Muğla Büyükşehir helikopter getirdi

GÜNDEM 07.08.2021 - 10:21, Güncelleme: 07.08.2021 - 10:21
 

Muğla Büyükşehir helikopter getirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarıyla daha etkin mücadele için 4.5 ton su kapasitesine sahip bir helikopterin kente gelmesini sağladı.

haberimizvar.net-  WWF-Türkiye Doğal Hayat Koruma Vakfı tarafından kiralanan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen helikopterin bugünden itibaren yangınlara müdahale etmesi bekleniyor. Vakıf Genel Müdürü Aslı Pasinli’nin çabalarıyla Avusturya’dan gelen yüksek kapasiteli helikopter Dalaman Havaalanı’na iniş yaptı.  HELİKOPTER İÇİN SİVİL İNİSİYATİF  Havaalanında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’da meydana gelen yangın felaketi nedeniyle yüreğinin yandığını belirterek, helikopterin gelmesi için oluşan sivil inisiyatif nedeniyle çok mutlu olduğunu ve Muğla’nın doğasını korumak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Gürün, “Öncelikle helikopterin buraya getirilmesi büyük emekleri olan vakıf yetkililerine teşekkür ediyorum. Bir süredir devam eden helikopteri getirme sürecinde gerekli izinleri veren ve prosedürleri tamamlayan Tarım ve Orman, Ulaştırma ve Altyapı, Kültür ve Turizm bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Akaryakıt giderini tamamen üstlenen Shell Petrol’e de teşekkür ederim. Bu sivil inisiyatif ve vakıflarla bir araya gelerek bu işi başarabildik” dedi.  MUĞLA’NIN YÜZDE 68’İ ORMAN  Muğla’daki yangın nedeniyle doğanın ve ekosistemin zarar gördüğünü belirten Osman Gürün, bundan sonraki süreçte aynı felaketi yaşamamak için işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Gürün, “Muğla’daki yangın sadece Muğlalıları ilgilendiren yangın değil. Muğla tüm Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın çok önemli bir turizm merkezi. Doğasıyla da çok önemli bir il ve yüzde 68’i orman olan bir kent. Bundan sonra da değişen iklim şartları nedeniyle yeni yangınlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle doğamızı korumak için herkesle işbirliği yapıp fikirlerimizi ortaya koymamız gerekiyor. Yanan sadece ağaç değil, burada yaşayan bir vahşi hayat var, canlılar var ve ekosistem var. Yüreğimiz yanıyor. Ormanlarımızın bir daha yanmaması için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıp bu felaketi yaşamak istemiyoruz” dedi.  
Muğla Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarıyla daha etkin mücadele için 4.5 ton su kapasitesine sahip bir helikopterin kente gelmesini sağladı.

haberimizvar.net-  WWF-Türkiye Doğal Hayat Koruma Vakfı tarafından kiralanan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen helikopterin bugünden itibaren yangınlara müdahale etmesi bekleniyor. Vakıf Genel Müdürü Aslı Pasinli’nin çabalarıyla Avusturya’dan gelen yüksek kapasiteli helikopter Dalaman Havaalanı’na iniş yaptı.

 HELİKOPTER İÇİN SİVİL İNİSİYATİF

 Havaalanında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’da meydana gelen yangın felaketi nedeniyle yüreğinin yandığını belirterek, helikopterin gelmesi için oluşan sivil inisiyatif nedeniyle çok mutlu olduğunu ve Muğla’nın doğasını korumak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Gürün, “Öncelikle helikopterin buraya getirilmesi büyük emekleri olan vakıf yetkililerine teşekkür ediyorum. Bir süredir devam eden helikopteri getirme sürecinde gerekli izinleri veren ve prosedürleri tamamlayan Tarım ve Orman, Ulaştırma ve Altyapı, Kültür ve Turizm bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Akaryakıt giderini tamamen üstlenen Shell Petrol’e de teşekkür ederim. Bu sivil inisiyatif ve vakıflarla bir araya gelerek bu işi başarabildik” dedi.

 MUĞLA’NIN YÜZDE 68’İ ORMAN

 Muğla’daki yangın nedeniyle doğanın ve ekosistemin zarar gördüğünü belirten Osman Gürün, bundan sonraki süreçte aynı felaketi yaşamamak için işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Gürün, “Muğla’daki yangın sadece Muğlalıları ilgilendiren yangın değil. Muğla tüm Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın çok önemli bir turizm merkezi. Doğasıyla da çok önemli bir il ve yüzde 68’i orman olan bir kent. Bundan sonra da değişen iklim şartları nedeniyle yeni yangınlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle doğamızı korumak için herkesle işbirliği yapıp fikirlerimizi ortaya koymamız gerekiyor. Yanan sadece ağaç değil, burada yaşayan bir vahşi hayat var, canlılar var ve ekosistem var. Yüreğimiz yanıyor. Ormanlarımızın bir daha yanmaması için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıp bu felaketi yaşamak istemiyoruz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.