu. TBB Delegesi Polat Balkan ise bu duruma tepki gösterdi.

haberimizvar.net- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakim ve savcılara gönderdiği mesajda Ankara Adliyesi’nin merkez binasında yaz Kuran kursu açıkladığını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 27 Haziran’da açılacak Kuran kursunda hakim, savcı, adliye personeli ve onların çocuklarının “eğitim” alabileceği kaydedildi. Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Kuran kursunda, “Kuran Elifbası, Sureler ve Dini Bilgiler‘’ konusunda dersler verileceği aktarıldı. Kadın ve erkeklerin ayrı sınıflarda eğitim alacağının kaydedildiği mesajda Kuran kursuna gelmek isteyen ya da çocuklarını göndermek isteyen hakim ve savcıların 15 Haziran 2022 gününe kadar kayıt yaptırmaları istendi.

HUKUK DEĞİL PARTİ DEVLETİ 
Türkiye Barolar Birliği Delegesi Polat Balkan, hakimler, savcılar ve onların çocukları için Kuran kursu açılacak olmasına tepki gösterdi. Balkan, " Hukuk devleti değil de parti devleti istenirse, kamu görevlileri parti militanı gibi davranmaya başlar. Oldu olacak adliyeleri DİB'e bağlayın, müftüler başsavcı, yargıçlar da kadı olsun" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.