Muhtarlar Antalya Lisesi’nde

YEREL 13.08.2022 - 10:17, Güncelleme: 13.08.2022 - 10:17
 

Muhtarlar Antalya Lisesi’nde

Antalya Muhtarlar Futbol Masters ekibi, Antalya Lisesi Mezunları Derneği üyesi İbrahim Atçakarlar’ın Küba gezisinden derlenen eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

haberimizvar.net- Antalya’daki muhtarların kurduğu Antalya Muhtarlar Masters Futbol Takımının üyeleri Antalya'mızın bilinen ilk eğitim ve öğretim kurumlarından olan, 1889 yılında bakkal iki kardeş tarafından iki katlı iki bina halinde ev olarak yaptırılan, 1889-1891 yıllarında eğitim kurumuna çevrilen bir çok ünlü siyasi ve sanatçının mezun olduğu Antalya Lisesi’nin müze haline getirilen bölümlerini ziyaret etti. Kültür Memur Sen Antalya Başkanı Esat Esmeray, Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ve Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay ve Futbol Masterlerinin yer aldığı ziyarette lisenin geçmişten günümüze kadar gelen tarihi yolculuğu anlatıldı. MUHTEŞEM KÜBA SERGİSİ Okul Müdürü Bekir Motor eşliğinde birbirinden güzel sanat eserlerini görme fırsatı bulan ziyaretçiler Antalya Lisesi Mezunları Derneği üyesi İbrahim Atçakarlar'ın Küba'yı sanatçı gözüyle anlattığı kültürel fotoğraf sergisini keyifle gezdi. Her gün 10:00-16:00 saatleri arasında ziyarete açık ve ücretsiz olan müzede mezunlara ait fotoğraflar ve objeler de yer alıyor. Antalya Lisesi’nin Antalya’nın tarihi simgelerinden olduğunu belirten Kızılsaray Mahalle Muhtarı ve Antalya Muhtarlar Masters Futbol takımı kaptanı Recep Şengün, müzedeki eserlere bakarken duygu dolu anlar yaşadıklarını, herkesin gelip ziyaret etmesi gerektiğini belirtirken, Antalya Lisesinden mezun olanların, ellerindeki o yıllara ait objeleri, fotoğrafları ve belgeleri, müzemizin daha da zenginleşmesi için, okul müdürü Bekir Motor’a teslim etmelerini rica etti  
Antalya Muhtarlar Futbol Masters ekibi, Antalya Lisesi Mezunları Derneği üyesi İbrahim Atçakarlar’ın Küba gezisinden derlenen eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

haberimizvar.net- Antalya’daki muhtarların kurduğu Antalya Muhtarlar Masters Futbol Takımının üyeleri Antalya'mızın bilinen ilk eğitim ve öğretim kurumlarından olan, 1889 yılında bakkal iki kardeş tarafından iki katlı iki bina halinde ev olarak yaptırılan, 1889-1891 yıllarında eğitim kurumuna çevrilen bir çok ünlü siyasi ve sanatçının mezun olduğu Antalya Lisesi’nin müze haline getirilen bölümlerini ziyaret etti. Kültür Memur Sen Antalya Başkanı Esat Esmeray, Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ve Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay ve Futbol Masterlerinin yer aldığı ziyarette lisenin geçmişten günümüze kadar gelen tarihi yolculuğu anlatıldı.

MUHTEŞEM KÜBA SERGİSİ

Okul Müdürü Bekir Motor eşliğinde birbirinden güzel sanat eserlerini görme fırsatı bulan ziyaretçiler Antalya Lisesi Mezunları Derneği üyesi İbrahim Atçakarlar'ın Küba'yı sanatçı gözüyle anlattığı kültürel fotoğraf sergisini keyifle gezdi. Her gün 10:00-16:00 saatleri arasında ziyarete açık ve ücretsiz olan müzede mezunlara ait fotoğraflar ve objeler de yer alıyor. Antalya Lisesi’nin Antalya’nın tarihi simgelerinden olduğunu belirten Kızılsaray Mahalle Muhtarı ve Antalya Muhtarlar Masters Futbol takımı kaptanı Recep Şengün, müzedeki eserlere bakarken duygu dolu anlar yaşadıklarını, herkesin gelip ziyaret etmesi gerektiğini belirtirken, Antalya Lisesinden mezun olanların, ellerindeki o yıllara ait objeleri, fotoğrafları ve belgeleri, müzemizin daha da zenginleşmesi için, okul müdürü Bekir Motor’a teslim etmelerini rica etti

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.