Muhalefetten Akşener tepkisi

GÜNDEM 27.05.2021 - 10:17, Güncelleme: 27.05.2021 - 10:17
 

Muhalefetten Akşener tepkisi

Erdoğan’ın Rize ziyaretinde saldırıya uğrayan Akşener’i hedef alarak, “Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler” sözlerine muhalefetten art arda tepki geldi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rize ziyareti sırasında protestoya uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik “Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler” sözlerine liderlerden tepki gecikmedi.  CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘kendi de trol gibi konuşmaya başlamış’ sözleriyle tepkisini dile getirirken DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan “Demokrasimiz adına utanç vericidir. Tehditler fayda etmez” sözleriyle eleştirdi. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal bu sözlerle Türk siyasetinin komaya girdiğini ifade ederken, Saadet Partisi (SP) lideri Karamollaoğlu ise “Kutuplaştıran, düşmanlaştıran dili reddediyoruz” tepkisi gösterdi. TROL GİBİ KONUŞMAYA BAŞLAMIŞ Erdoğan’a tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, “Binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile “bunlar daha iyi günler” demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz. Sandığı getir sandığı!” dedi. DEMOKRASİ ADINA UTANÇ VERİCİ Ali Babacan şöyle tepki verdi: “Cumhurbaşkanı’nın muhalefete tehditler savurması, “Bunlar iyi günleriniz” demesi demokrasimiz adına utanç vericidir. Endişeniz olmasın; bugünlerden demokrasimizi güçlendirerek çıkacağız. Ülkemiz hızla DEVA bulacak. Tehditler fayda etmez”. UYSAL: SİYASET KOMAYA GİRDİ DP Genel Başkanı Uysal, “Erdoğan’ın bugün Meral Akşener ile alakalı söylediği sözler, vatandaşın karşısında meşruiyetini zedelemiş bir siyasinin, siyasette meşruiyet sınırları dışına çıktığını göstermiştir. Karşıtlıklardan beslenen Erdoğan artık ‘karışıklık’lardan medet umar hale gelmiştir. Bugüne kadar kâh yargı eliyle kâh başka bir takım yöntemlere tevessül ederek enfekte ettikleri siyaset, bugünkü sözlerle komaya girmiştir” ifadelerini kullandı. REKABETE EVET, TEHDİDE HAYIR SP lideri Karamollaoğlu ise, “Siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, rakipleridir. Siyasi liderler ise üslup ve yaklaşımlarıyla topluma öncü ve örnek olması gereken kişilerdir. Rekabete evet diyor, ama tehdit eden, kutuplaştıran, düşmanlaştıran dili reddediyoruz. Sayın Erdoğan’ı bu dil ve yaklaşımı bir an evvel terk etmeye ve temsil ettiği Cumhurbaşkanlığı makamına yakışır bir üslup ve yaklaşım ortaya koymaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. (Haber Merkezi)  
Erdoğan’ın Rize ziyaretinde saldırıya uğrayan Akşener’i hedef alarak, “Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler” sözlerine muhalefetten art arda tepki geldi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rize ziyareti sırasında protestoya uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik “Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler” sözlerine liderlerden tepki gecikmedi.  CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘kendi de trol gibi konuşmaya başlamış’ sözleriyle tepkisini dile getirirken DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan “Demokrasimiz adına utanç vericidir. Tehditler fayda etmez” sözleriyle eleştirdi. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal bu sözlerle Türk siyasetinin komaya girdiğini ifade ederken, Saadet Partisi (SP) lideri Karamollaoğlu ise “Kutuplaştıran, düşmanlaştıran dili reddediyoruz” tepkisi gösterdi.

TROL GİBİ KONUŞMAYA BAŞLAMIŞ

Erdoğan’a tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, “Binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile “bunlar daha iyi günler” demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz. Sandığı getir sandığı!” dedi.

DEMOKRASİ ADINA UTANÇ VERİCİ

Ali Babacan şöyle tepki verdi: “Cumhurbaşkanı’nın muhalefete tehditler savurması, “Bunlar iyi günleriniz” demesi demokrasimiz adına utanç vericidir. Endişeniz olmasın; bugünlerden demokrasimizi güçlendirerek çıkacağız. Ülkemiz hızla DEVA bulacak. Tehditler fayda etmez”.

UYSAL: SİYASET KOMAYA GİRDİ

DP Genel Başkanı Uysal, “Erdoğan’ın bugün Meral Akşener ile alakalı söylediği sözler, vatandaşın karşısında meşruiyetini zedelemiş bir siyasinin, siyasette meşruiyet sınırları dışına çıktığını göstermiştir. Karşıtlıklardan beslenen Erdoğan artık ‘karışıklık’lardan medet umar hale gelmiştir. Bugüne kadar kâh yargı eliyle kâh başka bir takım yöntemlere tevessül ederek enfekte ettikleri siyaset, bugünkü sözlerle komaya girmiştir” ifadelerini kullandı.

REKABETE EVET, TEHDİDE HAYIR

SP lideri Karamollaoğlu ise, “Siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil, rakipleridir. Siyasi liderler ise üslup ve yaklaşımlarıyla topluma öncü ve örnek olması gereken kişilerdir. Rekabete evet diyor, ama tehdit eden, kutuplaştıran, düşmanlaştıran dili reddediyoruz. Sayın Erdoğan’ı bu dil ve yaklaşımı bir an evvel terk etmeye ve temsil ettiği Cumhurbaşkanlığı makamına yakışır bir üslup ve yaklaşım ortaya koymaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. (Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.