Muratpaşa pazarın çatısında elektrik üretecek

YEREL 07.09.2019 - 16:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Muratpaşa pazarın çatısında elektrik üretecek

Muratpaşa Belediyesi, Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinin çatısına 300 kilovat üretim kapasitesine sahip güneş enerji santrali kuracak.

Muratpaşa Belediyesi, Yeşilbahçe Mahallesi'nin Portakal Çiçeği Bulvarı'na yakın bölümde bulunan ve yaklaşık 3 bin 750 metrekarelik alanda yer alan katlı kapalı pazar yerinin çatısına güneş enerji santrali kurma çalışmalarına başladı. 300 kilovat üretim kapasitesine sahip olacak santralde gelecek yıl haziran ayında üretimin başlaması hedefleniyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın güneş enerjisinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Antalya'nın da sahip olduğu bu gücü gerek güneş paneli üretimi gerekse çatı ve açık alan uygulamalarıyla kullanmaya başladığına dikkat çeken Başkan Uysal, “Henüz yolun başında ama sağlam adımlarla ilerliyoruz" dedi. Başkan Uysal, belediyecilikte çağdaş, yenilikçi proje ve modelleri uygulamayı ilke edinen Muratpaşa'nın bu sürecin dışında kalmasının asla söz konusu olamayacağını kaydetti. Başkan Uysal, bir süredir finansman modeli üzerine çalıştıkları Yeşilbahçe Mahallesi katlı kapalı pazar yeri güneş enerjisi santralinin kuruluş çalışmalarına başlayacak noktaya geldiklerini söyledi. Başkan Uysal, kurulacak güneş enerji santraliyle hem pazar yerinin elektrik ihtiyacı karşılanırken hem de şehir elektrik şebekesine üretilen enerjinin satışının yapılacağını söyledi. Mahsuplaşma adı verilen sistemle Muratpaşa Belediyesi'nin kullandığını elektrik enerjisinin ürettiğinden düşülerek fatura edileceğini kaydeden Ümit Uysal, “Böylece önemli bir gider kaleminde tasarruf sağlamış olacağız" dedi.  
Muratpaşa Belediyesi, Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinin çatısına 300 kilovat üretim kapasitesine sahip güneş enerji santrali kuracak.

Muratpaşa Belediyesi, Yeşilbahçe Mahallesi'nin Portakal Çiçeği Bulvarı'na yakın bölümde bulunan ve yaklaşık 3 bin 750 metrekarelik alanda yer alan katlı kapalı pazar yerinin çatısına güneş enerji santrali kurma çalışmalarına başladı. 300 kilovat üretim kapasitesine sahip olacak santralde gelecek yıl haziran ayında üretimin başlaması hedefleniyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın güneş enerjisinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Antalya'nın da sahip olduğu bu gücü gerek güneş paneli üretimi gerekse çatı ve açık alan uygulamalarıyla kullanmaya başladığına dikkat çeken Başkan Uysal, “Henüz yolun başında ama sağlam adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Başkan Uysal, belediyecilikte çağdaş, yenilikçi proje ve modelleri uygulamayı ilke edinen Muratpaşa'nın bu sürecin dışında kalmasının asla söz konusu olamayacağını kaydetti. Başkan Uysal, bir süredir finansman modeli üzerine çalıştıkları Yeşilbahçe Mahallesi katlı kapalı pazar yeri güneş enerjisi santralinin kuruluş çalışmalarına başlayacak noktaya geldiklerini söyledi. Başkan Uysal, kurulacak güneş enerji santraliyle hem pazar yerinin elektrik ihtiyacı karşılanırken hem de şehir elektrik şebekesine üretilen enerjinin satışının yapılacağını söyledi.

Mahsuplaşma adı verilen sistemle Muratpaşa Belediyesi'nin kullandığını elektrik enerjisinin ürettiğinden düşülerek fatura edileceğini kaydeden Ümit Uysal, “Böylece önemli bir gider kaleminde tasarruf sağlamış olacağız" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.