Muhalif kanallara izin yok

GÜNDEM 04.10.2022 - 11:02, Güncelleme: 04.10.2022 - 11:03
 

Muhalif kanallara izin yok

İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi, hapishanelere ilişkin hazırladığı 3 aylık raporu kamuoyu ile paylaştı. Raporda, Antalya'daki hapishanelerde Halk TV, KRT TV gibi muhalif kanalların izlenmesine izin verilmediği belirtildi.

haberimizvar.net- İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi, hapishane koşullarına yönelik hazırladığı 3 aylık raporu kamuoyu ile paylaştı. Dernek binasında yapılan açıklamada mahpuslarla yapılan görüşmeler sonucunda hapishanelerde Halk TV, KRT TV gibi muhalif kanalların izlenmesine izin verilmediği anlatıldı.  Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi ve Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde toplam 27 hükümlü ile birebir görüşmeler yapıldığı vurgulanan raporda, "Odaların bazılarının 20 metrekarelik 3 kişilik bazılarının tek kişilik hücre tipi şeklinde kameralı olduğunu, odalardaki tek pencerenin parmaklığa ilaveten tel örgüyle kapatılmış olması, mahpuslar sadece aynı koğuşta kaldıkları arkadaşlarını görebildiklerini, günde 1,5 saat, toplamda 6 kişi ile birlikte havalandırma hakkı olduğunu, bazı mahpuslar ise sadece koğuş arkadaşlarını görebildiğini, haftada sadece bir gün boş bir odada sosyal faaliyet adı altında çıkarıldıkları ancak hiçbir şey yapamadıklarını, sosyal faaliyetin hiç olmamasından şikâyetlerini özellikle tekrarlamışlardır." denildi. İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK Cezaevlerinde temiz suya ulaşımın da zor olduğu vurgulanan raporda şunlar kaydedildi: "Böbrek rahatsızlığı olanların dışında hiç kimsenin temiz içme suyu alamadığı, yemeklerin doyurucu olmadığı ve özellikle çeşidin az olduğu görülmüştür. Yeni mahpus sevklerinde mahpuslara zaman zaman çıplak arama yapılmak istendiği ancak mahpusların buna direndiği hususları tarafımıza aktarılmıştır. TRT FM dışında radyo yayınlarını dinleyemediklerini, Halk TV, KRT ve TELE 1 gibi  gibi muhalif yayın yapan TV kanallarının yayınlarına izin verilmediği, bu konudaki sözlü ve yazılı taleplerin sonuçsuz kaldığı öğrenilmiştir. Mahpusların dış dünya ile iletişim kurması, toplumdan tamamen kopmadan, meydana gelen gelişmeleri takip edebilmesi için en önemli iletişim araçlarının başında süreli ve süresiz yayınlar gelmektedir. Mahpuslar kitaplar sayesinde birçok konuda kendilerini geliştirirken, gazete ve dergiler sayesinde toplumda yaşanan gelişmeleri takip edebilmektedir. Ancak hapishanelerde kitaplara getirilen kısıtlamalar ile dergi ve gazetelere getirilen yasaklamalar nedeniyle mahpuslar ifade özgürlüğü kapsamında bilgi ve kanaatlere ulaşma özgürlüğü ve haber alma hakkından faydalanamamaktadır. Bu kısıtlamalara derhal son verilmelidir." denildi.  
İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi, hapishanelere ilişkin hazırladığı 3 aylık raporu kamuoyu ile paylaştı. Raporda, Antalya'daki hapishanelerde Halk TV, KRT TV gibi muhalif kanalların izlenmesine izin verilmediği belirtildi.

haberimizvar.net- İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi, hapishane koşullarına yönelik hazırladığı 3 aylık raporu kamuoyu ile paylaştı. Dernek binasında yapılan açıklamada mahpuslarla yapılan görüşmeler sonucunda hapishanelerde Halk TV, KRT TV gibi muhalif kanalların izlenmesine izin verilmediği anlatıldı.  Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi ve Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde toplam 27 hükümlü ile birebir görüşmeler yapıldığı vurgulanan raporda, "Odaların bazılarının 20 metrekarelik 3 kişilik bazılarının tek kişilik hücre tipi şeklinde kameralı olduğunu, odalardaki tek pencerenin parmaklığa ilaveten tel örgüyle kapatılmış olması, mahpuslar sadece aynı koğuşta kaldıkları arkadaşlarını görebildiklerini, günde 1,5 saat, toplamda 6 kişi ile birlikte havalandırma hakkı olduğunu, bazı mahpuslar ise sadece koğuş arkadaşlarını görebildiğini, haftada sadece bir gün boş bir odada sosyal faaliyet adı altında çıkarıldıkları ancak hiçbir şey yapamadıklarını, sosyal faaliyetin hiç olmamasından şikâyetlerini özellikle tekrarlamışlardır." denildi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK

Cezaevlerinde temiz suya ulaşımın da zor olduğu vurgulanan raporda şunlar kaydedildi: "Böbrek rahatsızlığı olanların dışında hiç kimsenin temiz içme suyu alamadığı, yemeklerin doyurucu olmadığı ve özellikle çeşidin az olduğu görülmüştür. Yeni mahpus sevklerinde mahpuslara zaman zaman çıplak arama yapılmak istendiği ancak mahpusların buna direndiği hususları tarafımıza aktarılmıştır. TRT FM dışında radyo yayınlarını dinleyemediklerini, Halk TV, KRT ve TELE 1 gibi  gibi muhalif yayın yapan TV kanallarının yayınlarına izin verilmediği, bu konudaki sözlü ve yazılı taleplerin sonuçsuz kaldığı öğrenilmiştir. Mahpusların dış dünya ile iletişim kurması, toplumdan tamamen kopmadan, meydana gelen gelişmeleri takip edebilmesi için en önemli iletişim araçlarının başında süreli ve süresiz yayınlar gelmektedir. Mahpuslar kitaplar sayesinde birçok konuda kendilerini geliştirirken, gazete ve dergiler sayesinde toplumda yaşanan gelişmeleri takip edebilmektedir. Ancak hapishanelerde kitaplara getirilen kısıtlamalar ile dergi ve gazetelere getirilen yasaklamalar nedeniyle mahpuslar ifade özgürlüğü kapsamında bilgi ve kanaatlere ulaşma özgürlüğü ve haber alma hakkından faydalanamamaktadır. Bu kısıtlamalara derhal son verilmelidir." denildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.